Previews Picks

March 2016

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και μαζί της φέρνει ένα ακόμη PREVIEWS της Diamond, το οποίο περιέχει διάφορα καλούδια που θα καταφθάσουν στα κομιξάδικα μετά το Πάσχα. Για όλα αυτά μας ενημερώνουν ο Θάνος Φιλάνης και ο Δημήτρης Σακαρίδης, που ξεφύλλισαν τον κατάλογο και έκαναν τις επιλογές τους, πριν από σας, για σας!

Blue Pages

Όπως σχεδόν κάθε μήνα, τα blue pages των PREVIEWS αποτελούνται κατά το ήμισυ από Marvel τίτλους που θα μπορούσατε άνετα να αγνοήσετε, και από τίτλους των Dark Horse/IDW/Image που ίσως και να αποδειχθούν ενδιαφέροντες…

Punisher #1

$3.99 page M4 Marvel Comics

Προσωπικά θεωρώ τον Punisher έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα σε solo ιστορίες, αλλά κάπως αταίριαστο όταν έρχεται σε επαφή με το πολύχρωμο, μασκοφόρο κομμάτι του Marvel Universe. Ο νέος τίτλος των Becky Cloonan και Steve Dillon φαίνεται πως θα ακολουθήσει την πρώτη προσέγγιση, εισάγοντας τον Frank Castle στο All-New, All-Different σύμπαν.

Civil War II #0

$4.99 page M10 Marvel Comics

Ζήτησε ποτέ κανείς δεύτερο εμφύλιο σπαραγμό στο Marvel Universe; Όχι. Έλα, όμως, που έχουμε και μια ταινία που βγαίνει τον Μάιο και είναι καλή ευκαιρία να πουλήσουμε τεύχη.

Το δημιουργικό team των Brian Michael Bendis και Olivier Coipel αναλαμβάνει να στήσει τη σκακιέρα, ώστε οι ήρωες της Marvel να χωριστούν, για ακόμη μια φορά, στα δύο.

Gwenpool #0

$4.99 page M54 Marvel Comics

Ποιά είναι η Gwenpool; Είναι μια προσπάθεια της Marvel να φτιάξει τη δική της Harley Quinn; Μια ακόμη προσθήκη στους “αστείους”, “quirky” χαρακτήρες της;

Αν κάποιο από αυτά τα ερωτήματα σας απασχολεί, το τεύχος #0 υπόσχεται να σας δώσει απαντήσεις.

Daredevil/Punisher #1

$4.99 page M54 Marvel Comics

Και μιας που με το Civil War II πήραμε το κολάι, ευκαιρία να εξαργυρώσουμε και άλλους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες.

Ο Matt Murdock και ο Frank Castle θα συναντηθούν, στη δεύτερη σεζόν του DAREDEVIL του Netflix, οπότε αυτό το mini series τεσσάρων τευχών θα τους φέρει αντιμέτωπους, για μία ακόμη φορά.

Deadpool: The Last Days Of Magic #1

$4.99 page M75 Marvel Comics

It’s official. Έχω πλέον σιχαθεί να βλέπω το όνομα του Deadpool σε νέους τίτλους. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο αταίριαστο όσο το συγκεκριμένο mini-series, που βάζει τον “merc with a mouth” στο πλευρό του Doctor Strange και άλλων μαγικών χαρακτήρων του Marvel Universe.

Mae #1

$3.99 page 56 Dark Horse Comics

Όταν ήταν μικρή, η Mae ταξίδεψε σε έναν μαγικό κόσμο και μπλα, μπλα, μπλα… Χιλιοειπωμένη coming-of-age fantasy ιστορία. Υπάρχει twist, όμως, καθώς η Mae, ενήλικη πλέον, επιστρέφει στον πραγματικό κόσμο, όπου οι συγγενείς της δεν είχαν ιδέα τι απέγινε.

Το MAE μου δίνει την εντύπωση ότι θα είτε θα είναι αφόρητα κλισέ, ή θα καταφέρει να παίξει με τις κοινοτοπίες του είδους και θα παρουσιάσει κάτι έξυπνο και δημιουργικό.

Archangel #1

$4.99 page 167 IDW Publishing

Ο William Gibson, ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του cyberpunk κινήματος, αφηγείται μια ιστορία για διεφθαρμένους ηγέτες που εγκαταλείπουν την ραδιενεργή, μολυσμένη Γη στη μοίρα της.

