The Girl From The Other Side: Siúil, A Rún Vol. 1

Must-read για τους φίλους των σκοτεινών παραμυθιών και όχι μόνο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Girl From The Other Side: Siúil, A Rún Vol. 1

Writer/ArtistNagabePublisherSeven Seas Entertainment

Σε ένα σύμπαν όπου ο κόσμος του φωτός είναι σαφώς χωρισμένος από αυτόν του σκότους, ένα μικρό κορίτσι, η Shiva, χάνει τον δρόμο της και βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι της. Φίλος και – άθελά του – κηδεμόνας της, πλέον, μια δαιμονική φιγούρα, που προσπαθεί να την προστατέψει από φυσικούς κινδύνους, αλλά και από σκληρές αλήθειες.

Το SIUIL παραλλάσει ένα πολύ κλασσικό μοτίβο των manga: της ιστορίας ενός μικρού σε ηλικία κοριτσιού, με τον κάπως αδέξιο κηδεμόνα της (ναι, όπως το YOTSUBA&) και ενώ διατηρεί μερικά από τα χαριτωμένα και χιουμοριστικά χαρακτηριστικά του είδους, το μετατρέπει σε σκοτεινό παραμύθι. Μια Κοκκινοσκουφίτσα που υιοθετείται από τον (όχι και τόσο) κακό λύκο.

Το μεγάλο ατού του comic είναι σαφώς το σχέδιό του. Eίναι όντως από τις φορές που το (πανέμορφο) εξώφυλλο αντιπροσωπεύει το (εξίσου πανέμορφο) εσωτερικό. Ο (η;) Nagabe δημιουργεί ατμοσφαιρικά panels, που μεταφέρουν αβίαστα τον αναγνώστη, στο γοητευτικά στοιχειωμένο σύμπαν του. Το σχέδιο απομακρύνεται σαφώς από τα mainstream manga μονοπάτια και ξεδιπλώνει, πολύ ταιριαστά, οπτικές αναφορές σε κλασικές εικονογραφήσεις Δυτικών παραμυθιών και ευρωπαϊκών comics.

Το SIUIL σίγουρα θα εμφανιστεί σε αρκετές λίστες “best of manga” για την χρονιά που διανύουμε και είναι must-read για τους φίλους των σκοτεινών παραμυθιών και όχι μόνο.