Previews Picks

June 2017

Προχωρημένος Ιούνιος και οι πρώτες ζόρικες ζέστες είναι πλέον εδώ, για να μας κάνουν να αδημονούμε για παραλίες, beach bar και λοιπά υπέροχα. Εδώ, όμως, είναι και ο Γιάννης Πλας με τον Αριστείδη Κώτση, οι οποίοι αψηφούν τη ζέστη, βάζουν προσωρινά στην άκρη το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών, και ξεσκονίζουν τον πολυσέλιδο κατάλογο παραγγελιών της Diamond!

Οι δύο ακούραστοι συντάκτες του Comicdom επιλέγουν τα comics που αξίζει να προσέξετε, αλλά και προειδοποιούν για αυτά που ενδεχομένως είναι καλύτερα να αποφύγετε. Αν δεν τους ακούσετε, κακό του κεφαλιού σας…

Blue Pages

Οι editors μου ανέθεσαν για πρώτη φορά να συμμετάσχω σε ένα PREVIEWS PICKS, και να επιλέξω από τις “Μπλέ Σελίδες” του καταλόγου της Diamond, και η αλήθεια είναι ότι μπλέχτηκα πολύ. Τεράστιοι κατάλογοι, ευφάνταστα εξώφυλλα και ένα κάρο σημαντικά storylines, ξετυλίγονται μπροστά σου κάνοντάς σε να μην ξέρεις τι να διαλέξεις!

Παρ’ όλα αυτά, κατάφερα να επιλέξω ορισμένα και σας τα παρουσιάζω παρακάτω. Από εκεί και πέρα, εννοείται πως η τελική επιλογή είναι στο χέρι σας…

Old Man Logan #27

$3.99 page M84 Marvel Comics

Ποιος θα προσπέρναγε τέτοιο εξώφυλλο; O Old Man Logan έρχεται αντιμέτωπος με την Hulk Gang, αλλά σε αυτή την μάχη εκτός από τα οικεία πρόσωπα του παρελθόντος του, θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλοι που καν δεν τους έχετε φαντασθεί. Ο Maestro κινεί τα πιόνια στην σκακιέρα προκείμενου να ολοκληρώσει το καταστροφικό του σχέδιο. Ποιος θα επικρατήσει άραγε σε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο;

Zombies Assemble 2 #1 (of 4)

$4.99 page M28 Marvel Comics

Στο ξεκίνημα του ZOMBIES ASSEMBLE 2, οι Avengers αντιμετωπίζουν μια απειλή πολύ μεγαλύτερη απειλή από ότι μπορούσαν να φανταστούν, καθώς ο απεγνωσμένος αγώνας για την θεραπεία του zombie outbreak γίνεται ακόμα πιο δύσκολος. Οι Captain America, Hawkeye και Iron Man φτάνουν σε μια πόλη λεηλατημένη από zombies και από θαύμα ακόμα δεν έχουν μετατραπεί σε απέθαντα πλάσματα, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μυστηριώδη επιστήμονα που ισχυρίζεται πως έχει την θεραπεία για τον ιό. Μα ποιος είναι όμως αυτός πραγματικά και κατέχει το αντιικό που ο Bruce Banner αγωνιζόταν να δημιουργήσει;

Edge Of Venomverse #4 (of 5)

$3.99 page M41 Marvel Comics

Το comic διαδραματίζεται μετά τα events του OLD MAN LOGAN. Ο Scotty, υιοθετημένος γιος του Logan, αγνοείτε εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ο Warren Worthington III, πρωτύτερα γνωστός ως ο Χ-Man Angel ξέρει την τοποθεσία που βρίσκετε. Μόνο και μόνο που το symbiote μπλέκει με τον Wolverine είναι λόγoς για κάποιον να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τεύχος.

Star Wars: Darth Vader #4

$3.99 page M100 Marvel Comics

H νέα σειρά της Marvel με πρωταγωνιστή ακόμη μια φορά τον Darth Vader, εξιστορεί τις πρώτες μέρες του Anakin Skywalker ως Sith Lord ακριβώς μετά από το Episode III. Η συγκεκριμένη απόπειρα της Marvel φαίνεται ενδιαφέρουσα οπότε ευελπιστούμε σιγά σιγά να αποζημιώσει χωρίς να ξαναδούμε μια από τα ιδία. Αυτή την φορά η πρώτη αποστολή του πρώην μαθητή του Obi-Wan δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά και μπορεί να είπαν πως ο η σκοτεινή πλευρά είναι ο δρόμος της δύναμης, αλλά κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολος…

