Ice Age : The Great Egg-Scapade

Kάθε Ice Age χειρότερο από το προηγούμενο

Έχοντας ζήσει την τρομακτική παρακμή του ICE AGE franchise, θα περίμενε κανείς να αγνοούσα το καινούριο μικρού μήκους που μόλις κυκλοφόρησε, ICE AGE : THE GREAT EGG-SCAPADE. Κι όμως, η πρώτη ταινία με είχε κάνει να αγαπήσω τόσο πολύ τους χαρακτήρες, που έχω αποθέματα ενθουσιασμού από το 2002. Δε θα έχανα το ταινιάκι για κανένα λόγο.

Απογοητεύτηκα όμως πικρά, γιατί φαίνεται πως οι σεναριογράφοι έχουν βάλει στόχο να κάνουν κάθε ταινία χειρότερη από την προηγούμενη. Το ICE AGE : THE GREAT EGG-SCAPADE λαμβάνει χώρα λίγους μήνες μετά το τέλος της ταινίας. Οι φίλοι μας ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα, ενώ ο Sid ανοίγει ένα βρεφονηπειακό σταθμό για τα αυγά των δεινόσαυρων. Όλα καλά και ρόδινα, μέχρι που ο Squint, ο λαγός πειρατής του ICE AGE : CONTINENTAL DRIFT, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για την καταστροφή του πειρατικού του. Κλέβει, λοιπόν, τα αυγά που φυλάει ο Sid και τα κρύβει σε διάφορα σημεία της ηπείρου. Οι φίλοι μας ξεκινούν το ταξίδι αναζήτησης, το οποίο τελειώνει γλυκά και ρόδινα, με τους πάντες να είναι χαρούμενοι σε ένα αμερικάνικο κλισέ.

Η ταινία είναι κακή. Καταρχάς, το σενάριο φαίνεται να είναι περίληψη μιας full length ταινίας. Τα γεγονότα συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς καμία παύση, και 25 λεπτά δεν αρκούν για να μπούμε στην περιπέτεια. Όσον αφορά στο animation, θα έλεγε κανείς ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από το πρώτο ICE AGE του 2002. Μέτρια textures, φτωχά ντεκόρ και το ταινιάκι σώζεται μόνο από την ύπαρξη του Sid, ο οποίος είναι πάντα απίθανος.

Δεν ξέρω τι παραπάνω περίμενα από μια ταινία με λογοπαίγνιο στον τίτλο της.