Supergirl S02E22

Nevertheless, She Persisted
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS02E22 WritersGreg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg, Robert Rovner, Caitlin Parrish, Jessica Queller DirectorGlen Winter CastMelissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Chris Wood, Jeremy Jordan, David Harewood NetworkThe CW

Αν κάποια από τις σειρές του Arrowverse διαθέτει εισιτήριο διαρκείας στο γήπεδο του πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού, αυτή είναι το SUPERGIRL (και όχι, το “παιδικό” επεισόδιο του ARROW, που σχολίαζε το θέμα του gun control, δεν πιάνεται…). Η παγίδα, σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι μία και πανταχού παρούσα: ο κίνδυνος να αρχίσεις τις διδαχές και τις ηθικολογίες. Είναι μια μεγάλη τρύπα για να πέσεις, και η Supergirl, δυστυχώς, σπάνια καταφέρνει να πετάξει από πάνω της. Τουλάχιστον, όπως φαίνεται, οι διδαχές εξαντλήθηκαν στο προηγούμενο (απαράδεκτο, από αυτή την άποψη) επεισόδιο, και το φινάλε της σεζόν ήταν κάπως καλύτερο και πιο πλούσιο σε δράση.

Ήδη από τα πρώτα λεπτά, το “Nevertheless, She Persisted” μας χάρισε μία από τις καλύτερες μάχες της σεζόν, αυτή ανάμεσα στη Supergirl και στον “tripping on silver kryptonite” Superman. Μάλλον οι συγκεκριμένες σκηνές, όμως, εξάντλησαν το budget, καθώς αυτό που ακολούθησε δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακό. Και όχι, δεν έχω καμία ένσταση για το ότι ο Superman υποκλίθηκε μπροστά στην ανωτερότητα της Supergirl – εξάλλου, αν θέλεις να αντιμετωπίσεις εσύ τον arch villain της σεζόν, πήγαινε πάρε δική σου σειρά!

Στο πνεύμα ολόκληρου του φετινού Arrowverse, πάντως, το SUPERGIRL “σκοτείνιασε” αρκετά στο φινάλε του και ακόμη και η φωτεινή νότα που συνήθως προσφέρει η σειρά, πνίγηκε στον ήχο της αποχώρησης του Mon-El, μετά τη σχεδόν αδύνατη απόφαση της Supergirl. Παραμένει, πάντως, μια μικρή μαύρη τρύπα ελπίδας (είδατε τι έκανα εδώ;), ενώ πήραμε και μια πρώτη γεύση από το τι να περιμένουμε για την επόμενη σεζόν.