Previews Picks

January 2017

To πρώτο PREVIEWS PICKS του 2017 είναι γεγονός! Οι Ερατώ Κονδύλη και ο Θάνος Φιλάνης επιλέγουν τα comics που ξεχώρισαν στον τελευταίο κατάλογο της Diamond και ξεκινούν γουρλίδικα τη χρονιά, με τα comics που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες!

Blue Pages

Τα πρώτα Previews Picks του νέου έτους είναι πραγματικότητα! Ανέλαβα για μία ακόμη φορά να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από τις μπλε σελίδες και… Boy do I have something cool for you!!! Ανάμεσα στις γνωστές και μη εξαιρετέες σελίδες της IDW και της Image, με τα φρέσκα και τα όχι τόσο φρέσκα τευχάκια τους και τις αρκετά αδιάφορες (or is it just me?) σελίδες της Marvel, με ελάχιστο ενδιαφέρον υλικό, και γενικότερα τα ίδια και τα ίδια πραγματάκια, για όποιον δεν έχει κουραστεί ακόμα, υπήρχαν και οι ξελιγωτικές σελίδες της Dark Horse, και οι πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες της DC με εξαιρετικά εξώφυλλα και έντονο αέρα ανανέωσης στο συνολικό προφίλ της εταιρείας.

America #1

$3.99 page Μ3 Marvel Comics

Σε αυτό το PREVIEWS, η Marvel τέσταρε ξανά την υπομονή μου, την αγάπη μου για τα comics και την αίσθηση του καθήκοντός μου να παραδώσω τελειωμένα τα Previews Picks! Οι επιλογές είναι φτωχές και με μειωμένο, σχεδόν ανύπαρκτο εδώ που τα λέμε, ενθουσιασμό. Μία από τις επιλογές, λοιπόν, είναι και η καινούργια ιστορία της America Chavez! Που πηγαίνει στο κολέγιο… Ουάου! Και θα παλεύει εξωγήινους και τέρατα. Πφ, σιγά! Αυτά η Buffy τα έτρωγε για πρωινό στο λύκειο!

Man-Thing #1

$M12 page 3.99 Marvel Comics

Κοροϊδεύω-κοροϊδεύω, αλλά ή είδηση ότι τη νέα σειρά Man-Thing ανέλαβε να γράψει ο R.L. Stine μου προκάλεσε ανατριχίλες! (Get it?! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ). Και για όσους δεν ήταν στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού στα τέλη των 90s, ο R.L. Stine είναι ο συγγραφέας της νεανικής σειράς τρόμου GOOSEBUMBPS, γνωστής και αγαπημένης στο ελληνικό κοινό (ή το μέρος αυτού που – σύμφωνα με μία πρόχειρη εκτίμηση – είναι γεννημένο από το 1983 έως το 1989) ως ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ. Το Man-Thing έχει μετά από χρόνια καταφέρει να μιλήσει και, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, έχει γίνει star του Hollywood! Αλλά η καταστροφή χτυπάει και ένας αρχαίος κίνδυνος απειλεί τον βάλτο του. Ο Man-Thing θα πρέπει να αποφασίσει ποια ζωή θα διαλέξει.

American Gods: Shadows #1

$3.99 page 56 Dark Horse Comics

Ο Shadow Moon (πόσο cool όνομα, Θεέ μου!) βγαίνει από τη φυλακή, για να βρει τη ζωή του κατεστραμμένη, αλλά επειδή κανείς δεν χάνεται σε τούτο τον ντουνιά, τον βρίσκει ο Mr. Wednesday (ακόμα πιο cool, έτσι;!) και τον προσλαμβάνει για bodyguard, βυθίζοντάς τον σε έναν κόσμο φαντασμάτων και λοιπών μεταφυσικών φαινομένων. Το γνωστό βιβλίο του superstar Neil Gaiman, προσαρμοσμένο σε comics και εικονογραφημένο από τον P. Craig Russel! Πόση συγκίνηση μπορεί να αντέξει η 90s (άντε και early 00s) ψυχή μου πια!

Hellboy Αnd The B.P.R.D.: 1954 – Ghost Moon #1

$3.99 page 60 Dark Horse Comics

Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα που δέχομαι από τον κατάλογο της Dark Horse. Hellboy B.P.R.D, OK, (φυσικά γραμμένο από τον υπέρτατο Mike Mignola, αλλά και εικονογραφημένο από τον Brian Churilla, σε ένα comic δύο μόλις τευχών, που το solicitation περιγράφει ως μία πολύ μελετημένη ματιά στο βρετανικό δίκτυο κατασκόπων στην Άπω Ανατολή!