Mister Miracle #1

$3.99 page 119 DC Comics

Ωραία λοιπόν, αυτόν τον υπερήρωα δεν το ξέρω (οκ μην βαράτε) και είπα αφού ξεκινάει από την αρχή να το διαβάσω. Οπότε έχουμε και λέμε, από την ομάδα που έκανε το THE SHERIFF OF BABYLΟΝ και από τον βραβευμένο με βραβείο Hugo συγγραφέα του Vision έχουμε μια νέα ιστορία για τον Mister Miracle. Ο Scott Fee θεωρείται ο καλύτερος Escape Artist που υπήρξε ποτέ. Χρησιμοποιώντας το alter ego του έχει κάνει μια καριέρα τόσο γνωστή που έχει τραβήξει μέχρι και την προσοχή της Justice League. Θα έλεγε κανείς ότι έχει καταφέρει όλα τα trick – εκτός από ένα. Δεν έχει ποτέ κοροϊδέψει τον θάνατο. Λόγω αυτού θα πρέπει να σκοτώσει τον εαυτό του προκειμένου να μάθει αν θα τα καταφέρει να το κάνει.

Nightwing: The New Order #1 (of 6)

$3.99 page 120 DC Comics

Στο νέο NIGHTWING παρουσιάζεται η ιστορία ενός μελλοντικού κόσμου χωρίς όπλα, όπου όλες οι υπερδυνάμεις έχουν εξαλειφτεί ή απαγορευθεί. Ποιος είναι υπεύθυνος για όλο αυτό; Ποιος άλλος από τον Dick Grayson. Πλέον ως αρχηγός μιας κυβερνητικής ομάδας γνωστής ως Crusaders, έχει σκοπό να κυνηγά τους εναπομείναντες Supers. Τα πράγματα όμως ζορίζουν όταν η ομάδα του βάζει στο στόχαστρο την οικογένεια του. Για να δούμε τώρα πως το πρώην Boy Wonder θα αντιμετωπίσει τις καταστάσεις.

Darkseid Special #1

$4.99 page 135 DC Comics

Ένας από τους πιο σημαντικούς villains του Jack Kirby απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το πρώτο τεύχος. Ο Darkseid είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει και να τιμωρήσει τους διαφυγόντες του ορφανοτροφείου Granny Goodness, αλλά αυτή την φορά δεν έχει υπολογίσει πως ένας από αυτούς δεν έχει καμία σχέση με εκείνους που έχει αντιμετωπίσει προηγουμένως.

Dark Knight: The Master Race HC

$29.99 page 144 DC Comics

Νομίζω πως εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις αλλά ούτε και πολλά λόγια. Ένα από τα πιο προσδοκώμενα sequels όλων των εποχών πλέον ολοκληρωμένο σε hard cover έκδοση.

The Little Book Of Knowledge: Heavy Metal

$14.99 page 184 IDW Publishing

Μάθε να αναγνωρίζεις όλες τις “φυλές” της παγκόσμιας heavy metal κοινότητας, από την Thrash μέχρι την Black Metal. Αν είχες μείνει πίσω στις γνώσεις ως metal fan, ήρθε η ώρα να κάνεις catch up και να εξερευνήσεις άλλα τόσα που ούτε καν μπορεί γνώριζες ότι υπάρχουν.

Redlands #1

$3.99 page 201 Image Comics

To καλύτερο το άφησα για το τέλος και ίσως αυτό να είναι εκείνο για το οποίο είμαι πιο hyped από οποιοδήποτε στην λίστα. Στο Redlands στην Florida, η αστυνομία αποτυγχάνει να διατηρήσει τον έλεγχο της παλαιομοδίτικης πόλης τους, όταν μια ομάδα από μάγισσες σχεδιάζουν να τους πάρουν τα πάντα. Σε όσους έχει λείψει ο Stephen King να προσέλθουν άμεσα.

Green Pages

Χωρίς να έχω δει κάτι συγκλονιστικό, βρήκα αρκετές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στις “Πράσινες Σελίδες” του τρέχοντος PREVIEWS, κάποιες από τις οποίες θα βρείτε παρακάτω. Τώρα, το γεγονός ότι οι κυκλοφορίες – και μαζί με αυτές και οι επιλογές μου – δεν κρύβουν πολλές εκπλήξεις (Fantagraphics, επανεμφανίσεις κλασικών χαρακτήρων, κάποιες εκδοτικές που μας προσφέρουν σε σταθερή βάση καλά comics, και κάποιοι δοκιμασμένοι δημιουργοί), με κάνει να συνειδητοποιώ πως μάλλον έχω αρχίσει να μεγαλώνω επικίνδυνα…

Galaktikon #1

$3.99 page 266 PublisherAlbatross

Σχεδιαστικά, τα comics του Eric Powell είναι ορισμένα από τα πιο όμορφα που υπάρχουν, αλλά είναι, κυριολεκτικά, για τρελούς. Πλέον, τα βρίσκουμε από την προσωπική του εκδοτική, την Albatross. Βέβαια, ο Powell δεν αρκείται στο να κυκλοφορέι τα δικά του comics, αλλά εκδίδει και άλλων με παρόμοια αισθητική.

