Comicdom Con Athens 2016

Το πρόγραμμα των Q&A και signings των διεθνών προσκεκλημένων!

Όπως κάθε χρόνο, οι διεθνείς προσκεκλημένοι του Comicdom Con Athens θα συμμετάσχουν σε Q&A sessions, όπου θα απαντήσουν ερωτήσεις από το κοινό του φεστιβάλ, και στη συνέχεια θα υπογράψουν αντίτυπα των comics τους.

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των Q&A + Signing Sessions των καλεσμένων μας και διαμορφώστε το δικό σας, ώστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα χάσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν!

Charlie Adlard

Κυριακή, 17 Απριλίου, 13:00
Ελληνομερικανική Ένωση (Θέατρο)

O Charlie Adlard βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως καλεσμένος του Comicdom Con Athens 2016, και οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να του θέσουν όλες τις zombie-related και μη ερωτήσεις σε αυτό το ωριαίο Q&A. Ο επί 12 χρόνια σχεδιαστής του εξαιρετικά δημοφιλούς THE WALKING DEAD έχει αφήσει στίγμα του και σε πολλούς ακόμη τίτλους, όπως τα JUDGE DREDD και BATMAN, μεταξύ άλλων, και θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Με την ολοκλήρωση του Q&A, ο δημοφιλής σχεδιαστής θα υπογράψει αντίτυπα του THE WALKING DEAD και των υπόλοιπων δουλειών του.

Συντονιστής: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Ted Benoit

Σάββατο, 16 Απριλίου, 15:15
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Ο Ted Benoit αποτελεί έναν από τους αναβιωτές της θρυλικής σειράς του Edgar P. Jacobs, BLAKE & MORTIMER, στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Παράλληλα, είναι γνωστός κι από τη δημιουργία του Ray Banana, αλλά και από τις συνεργασίες του με γνωστά περιοδικά, όπως τα À SUIVRE και METAL HURLANT.

Ο διάσημος Γάλλος δημιουργός θα είναι ο πρωταγωνιστής ενός Q&A, κατά τη διάρκεια του οποίου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, ενώ έπειτα θα υπογράψει και τα άλμπουμ που θα του φέρουν οι θαυμαστές του.

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

Goran Sudzuka, Al Ewing, P.J. Holden

Σάββατο, 16 Απριλίου, 13:15
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Οι τρεις καταξιωμένοι δημιουργοί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψουν αντίτυπα των comics τους. Ο Goran Sudzuka έχει αναδειχθεί, σχεδιάζοντας comics, όπως τα OUTLAW NATION, HELLBLAZER: LADY CONSTANTINE και Y: THE LAST MAN. Ο Al Ewing έχει τρομερή εμπειρία στα βρετανικά και αμερικανικά comics και αυτή την περίοδο γράφει το σενάριο για τα ULTIMATES, NEW AVENGERS και CONTEST OF CHAMPIONS της Marvel. Ο P.J. Holden έχει καθιερωθεί στο χώρο με τη δουλειά του στο 2000AD, όπου έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, The 86ers κ.ά.

Οι τρεις τους θα συζητήσουν για τα comics και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, πριν ξεκινήσει η διαδικασία του signing.

Συντονισμός: Γιώργος Ξύδης

Christina Plaka, Sookyung Yoo

Σάββατο, 16 Απριλίου, 14:45
Ελληνομερικανική Ένωση (Θέατρο)

Δύο γυναίκες παθιασμένες με τα manga… Δεκάδες απορίες που θα κληθούν να μας λύσουν…

Η Christina Plaka είναι η πρώτη γυναίκα mangaka της Γερμανίας και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως Master στις “Σπουδές Manga”. Η Sookyung Yoo είναι ερευνήτρια στο Κέντρο Ερευνών Manga, καθηγήτρια manga στο Kyoto Seika University, καθώς και freelance δημιουργός και μεταφράστρια.

Οι δυο τους θα μας μιλήσουν για τις γυναίκες στα manga και για τη σκηνή των manga εκτός Ιαπωνίας, ενώ θα απαντήσουν και στις ερωτήσεις του κοινού.

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!