Rebels: These Free And Independent States

$3.99 page 70 Dark Horse Comics

Το 1775, ο Seth Abbott πάλεψε για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Tο 1794, ο γιος του που μόλις ενηλικιώθηκε αντιμετωπίζει ένα σωρό εχθρούς, όπως η τρομοκρατία, ο εσωτερικός διχασμός και οι επιθέσεις από το εξωτερικό. Ένα comic για την αμερικανική ιστορία, δια χειρός Brian Wood και Andrea Mutti (στα πολύ καλά του), πάλι για όσους αγάπησαν την προηγούμενη απόπειρα των καλλιτεχνών στον κόσμο των ιστορικών comics!

Batwoman #1

$2.99 page 98 DC Comics

Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, που να μη μου αρέσει σε αυτό το BATWOMAN! Ο χαρακτήρας; Τέλειος. Οι συγγραφείς Margueritte Bennett και ο James Tynion IV; Από τους πολύ καλούς της γενιάς τους. Και ο Steve Epting είναι καλλιτέχνης μοναδικής ικανότητας και αδιαμφισβήτητου ταλέντου! Το σενάριο που ακολουθεί το μοτίβο “χαρακτήρας αντιμετωπίζει τις συνέπειες πράξεων του παρελθόντος”; Κλασικό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τη DC, για μια από τις ελάχιστες φορές στην κοινή ζωή μας! This one’s unmissable!

Judge Dredd: Deviations

$4.99 page 170 IDW Publishing

Ένα Five Week Event της IDW με what if’s διαφόρων σειρών της ακούγεται ενδιαφέρον, αν και κάπως άκυρο concept. Και είναι κιόλας και στους περισσότερους από τους τίτλους ήταν σχεδόν αδιάφορο, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον. Αλλά, στον Judge Dredd όλα αλλάζουν. Διότι το what if του Judge Dredd δεν είναι απλά άκυρο! Είναι επικά και ανεπανάληπτα άκυρο. Τι θα συνέβαινε αν ο Judge Dredd γινόταν λυκάνθρωπος και έμενε λυκάνθρωπος! Ε;! Τι θα συνέβαινε; Ε!;

Helena Crash #1

$3.99 page 189 IDW Publishing

Σε έναν κόσμο που ο καφές (ο ΚΑΦΕΣ, άνθρωποι!) είναι παράνομος, η Helena Crash δεν είναι η ηρωίδα που θέλουμε, αλλά sure as hell είναι η ηρωίδα που χρειαζόμαστε, αφού είναι κατ’ επάγγελμα διακινήτρια απαγορευμένων προϊόντων. Όταν την προσλαμβάνει ο Rojo, ένας αμείλικτος εγκληματίας, για να βγάλει από την μέση έναν αντίπαλό του, αναζητά τη βοήθεια των φίλων της για να τα καταφέρει. Εμένα το μόνο που με απασχολεί είναι πως όσο η Helena είναι απασχολημένη με τις ανοησίες του ενός και του άλλου, κάποιοι καλοί άνθρωποι μένουν χωρίς τον καφέ τους!

Royal City #1

$3.99 page 207 Image Comics

Oh my Gosh! Jeff Lemire! Και όταν λέμε Jeff Lemire, εννοούμε εντελώς, πέρα για πέρα Jeff Lemire, σε μία από τις γνωστές, δικές του ιστορίες, Να! Ξέρετε, αυτές με τις κατεστραμμένες οικογένειες, τους αλκοολικούς δύτες και τις καταθλιπτικές μισοερειπωμένες πόλεις! Ακριβώς αυτός ο Jeff Lemire, όπως τον ξέρουμε, αγαπάμε και θέλουμε να βλέπουμε, ανεξαρτήτως της καριέρας του ως writer σε mainstream comics. Ο Patrick Pike, έχοντας αφήσει στο παρελθόν μια καριέρα συγγραφέα, επιστρέφει την πόλη που μεγάλωσε, στην οικογένεια του, με τα αμέτρητα προβλήματα και τις ακόμα πιο προβληματικές μεταξύ τους σχέσεις και το εντελώς προβληματικό γεγονός ότι όλους τους στοιχειώνει η ανάμνηση του νεότερου αδερφού της οικογένειας, που πνίγηκε δύο δεκαετίες νωρίτερα.

