Previews Picks

May 2017

Καθώς οδεύουμε προς το καλοκαίρι, οι περισσότεροι σκέφτονται τα μπάνια και τις διακοπές του Ιουλίου! Όχι, όμως, και οι Γιώργος Ξύδης και Αλεξάνδρα Καλεσοπούλου, που σκέφτονται και σας παρουσιάζουν τις κυκλοφορίες του PREVIEWS της Diamond.

Οι ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες είναι πολλές και δεν έχει καμία σημασία αν θα τις διαβάσετε στην παραλία ή κάτω από το air-condition (το διάβασμα comics δίπλα σε αναμμένο ανεμιστήρα είναι γνωστό τοις πάσι fail). Σημασία έχει να τις παραγγείλετε εγκαίρως και το Previews Picks αυτού του μήνα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε με σύνεση και χωρίς καθυστερήσεις!

Blue Pages

Α, ρε τυχεροί! Κάθεστε στην πολυθρονάρα σας, μπροστά στον υπολογιστή σας, ή ξαπλάρετε στην καναπεδάρα σας, με το tablet στα χέρια και απολαμβάνετε τις επιλογές των τίμιων συντακτών του Comicdom από τον κατάλογο της Diamond, χωρίς να βγάλετε τα μάτια σας στις εκατοντάδες σελίδες του με τα ψιλά γράμματα. Πάμε, λοιπόν να δούμε τι καλούδια περιμένουν να ξαλαφρώσουν το πορτοφόλι σας, ξεκινώντας – παραδοσιακά – από το χωριστό περιοδικάκι της Marvel.

Astonishing X-Men #1

$4.99 page M24 Marvel Comics

Καπάκι στο καπάκι, μετά τα X-MEN BLUE και X-MEN GOLD, έρχεται άλλη μία νέα σειρά. Οι άλλοτε κραταιοί (αλλά πάντα αγαπημένοι) X-Men βρίσκονται σε μια παρατεταμένη κάμψη, για την οποία – σε μεγάλο βαθμό – ευθύνεται το corporate κομμάτι της Marvel και η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στους μεταλλαγμένους. Θα είναι αυτό το τεύχος ένα νέο ξεκίνημα; Η λογική λέει όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Spider-Man: Master Plan #1 (One-Shot)

$3.99 page M37 Marvel Comics

Τα one-shots πάντα μου άρεσαν. Συνήθως είναι μια καλή ευκαιρία για να διαβάσεις μια ιστορία που δε θα είναι πολύ εξαρτημένη από τα τρέχοντα γεγονότα των ongoing τίτλων. Πόσο μάλλον, όταν η σχέση μου με τα μηνιαία comics της Marvel είναι – σχεδόν – ανύπαρκτη (το AMAZING SPIDER-MAN είναι ο πιο πρόσφατος τίτλος που σταμάτησα). Αν και, τόσο οι δημιουργοί όσο και η περιγραφή του τεύχους, δε μου δημιουργούν ιδιαίτερες προσδοκίες, μπορεί να το δοκιμάσω γιατί μου έχει λείψει ο αραχνάκιας.

Hard Boiled HC (Second Edition)

$19.99 page 45 Dark Horse Comics

Το HARD BOILED ανήκει στην αρκετά πολυπληθή δυστυχώς ομάδα των κλασικών ή έστω “κλασικών” comics, που όλο πέφτει το μάτι μου πάνω τους, αλλά δεν έχω αποκτήσει και – κυρίως – διαβάσει ακόμα. Αυτή η νέα και αρκετά προσιτή έκδοση είναι μια καλή ευκαιρία να διορθώσω αυτή την ανορθογραφία.

Dark Days: The Casting #1 (One-Shot)

$4.99 page 78 DC Comics

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί… Πέρσι τέτοιο καιρό, η DC προσπαθούσε να αλλάξει κάτι στο New 52, βλέποντας ότι η Marvel απομακρυνόταν διαρκώς. Φέτος, βλέπει τη Marvel να σπαράσσεται από προβλήματα, ενώ αυτή πάει από επιτυχία σε επιτυχία. Το DARK DAYS: THE CASTING θα είναι το δεύτερο one-shot μετά το DARK DAYS: THE FORGE και θα μας οδηγήσει στο μεγάλο καλοκαιρινό event. Όσο για τις υπογραφές στο τεύχος; Scott Snyder, James Tynion IV, Jim Lee, Andy Kubert, John Romita Jr.. Δεν περιγράφω άλλο!