Η παρουσίαση της IDW στο PREVIEWS τονίζει αυτάρεσκα ότι, αν είναι να δώσετε λεφτά μόνο για ένα comic μέσα στον Μάιο, τότε δώστε τα στο ARCHANGEL. Προσωπικά, ως fan του καλού sci-fi, σκοπεύω να ακολουθήσω τη συμβουλή τους, τουλάχιστον για το πρώτο τεύχος.

The Biggest Bang #1

$$3.99 page 168 IDW Publishing

Στο sequel του THE BIGGER BANG, ο larger-than-life ήρωας των D.J. Kirkbride και Βασίλη Γκογκτζιλά έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο, κάπως ιδιαίτερο πρόβλημα: Το γεγονός ότι έχει πλέον πιστούς που τον λατρεύουν σαν Θεό.

Renato Jones: The One % #1

$3.99 page 194 Image Comics

Ένας μυστηριώδης vigilante τα βάζει με το πλούσιο 1% που κινεί τα νήματα του πλανήτη. Tόσο η γραφή, όσο και η στιλιζαρισμένη εικονογράφηση του Kaare Andrews (IRON FIST) προσφέρονται για μια τέτοια ιστορία και, αν είμαστε τυχεροί, το THE ONE % πιθανόν να αποδειχθεί ενδιαφέρον.

Green Pages

Αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως, τα picks μου από το PREVIEWS αυτού του μήνα θα είναι λίγα. Επίσης αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως, θα είναι όλα τους ΠΡΑΓΜΑΤΑ picks! Δηλαδή θα είναι όλα τους πράγματα που όντως θα αγοράσω και θα διαβάσω!

OK, όλα εκτός (ίσως) από ένα… Και δυστυχώς είναι αυτό με το οποίο θα ανοίξει το πράσινο section…

Rachel Rising #42

$3.99 page 254 PublisherAbstract Studios

Να πω την αμαρτία μου, ενώ είχα ξεκινήσει με μεγάλο ενθουσιασμό την ανάγνωση της σειράς και είχα βρει τα πρώτα 7-8 τεύχη πραγματικά εξαιρετικά, σταδιακά κουράστηκα και εγκατέλειψα κάπου πριν το #20. Μολονότι είμαι μεγάλος fan του Terry Moore, από τα πρώτα τεύχη του STRANGERS IN PARADISE (old fart alert!), όσο πέρναγε ο καιρός και προχωρούσε το σενάριο στο RACHEL RISING, συνειδητοποιούσα πως πήγαινε σε μονοπάτια που δεν με ενδιέφεραν τόσο και σχεδόν το διάβαζα ως αγγαρεία.

That said, ξέρω πως η σειρά έχει ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό, το οποίο προφανώς και δεν χρειάζεται τη δική μου προτροπή ή έγκριση για να αγοράσει και να διαβάσει αυτό το τεύχος, με το οποίο ολοκληρώνεται η ιστορία. Μεταξύ μας, μπορεί να αναζητήσω τα τεύχη που δεν αγόρασα και να τα διαβάσω και εγώ…

Private Beach: The Complete Collection

$16.95 page 351 PublisherDover Publications

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι αυτό, αλλά λίγο το ιδιαίτερα eye-catching εξώφυλλο, λίγο η φράση “post-modern cool”, που αναφέρεται στο solicitation, και λίγο το ότι είναι 208 σελίδες για μόλις 17 δολάρια, μου φαίνεται πως μάλλον ψήθηκα.

Στην τελική, αν δεν μου αρέσει, μπορεί να το κάνω δώρο σε κάποιον ή κάποια που ενδέχεται να εκτιμήσει περισσότερο την όποια έκφανση ενός πράγματος που προσδιορίζεται ως post-modern cool.

The Complete Peanuts 1999-2000

$29.99 page 358 PublisherFantagraphics Books

Αν μου έλεγαν πως μπορώ να αγοράσω μόνο ένα comic από το τρέχον PREVIEWS, θα ήταν σίγουρα αυτό. Για να είμαι πιο ακριβής, αν μου έλεγαν ότι μπορώ να αγοράσω μόνο ένα comic όλο το χρόνο, και πάλι θα ήταν σίγουρα αυτό!