Extremity #1

$3.99 page 208 Image Comics

Ένας από τους εντελώς καινούργιους τίτλους της Image που περιγράφεται ως “η ομορφιά και η φαντασία του studio Ghibli συναντά την ένταση του MAD MAX” θα τράβαγε μοιραία την προσοχή μας. Μια ιστορία εκδίκησης με πολύ αίμα και εξαιρετικό artwork θα την κρατούσε αναπόσπαστη, αλλά το EXTREMITY φαίνεται να έχει ακόμη παραπάνω να προσφέρει στους επίδοξους αναγνώστες του. Φανταστικό coloring, ενδιαφέρουσα πρωταγωνίστρια και πολλά υποσχόμενο storytelling. Δε χρειάζεται να είσαι από αυτούς που έχουνε την Image ευαγγέλιο και παρακολουθούν κάθε καινούργιο της τίτλο, για να ενδιαφερθείς για το EXTREMITY #1, το πράγμα πάει μόνο του, λίγο-πολύ!

Green Pages

Η αρχή του νέου χρόνου είναι ως γνωστόν η κατάλληλη εποχή για resolutions που δεν πρόκειται να τηρηθούν, οπότε, σε αυτό το πνεύμα, είπα να διευρύνω τους αναγνωστικούς μου ορίζοντες, να αφήσω για λίγο το μπλε comfort zone μου και να ρίξω μια ματιά τις ανεξερεύνητες περιοχές των Green Pages.

Λόγω απειρίας, υπάρχει σίγουρα κάποιο υπερ-indie διαμάντι που διέφυγε της προσοχής μου, οπότε ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη.

Riverdale #1

$3.99 page 294 PublisherArchie Comics

Να την πω την αμαρτία μου, με το ARCHIE δεν έχω καμιά απολύτως επαφή. Ξέρω κάτι για μια Betty και για μια Veronica και για μια Sabrina, που είναι μάγισσα και πρωταγωνιστούσε σε ένα cartoon που παιζόταν Σάββατο πρωί, όταν ήμουν μικρός και… πάνω-κάτω αυτά.

Ευτυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, η ομώνυμη εκδοτική σκέφτηκε εμάς τους άσχετους και, με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του comic, παρουσιάζει το RIVERDALE, που διαδραματίζεται στο σύμπαν της σειράς του CW και προσφέρει ένα καινούργιο take στους κλασικούς χαρακτήρες και μια ματιά στα μυστικά της μικρής τους πόλης.

Space Riders: Galaxy of Brutality #1

$3.99 page 306 PublisherBlack Mask Studios

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα comic βάρβαρο και αντρίκιο, απλά το ονομάζεις GALAXY OF BRUTALITY και ξεμπερδεύεις.

Καθώς ένα αρχαίο κακό επανεμφανίζεται και, φυσικά, απειλεί ολόκληρο το σύμπαν, το πλήρωμα των SPACE RIDERS ενώνεται για το αντιμετωπίσει. Ίσως τίποτα απ’ όλα αυτά να μην ακούγεται ιδιαίτερα πρωτότυπο ή σοκαριστικό, αλλά η ψυχεδελική εικονογράφηση του Alexis Zirrit το καθιστά τουλάχιστον ενδιαφέρον.

I.T: The Secret World of Modern Banking #1

$3.99 page 310 PublisherBlackbox Comics

Λίγο η επιτυχία του MR. ROBOT στην τηλεόραση, λίγο η ενδιαφέρουσα επικαιρότητα που έκανε αρκετό κόσμο ανά τον πλανήτη να κάτσει να διαβάσει λίγο για θέματα σχετικά με πολιτική και οικονομία, το I.T. έπεσε σε μια μάλλον καλή περίοδο για τέτοιες ιστορίες.

Με θέμα έναν τεχνικό Η/Υ που ξεσκεπάζει τα βρώμικα μυστικά των στελεχών μεγάλων τραπεζών, το I.T έχει potential να είναι κάτι ενδιαφέρον και έξυπνο ή και τελείως πατάτα. Υποθέτω ότι θα το ανακαλύψουμε μαζί τον Μάρτιο.

Grass Kings #1

$3.99 page 313 PublisherBoom! Studios

Σε αυτόν τον νέο τίτλο της Boom!, επισκεπτόμαστε το Grass Kingdom, μια αυτόνομη, DIY πόλη, φτιαγμένη από ανθρώπους που ήθελαν να ζήσουν μακριά από την “φυσιολογική” κοινωνία. Με την κοντινότερη “κανονική” πόλη να μην τους έχει σε ιδιαίτερη υπόληψη, τα τρία αδέρφια που έχουν αναλάβει τον ρόλο των “βασιλέων” του Grass Kingdom καλούνται να πάρουν μια δύσκολη απόφαση, όταν μια νεαρή κοπέλα εμφανίζεται στην πόλη τους, ζητώντας καταφύγιο.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα οι παραπάνω προτάσεις με προετοιμάζουν για κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Coady And The Creepies #1

$3.99 page 314 PublisherBoom! Studios

Σε ένα comic που προσπαθεί να μας πείσει ότι η punk δεν έχει πεθάνει, πρωταγωνιστούν χαρακτήρες με χαριτωμένες καρτουνίστικες φατσούλες… μάλιστα.