Ένας τέτοιος είναι ο Brendon Small, δημιουργός του καμένου death metal animation, METALOCALYPSE. Εδώ διασκευάζει σε comic τον προσωπικό του space/progressive hard rock/metal δίσκο, σχεδιασμένο από τον εξαιρετικό Steve Mannion. Τώρα, γιατί βρίσκεται στις επιλογές μου; Ίσως η συνάθροιση τόσων καμένων. Ίσως απλά η δυνατότητα να πιάνω random ανθρώπους και να τους λέω: “Μα αφού ακούς μουσική γιατί δεν διάβασες το Galaktikon; Είναι βασισμένο σε δίσκο.” (Κάνει ρίμα με το ενοχλητικό “Μα αφού διαβάζεις comics, γιατί δεν είδες την νέα ταινία που είναι βασισμένη σε αυτά;”)

Iceland

$15.00 page 290 PublishersBig Planet Comics, Retrofit Comics

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που ο Yuitsi Yokoyama, μέσα από τις μεταφρασμένες εκδόσεις του στην PictureBox, ήρθε να ταράξει τα νερά των comics, με τα δυσνόητα αλλά εντυπωσιακά πρωτότυπα comics του. Αν πολύ νωρίτερα ο Schuiten και ο Dean Motter έδωσαν στα comics την αισθητική ενός αρχιτέκτονα, τότε ο Yokoyama έφερε τα comics κοντά στον πολιτικό δομικών έργων.

Η PictureBox μας άφησε χρόνους, ο Yokoyama, όμως, συνεχίζει να δημιουργεί και η παραγωγική Big Planet/Retrofit ανέλαβε να μας δώσει μια πιο πρόσφατη δουλειά σου.

The Shadow #1

$3.99 page 328 PublisherDynamite Entertainment

Η Dynamite περνά μια ιδιαίτερα δυναμική περίοδο, με πολλές και ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες. Άφησα, λοιπόν, κατά μέρος το τεύχος #0 της SHEENA, το πρώτο τεύχος της νέας σειράς TUROK, το crossover των Garfield και Grumpy Cat, γραμμένο από τον Mark Evanier, και το reprint του SWORDQUEST mini comic (Roy Thomas, George Perez, Dick Giordano), για να εστιάσω στην επιστροφή ενός ακόμα (υπερ)κλασικού χαρακτήρα, από την πένα του ανερχόμενου Si Spurrier. Δεν φαίνεται καθόλου άσχημο.

Lark’s Killer #1

$3.99 page 350 PublisherDevil’s Due/1First Comics

Όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή της First Comics, ένιωσα έναν ενθουσιασμό. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη σημασία της εκδοτικής στη δεκαετία του 1980, αλλά και τον τρόπο που κάλυπτε το κενό ανάμεσα στα mainstream και τα alternative comics.

Μετά την επιστροφή της, όμως, δεν βρήκα κάτι που να μου κινήσει την προσοχή, ώστε να αποκτήσω κάποιο καινούριο comic της. O Bill Willingham είναι ο ιδανικός τύπος δημιουργού, που έχει το προφίλ να κινηθεί ακριβώς στον συγκεκριμένο χώρο, οπότε βλέπω με πολύ καλό μάτι αυτή την κυκλοφορία.

The Bloody Cardinal

$16.99 page 359 PublisherFantagraphics Books

Έχει πολύ ωραίες κυκλοφορίες αυτό το μήνα η Fantagraphics, νέο LOVE AND ROCKETS, νέος Noah Van Sciver, νέος Jerry Moriarty (απίστευτο και μόνο να το σκεφτεί κανείς, για τον 76χρονο δημιουργό του JACK SURVIVES).

Η έκδοση που επιλέγω, όμως, είναι αυτή την οποία δεν θα χάσω με τίποτε. Το νέο comic του Richard Sala, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Tumblr , εκεί που πλέον βρίσκει κανείς τη “συνέχεια” της ιστορίας.

Venice

$25.00 page 361 PublisherFanfare/Ponent Mon

Πάνε λίγοι μήνες που έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Jiro Taniguchi. Φαίνεται, όμως, πως υπάρχουν και άλλες δουλειές του που δεν έχουμε δει ακόμη στα Αγγλικά.