Γιατί αυτό είναι το τελευταίο volume του κορυφαίου comic strip όλων των εποχών. Fuck that! Του κορυφαίου COMIC όλων των εποχών! Αυτό είναι το τελευταίο volume του PEANUTS, το φινάλε του σπουδαιότερου προσωπικού πονήματος που γέννησε ποτέ η φαντασία, το μυαλό, η ψυχή και το χέρι ενός και μόνο τεράστιου cartoonist.

Το τέλος των περιπετειών του Charlie Brown, του Snoopy, της Lucy και του Linus, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, συνέπεσε, με σχεδόν συμπαντική αρμονία, με το τέλος του αξεπέραστου Charles Schulz. Και όπως τα αξιολάτρευτα πιτσιρίκια θα ζήσουν για πάντα, μέσα από τις υπέροχες εκδόσεις της Fantagraphics, το ίδιο συμβαίνει και με τον δημιουργό τους, που ξαναζεί αιώνια κάθε μια από τις δεκάδες φορές που θα διαβάσουμε τα comics του.

Ο κόσμος είναι καλύτερος επειδή υπήρξε υπάρχει ο Charles Schulz.

Disquiet

$19.99 page 359 PublisherFantagraphics Books

Ο Noah Van Sciver είναι, δίχως αμφιβολία, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες indie (ή alt-comics, ή art-comics, ή βάλτε όποια άλλη ταμπέλα θέλετε) δημιουργούς των τελευταίων ετών, έχοντας στο ενεργητικό του μικρά ή μεγάλα αριστουργήματα, όπως το υπέροχα μισανθρωπικό FANTE BUKOWSKI και το σχεδόν επικό SAINT COLE (το οποίο, προσωπικά, θεωρώ σχεδόν ισάξιο κλασικών graphic novels, σαν το DAVID BORING του Clowes και το IT’S A GOOD LIFE του Seth).

Το DISQUIET είναι μια συλλογή από κάποιες πιο σύντομες δουλειές του δημιουργού (ας μην τα πούμε ακριβώς “short stories”) και αναμένεται τουλάχιστον απολαυστικό. Ο Van Sciver είναι πραγματικά ένας από τους δημιουργούς που αξίζει να προσέξετε.

4001 A.D. #1

$3.99 page 432 PublisherValiant

Τί να λέμε τώρα… Είναι Valiant, έχει γαμάτο τίτλο, είναι crossover/event (από την εταιρία που, ιστορικά, κάνει μόνο ενδιαφέροντα από δαύτα!), έχει artwork από τον υπέροχο Clayton Crain, και έχει στο εξώφυλλο έναν από τους πιο ΓΑΜΑΤΟΥΣ χαρακτήρες όλων των εποχών. (Rai, bitches!!!)

Απλά το αγοράζω και το έχω ήδη λατρέψει προτού καν το διαβάσω.

4001 A.D.: X-O Manowar #1

$3.99 page 435 PublisherValiant

Είναι tie-in στο 4001 A.D., άρα το αγοράζουμε και αυτό με κλειστά τα ματιά. Είπαμε, υπάρχει μόνο μία εταιρία που ξέρει να κάνει crossovers!

Bonus points για το ότι σχεδιάζει ο εξαιρετικός Clayton Henry. (Ποιός θα το φανταζόταν ότι, κάποια στιγμή, δύο από τους καλύτερους mainstream artists θα μοιράζονταν το μικρό όνομα “Clayton”; Life is weird…)

Wally Wood: Classic Tales Of Torrid Romances

$24.95 page 442 PublisherVanguard Productions

Τα romance comics των 40s και 50s είναι από τις μεγάλες μου αδυναμίες! Απλά τα λατρεύω και φροντίζω να αγοράζω σχεδόν κάθε reprint συλλογή που κυκλόφορεί, ανεξαρτήτως εκδοτικής, τίτλων/τευχών που περιλαμβάνονται στο volume, και δημιουργών. (Προσπαθώ να αγοράζω και πρωτότυπα τεύχη, αλλά τα άτιμα είναι δυσεύρετα και κοστίζουν πολύ ακριβά!)

Ε, όταν έχουμε μια συλλογή στην οποία το κοινό theme είναι πως το artwork, σε όλες τις ιστορίες, το έχει κάνει ο σχεδιαστικός κολοσσός που ονομάζεται Wally Wood, τα λεφτά βγαίνουν μόνα τους απ’ το πορτοφόλι μου.