Tokyo Ghoul Volume 12

Όλα έτοιμα για την τελική μάχη!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Volume 12

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Το μεγαλύτερο μέρος του volume ασχολείται με το background των χαρακτήρων και με αποκαλύψεις που αλλάζουν την εικόνα μας για διάφορους χαρακτήρες και οργανισμούς. Αρχικά, ο Uta αφηγείται στον Kaneki πώς γνώρισε ο Renji και ο ίδιος τον Yoshimura, φανερώνοντας πτυχές του παρελθόντος του ως αρχηγός του 4th Ward. Επιπλέον, η Sen Tatatsuki επισκέπτεται τα κεντρικά της CCG για να αποκαλύψει στον Amon ότι έγκυρες πηγές της αποκάλυψαν πως η CCG αγοράζει μυστικά ρευστοποιημένα ghouls, ενώ το υπεύθυνο εργαστήριο ανήκει στην ίδια την Commission. Στο άκουσμα αυτών και σε συνδυασμό με προηγούμενα γεγονότα, ο Amon συνειδητοποιεί πως έχει ανακαλύψει μια σοκαριστική αλήθεια για την υπηρεσία. Παράλληλα, ο Kaneki έρχεται σε επαφή με την Rise, έπειτα από πάρα πολύ καιρό, αλλά και η Touka συναντά τον Hide στο κολλέγιο και κουβεντιάζουν για τον Kaneki. Τέλος, ο Kaneki αποφασίζει να ξαναγυρίσει στο Anteiku, αυτήν την φορά στα παρασκήνια, όπως ο Renji, ενώ η CCG μαθαίνουν ότι στο μικρό καφέ βρίσκεται ο Owl και ετοιμάζουν κατά μέτωπον επίθεση.

Το μυστήριο εντείνεται ύστερα από τις αποκαλύψεις του volume. Ο Ishida συμπληρώνει διαρκώς ένα puzzle, του οποίου τα κομμάτια είναι άψογα συνδεδεμένα και συνθέτουν μια πολύ ωραία συνολική εικόνα, χωρίς να κουράζει με τις αφηγήσεις του. Και το art συνεχίζει να είναι άψογο, να αποδίδει με έναν ξεχωριστό τρόπο τα συναισθήματα και να “χρωματίζει” όπως πρέπει τις καταστάσεις.

Ένα ήρεμο σχετικά volume, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρον και πώς δεν το διάβασα με την ίδια λαχτάρα όπως τα προηγούμενα. Άλλωστε, πριν ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος επικρατεί ηρεμία στα αντίπαλα στρατόπεδα!