Assassination Classroom Vol. 16

Το volume που περίμενε καρτερικά κάθε fan της σειράς!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassination Classroom Vol. 16

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Το παρελθόν του Koro sensei αποκαλύπτεται… Τί κρύβει, όμως; Ο καθηγητής δεν ήταν πάντα ένας καλός και συμπονετικός “εξωγήινος”, όπως είναι με τα παιδιά, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ήταν ένας κυνικός άνθρωπος, ο καλύτερος δολοφόνος.

Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του, χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο και υπόκειται σε πειράματα, τα οποία αλλάζουν τη μορφή του, και εν τέλει οδηγούν στην τωρινή μορφή και δύναμή του. Επικεφαλής των πειραμάτων, είναι ο Yanagisawa, μια εγωκεντρική και αυταρχική ιδιοφυΐα, ενώ η μνηστή του, Aguri, η οποία δουλεύει και ως δασκάλα στην 3-E, γνωρίζει καλύτερα τον Koro Sensei και τον εμπνέει να αλλάξει και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Αυτό το volume το περίμενε καρτερικά κάθε fan της σειράς. Επιτέλους, μαθαίνουμε το background του κεντρικού χαρακτήρα, για το οποίο, ύστερα από τόσα volumes, δεν είχαμε κανένα στοιχείο. Ο Koro Sensei, εν αντιθέσει με τον τωρινό του εαυτό, ήταν ένας στυγερός δολοφόνος, όμοιο του οποίου δεν είχε δει η ανθρωπότητα. Ακόμη, μαθαίνουμε πως δεν ευθύνεται αυτός για την καταστροφή του φεγγαριού, όπως είχαμε πληροφορηθεί στην αρχή.

Ωστόσο, το παρελθόν του Koro Sensei δεν μονοπωλεί  το volume. Γνωρίζουμε ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον και αντίθετο ζευγάρι, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της νέας προσωπικότητας του Koro Sensei. O Υanagisawa του έδωσε τις δυνάμεις, ενώ η Aguri αποτέλεσε το νέο πρότυπό του.