Τέλος πάντων, αυτό που διαχωρίζει το πρωταγωνιστικό συγκρότημα από τα υπόλοιπα συγκροτήματα εκεί έξω είναι ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που άφησε το ένα μέλος με μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπο, το δεύτερο σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η ντράμερ του συγκροτήματος σκοτώθηκε, αλλά συνεχίζει να παίζει με την μπάντα ως φάντασμα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι τρεις πρωταγωνίστριες προσπαθούν να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα “punk ιδανικά” τους, να κερδίσουν σε ένα διαγωνισμό “battle of the bands” και, όχι, ποιος κακοπροαίρετος είπε ότι όλα αυτά ακούγονται σαν SCOTT PILGRIM;

Doc Savage: Ring of Fire #1

$3.99 page 353 PublisherDynamite Entertainment

Για να πω την αλήθεια, με στενοχωρεί κάπως που τόσο λίγος κόσμος πλέον ξέρει τον Doc Savage. Όχι τόσο για την ποιότητα των ιστοριών του, όσο επειδή τα mainstream comics οφείλουν τόσα πολλά στον συγκεκριμένο χαρακτήρα, ο οποίος ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για το αρχέτυπο του υπερήρωα.

Τέλος πάντων, στον συγκεκριμένο τίτλο, ο Man of Bronze έρχεται αντιμέτωπος με μια συμμορία ονόματι “Silver Death’s-Heads”, κάποιες βάσεις του Αμερικανικού Ναυτικού κινδυνεύουν από ηφαιστειακή δραστηριότητα και όλα αυτά συνδέονται κάπως με την εξαφάνιση της Amelia Earhart. Με λίγα λόγια, pulpy περιπέτεια με μια δόση μυστηρίου και φόντο τα 30s. Τι άλλο χρειάζεται ένας αναγνώστης;

Anno Dracula #1

$3.99 page 424 PublisherTitan Comics

Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο να μεταφερθεί ένα ήδη υπάρχον μυθιστόρημα σε comic.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, η ιστορία της κατεχόμενης από βρικόλακες Βρετανίας γράφεται από τον ίδιο τον συγγραφέα του βιβλίου, Kim Newman, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι λογικά προσεγμένο.

Η πολύ όμορφη εικονογράφηση του Paul McAffrey αποτελεί επίσης ένα πολύ καλό κίνητρο για διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο comic.

Sky Doll: Sudra #1

$3.99 page 437 PublisherTitan Comics

Το μόνο που ήξερα για το SKY DOLL, πριν καθίσω να γράψω αυτό το κείμενο, είναι ότι είχα πετύχει κάπου μερικά panels του, μου είχαν φανεί πανέμορφα και αποφάσισα ότι κάαααποια στιγμή θα πρέπει να το τσεκάρω. Τώρα, που έκανα ένα γρήγορο research και πλέον ξέρω ότι είναι μια ιστορία που θίγει θέματα σχετικά με τη θρησκεία, την δύναμη των media και το δίπολο spiritual και σαρκικής αγάπης, με πρωταγωνίστρια ένα ανδροειδές, έχω μπει στον πειρασμό να αφήσω το άρθρο στη μέση για να ψάξω να βρω το πρώτο volume.

Το συγκεκριμένο mini-series, που συνεχίζει την ιστορία του αρχικού τίτλου, εκδίδεται από την Titan και όχι την Marvel, που είχε εκδώσει την αγγλική μετάφραση του ιταλικού original, και θα ολοκληρωθεί σε δύο τεύχη.

X-O Manowar #1

$3.99 page 452 PublisherValiant

Το κεντρικό premise του X-O MANOWAR θα μπορούσε άνετα να συνοδεύεται από τον υπότιτλο “Only in Comics”: Ένας Βησιγότθος πολεμιστής ανακαλύπτει μια εξωγήινη πανοπλία που του χαρίζει υπεράνθρωπες δυνάμεις, καταλήγει στην σύγχρονη εποχή και γίνεται υπερήρωας!

Τώρα η Valiant έρχεται να αλλάξει την πεποίθηση ότι τα renumbering τίτλων είναι προνόμιο μόνο των “Big Two” και συνεχίζει την ιστορία του Aric of Dacia, ξεκινώντας και πάλι από το #1 και στέλνοντας τον πρωταγωνιστή μας σε έναν νέο κόσμο, στην μέση ενός αιματηρού διαπλανητικού πολέμου.