Lasso & Comet

Pilot

Είμαι μεγάλη fan του Cartoon Network. Δεν λατρεύω ό,τι έχουν κυκλοφορήσει, αλλά οι παραγωγές τους έχουν μία σταθερή ποιότητα και είναι συχνά ιδιαίτερα πρωτότυπες. Από το THE AMAZING WORLD OF GUMBALL στο DEXTER’S LABORATORY και από το SAMURAI JACK στο ADVENTURE TIME, βλέπουμε πολύ διαφορετικές συνταγές που λειτουργούν καθεμία με το δικό της τρόπο.

Στο σύμπαν του CN λοιπόν προστίθεται το LASSO & COMET, μία σειρά που μας συστήνει ένα νέο δίδυμο, τους Comet και Lasso. Σας καλώ να κάνουμε πως δε βλέπουμε την τεμπελιά του υπεύθυνου εύρεσης τίτλου και να προχωρήσουμε στο review του pilot, δημιουργία του αυστραλιανού studio Rubber House, και γυρισμένο από τους Ivan Dixon και Greg Sharp.

Ο Comet και ο Lasso είναι δύο φίλοι, υπεύθυνοι για την ασφάλεια του νησιού τους. Ο ένας είναι κομήτης που ταξιδεύει σε μεγάλες ταχύτητες, ο άλλος ένα αγόρι καβαλάρης που χειρίζεται ένα μαγικό λάσσο. Σας αφήνω να μαντέψετε ποιος είναι ποιος και να χειροκροτήσετε την εφευρικότητα του υπεύθυνου εύρεσης ονομάτων.Στο πρώτο επεισόδιο, έρχονται αντιμέτωποι με την εξαφάνιση των φρούτων του τόπου τους. Ρόλος τους είναι να προστατέψουν το πουλί που φυτρώνει τα φρουτόδεντρα από έναν δεινόσαυρο με πολύ μικρά χέρια και να κρατήσουν τα απομείνοντα φρούτα τους μακριά από τους απατεώνες που θέλουν να τα κλέψουν. Με πολλή αδεξιότητα, καταφέρνουν περίπου μισούς από τους στόχους τους. Εύχομαι η σειρά να αλλάξει σύντομα ρυθμό, αλλιώς το νησί τους θα μείνει έρημο και παγωμένο.

Το σενάριο φαίνεται να μη βγάζει κανένα νόημα, αλλά αν αποδεχτούμε τους νόμους του νέου αυτού σύμπαντος, το επεισόδιο περνάει ευχάριστα. Αρκεί να μείνουμε μακριά από ερωτήσεις του τύπου “γιατί υπάρχει ένας δεινόσαυρος με μικρά χέρια στη θάλασσα;”. Προσωπικά, έχω ήδη δείξει αμέριστη πίστη στο παρανοϊκό σύμπαν του ADVENTURE TIME, οπότε το να βάλω λίγη καλή θέληση στο pilot του LASSO & COMET ήταν εύκολη υπόθεση. Δε μπορώ, όμως, να εγγυηθώ ότι αυτό θα είναι δυνατό για όλους τους ενήλικους θεατές.

Όσον αφορά στο visual part, βρήκα τη σειρά αρκετά όμορφη. Τα character designs μου άρεσαν πραγματικά πολύ, εκτός από εκείνο του Lasso, που είναι κακάσχημος. Ελπίζω να υπάρξει κάποια βελτίωση στον συγκεκριμένο χαρακτήρα, γιατί είναι ενοχλητικά αταίριαστος με τον περίγυρό του, και ιδίως δίπλα στον υπέροχο Comet. Το animation μου άρεσε παααάρα πολύ, διότι πολλές φορές είναι λίγο “σπασμένο” και αλλάζει λίγο από το αψεγάδιαστο animation που έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες παραγωγές. Τα ντεκόρ είναι ΟΚ, ούτε κρύο ούτε ζεστό, και τα χρώματα είναι φωτεινά και όμορφα. Συνολικά, πιστεύω πως το επίπεδο είναι πολύ καλό για ένα pilot, αν και ελπίζω πως η σειρά θα συνεχίσει να εξελίσσεται με τον καιρό.

Το LASSO & COMET είναι ένα από τα τέσσερα short movies που αποφάσισε να παράγει το CN, με σκοπό να τα αναπτύξει σε σειρές. Αν και αρχικά ανακοινώθηκε για το 2016, ο πιλότος κυκλοφόρησε αρχές Νοεμβρίου, οπότε υποθέτω πως η σειρά θα είναι διαθέσιμη από το 2017 και μετά. Δε μπορώ να φανταστώ τι χαρακτήρα θα πάρει η συνέχεια. Θα είναι μία σειρά με μίνι περιπέτειες ενάντια στους κακούς εισβολείς του νησιού; Θα αποκτήσει μια πιο βαθιά προσέγγιση στα πράγματα, όπως έκανε το STEVEN UNIVERSE; Θα είναι απολύτως ελευθέρας θεματικής, στο παράδειγμα του ADVENTURE TIME; Πρόκειται για ένα mini series ή θα ακολουθήσουν ολόκληρες σεζόν; Λίγες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει ακόμα για τη σειρά, αλλά δεδομένου ότι το pilot στέκει και χωρίς συνέχεια, μη διστάσετε να του αφιερώσετε 10 λεπτάκια.