Αυτό εδώ είναι ένα comic που έκανε για την σειρά των travel books της Luis Vuitton (ναι, αυτής με τις τσάντες). Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς πολλά, για να φανταστεί ότι μιλάμε για κάτι που σίγουρα θα είναι πανέμορφο.

Ghost Money #1

$3.99 page 380 PublisherLion Forge

Ο λόγος που αυτό εδώ το comic βρίσκεται στις επιλογές μου, είναι στρατηγικός (ελπίζω με αυτό να σας εντυπωσιάσα). Η αλήθεια είναι πως δεν τρελαίνομαι για τις ιστορίες του Thierry Smolderen, αλλά, από τη μία, δεν τον βρίσκω κακό και το artwork φαίνεται ωραίο, και από την άλλη, είναι μια καλή ευκαιρία για να μιλήσω για το όσο παραγωγική είναι η Lion Forge.

Έχουμε, λοιπόν, ένα κάρο Imprints, όπως τη Magnetic Library (τη συνέχεια της Magnetic Press), από όπου κυκλοφορεί και το GHOST MONEY, το Catalyst Prime, που είναι ένα νέο superhero universe, γραμένο από ικανούς συγγραφείς, όπως οι Joe Casey και Alex De Campi, το Cub Ηouse, που είναι το all-ages imprint, το Roar, που απευθύνεται σε νέους ενήλικες… Και δεν είμαι καν σίγουρος ότι έχω μιλήσει για όλα.

Το αν αυτή η πολιτική της Lion Forge θα της “βγει”, είναι άλλη υπόθεση, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως κάτι ενδιαφέρον ψήνεται στα λημέρια του λιονταριού. (Καλά, με τέτοια λογοπαίγνια, απορώ που με αφήνουν να γράφω στο Comicdom.)

A Castle In England

$19.95 page 391 PublisherNobrow Press

Βγάζει πολύ όμορφα πράγματα η Nobrow. Έτσι, αυτό το μήνα, μαζί με την επανέκδοση σε softcover του τέταρτου βιβλίου της HILDA, έχουμε και αυτή την ανθολογία, με ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ένα κάστρο στην Αγγλία, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σχεδιασμένες από διαφορετικούς artists.

Εφόσον μιλάμε για Nobrow, θεωρώ δεδομένο το όμορφο artwork, τα υψηλά production values και το εξαιρετικό design sense.

The Story Of Jezebel

$19.95 page 440 PublisherUncivilized Books

Όταν ακούμε “Brubaker”, στον χώρο των comics, το μυαλό μας πάει στον Ed. Υπάρχει, όμως, και ο Elijah (το εξαιρετικό REICH του οποίου, επανεκδίδεται αυτόν τον καιρό από την Alternative Comics). H νέα του δουλειά είναι αυτή εδώ η παρωδιά της ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με θέμα την Jezebel.

Μη με ρωτήσετε για το πώς αποδίδεται το όνομα στα Ελληνικά, ή το κατά πόσο είναι πιστή η ιστορία στη Βίβλο. Το μόνο που μπορώ να σας δώσω, είναι ένα link που μπορείτε να διαβάσετε ένα μεγαλο κομάτι του comic.

Divinity #0

$3.99 page 445 PublisherValiant

Η Valiant είναι η καθιερωμένη εναλλακτική για εξαιρετικά φτιαγμένα mainstream comics, και κάθε μήνα μας επιφυλλάσσει μια-δυο τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αυτό το μήνα, αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε αυτόν εδώ τον τίτλο και στο νέο WAR MOTHER. Από τη μια, όμως, η εμπιστοσύνη στο όνομα του Matt Kindt, και από την άλλη το γεγονός ότι οι προηγούμενες σειρές του DIVINITY είναι κάποιες από τις καλύτερες κυκλοφορίες της ως τώρα πορείας της νέας Valiant (και δεν το λέω μόνο εγώ – ρώτησα και τον editor του Comicdom, Δημήτρη Σακαρίδη, που έχει διαβάσει πολλή περισσότερη Valiant από εμένα) και κατέληξα στο νέο DIVINITY.

Να γκρινιάξω, βέβαια, λίγο, λέγοντας ότι σειρα DIVINITY ξαναείχαμε ήδη και ότι αυτό το τεύχος #0 σημαίνει ότι θα το ακολουθήσει ένα δεύτερο τεύχος που θα φέρει τον αριθμό 1 στο εξώφυλλο και όλα αυτά εμένα με μπερδεύουν, αλλά φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από εσάς είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα κόλπα…