Batman ’66 Meets the Legion of Super-Heroes #1 (One-Shot)

$3.99 page 111 DC Comics

Ο Δημήτρης Σακαρίδης, εκτός από editor του Comicdom, είναι και ο αρχηγός της κλίκας των οπαδών της DC, στην οποία είμαι περήφανο μέλος. Όταν του είπα ότι έχω ελάχιστη επαφή με τη Legion of Super-Heroes, είδα την απογοήτευση στα μάτια του. Επειδή από τη μία δε θέλω να στενοχωρώ τους editors και από την άλλη θέλω να εντρυφήσω στον κόσμο της Legion, του υποσχέθηκα ότι θα πέσω με τα μούτρα στη μελέτη. Σε αυτό το one-shot (πολλά one-shots μαζεμένα αυτή τη φορά), το οποίο πραγματικά πιο Silver Age δε γίνεται, η αγαπημένη ομάδα των υπερ-παιδιών από το μέλλον συναντά την campy εκδοχή των Batman και Robin από τη δεκαετία του ’60. Και όλα αυτά σε σχέδιο Michael Allred. Groovy!

Swamp Thing: The Bronze Age Omnibus HC

$99.99 page 137 DC Comics

Αν στην προηγούμενη παράγραφο αλλάξετε τη Legion of Super-Heroes με το Swamp Thing, θα έχετε την αιτιολόγηση και αυτής της πρότασης. Η επαφή μου με το Swamp Thing είναι πολύ περιορισμένη και τι καλύτερο από έναν γιγαντιαίο τόμο με όλες τις ιστορίες του Swamp Thing που προηγήθηκαν του run του Alan Moore; 100 ευρώ για 1.000 σελίδες που ανατυπώνουν 45 τεύχη μου ακούγεται σαν μια πολύ καλή ευκαιρία. Έχοντας αποκτήσει όλους τους τόμους της σειράς Golden/Silver/Bronze Age Omnibus, μπορώ να εγγυηθώ για την ποιότητά τους.

Diablo House #1

$3.99 page 169 IDW Publishing

Μια στοιχειωμένη έπαυλη στην Καλιφόρνια υποδέχεται όσους θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οικοδεσπότης; Ένας… surfer. Χμμμ… Ένα comic που έχει όλα τα εχέγγυα να αποδειχθεί μεγαλειώδης παπαριά. Αλλά το mystery house είναι πολύ ενδιαφέρον κλισέ. Τι χάνουμε να δοκιμάσουμε; (Hint: γύρω στα τέσσερα ευρώ και 6-7 λεπτά από το χρόνο μας.)

Sacred Creatures #1

$4.99 page 196 Image Comics

Το εργάκι “ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος στην αιώνια διαμάχη υπερφυσικών δυνάμεων για το μέλλον του σύμπαντος” πρέπει να το έχουμε δει να παίζεται αρκετές εκατοντάδες φορές. Σίγουρα, λοιπόν, το SACRED CREATURES #1 δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα διαγωνισμό πρωτοτυπίας. Τουλάχιστον, θα έχετε ένα γιγαντιαίο τεύχος 66 σελίδων ιστορίας, για να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο να το συνεχίσετε.

Mage: The Hero Denied #0

$1.99 page 208 Image Comics

Το πολυαναμενόμενο τρίτο – και τελευταίο – μέρος του έπους φαντασίας του Matt Wagner είναι επιτέλους εδώ και ξεκινάει με ένα mini τεύχος πρόλογο. Ξέρω πολλούς που το περιμένουν εναγωνίως και ελπίζω να δικαιώσει τις πολύ υψηλές προσδοκίες. Για να δούμε τι θα δούμε.

Green Pages

Μου ανέθεσαν να σας παρουσιάσω το ένα κομμάτι των PREVIEWS PICKS! Το άλλο το παρουσιάζει ο Γιώργος Ξύδης. Ελπίζω να κάνουμε καλή δουλειά και να σας δείξουμε λίγο από όλα. Κι ας είναι θεωρητικά αδύνατο, με το τόσο μεγάλο εύρος καινούριου υλικού κάθε μήνα! Δυστυχώς, πολλά πράγματα μου φάνηκαν ενδιαφέροντα, λίγα όμως σας παρουσιάζω.

Unholy Grail #1 #1

$3.99 page 264 PublisherAfterShock Comics

Όλοι νομίζουμε πως ο βασιλιάς Αρθούρος ήταν σπουδαίος. Οι ιστορίες και μύθοι για τον ιπποτικό του χαρακτήρα, το Excalibur και το βασίλειο του Camelot. Εδώ, λοιπόν, μας παρουσιάζεται μία διαφορετική εκδοχή του χαρακτήρα του.

Σκοτεινός, κακός και ικανός να βάψει τα χέρια του με αίμα, για να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί. Υπάρχει ελπίδα διαφυγής από αυτό το έρεβος;!

Sisters of Sorrow #1

$3.99 page 308 PublisherBoom! Studios

Το πρωί βοηθούν γυναίκες που η τύχη δεν τις βοήθησε, στην οργάνωση που έχουν στήσει, και το βράδυ, ντυμένες καλόγριες και γεμάτες όπλα, θα φέρουν τη θεία δίκη στο Los Angeles.

Οι τέσσερις γυναίκες, Dominique, Greta, Misha, Sarah, έχουν μπει στο δρόμο για εκδίκηση, απέναντι σε πολύ βίαιους κακοποιούς που θα έπρεπε να είναι πίσω από τα σίδερα. Ακόμα περισσότεροι γυναικείοι δυναμικοί χαρακτήρες έρχονται!

The Thing from the Grave and Other Stories

$29.99 page 366 PublisherFantagraphics Books

Μία συλλογή από διάφορα κομματάκια πολύ γνωστών horror σειρών από την EC.

Λάτρες του τρομαχτικού, τρέξτε να προλάβετε!

Alone

$25.00 page 374 PublisherSimon & Schuster

Μεταφρασμένο από τα γαλλικά για πρώτη φορά, μία ιστορία για έναν φύλακα σε έναν φάρο που είναι τελείως μόνος και περνά τη ζωή του, χωρίς κανένας ποτέ να τον ρωτήσει γιατί τόση μοναξιά και απομόνωση.

Βέβαια, έρχεται εκείνη η στιγμή που η περιέργεια κάποιου κυριαρχεί και τότε όλα αλλάζουν.

Cloudia & Rex #1

$3.99 page 394 PublisherLion Forge

Η περιπέτεια δύο κοριτσιών, αδελφών, περιτριγυρισμένων από θεούς και “δαίμονες”.
Μία fantasy ιστορία, που είναι έτοιμη να διδάξει κάποια μαθήματα στα δύο κορίτσια για τη ζωή.

Rick and Morty: Pocket It Like You Stole It #1

$3.99 page 400 PublisherOni Press

Δε μπορούσα να αντισταθώ (μιας και είμαι λάτρης της σειράς) σε αυτό το mini series που για ακόμη μία φορά πιστεύω θα καταπλήξει. Επηρεασμένο από ένα παιχνίδι τηλεφώνου, το Pocket Mortys, ο Morty θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του – και όσους άλλους Mortys μπορέσει – από την οργή των Ricks.

Οι Ricks μας δείχνουν το ξανά το διαβολικό τους πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τους Mortys σε παράνομες Morty battles to the death! Τι θα ανακαλύψει τελικά ο Morty; Θα τα καταφέρει;

After Eden #1

$3.95 page 412 PublisherRed 5 Comics

Όλοι ξέρουν την ιστορία του Αδάμ και της Εύας από το βιβλίο της Γένεσης. Και όλοι γνωρίζουμε πως ο Θεός τους πέταξε από τον παράδεισο για ένα μήλο.

Δεν ξέρουμε, όμως, τι έκαναν αφού βρέθηκαν σε μία άδεια Γη, μόνοι, να πρέπει να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν το ανθρώπινο είδος. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το μάθουμε!

Bloodshot’s Day Off #1

$3.99 page 453 PublisherValiant

Η αγαπημένη μηχανή θανάτου, δύο ultra-στρατιώτες εμβολιασμένοι με εκείνα τα nanites, μετά από 30 χρόνια συνεχής παρουσίας, παίρνουν ρεπό!

Μπορούν, όμως, να περάσουν ήσυχα και ήρεμα αυτές τις μέρες ελευθερίας και διακοπών;!