Νέο Ελληνικό Graphic Novel: To Χρίσμα Του Σκότους

Από τον Βασίλη Ζήκο και τις εκδόσεις Webcomics

Οι εκδόσεις Webcomics παρουσιάζουν το έργο επικής φαντασίας του Βασίλη Ζήκου, ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου.

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τους θρύλους των ξωτικών, όταν το φεγγάρι της Άλω σκεπαστεί από σκοτάδι και οι αστερισμοί των Θεών ευθυγραμμιστούν γύρω από αυτό, τότε πολλά δεινά θα συμβούν και οι Θεοί δεν θα μπορούν να τα εμποδίσουν. Επιβεβαιώνοντας τα σημάδια, μια ομάδα εξόριστων ευγενών του Κέλενον αποφασίζει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουν την εκδίκησή τους και να εισβάλουν στην πόλη που τους απαρνήθηκε. Ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον πόλεμο με τον Μέγιστο Εχθρό, που με τις ορδές του πλησιάζει απειλητικά, οι ευγενείς μαζεύουν έναν δαιμονικό στρατό και προσπαθούν να παγιδέψουν έναν ριψοκίνδυνο τυχοδιώκτη, που είναι ικανός να βρει το μυθικό αντικείμενο που θα τους κάνει βασιλιάδες.

Σενάριο & Σχέδιο: Βασίλης Ζήκος
Είδος: Επική Φαντασία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2017, πρώτη παρουσίαση στο AthensCon 2017
Μέγεθος: 20 Χ 29 εκατοστά, 64 Έγχρωμες σελίδες, Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-83025-2-5
Τιμή: 11,90 ευρώ

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:

Ο Βασίλης Ζήκος γεννήθηκε στην Αθήνα έναν αιώνα πριν… και σπούδασε στη σχολή Βακαλό (τμήμα Γραφικών τεχνών) και αργότερα στη Σχολή Σταυράκου (τμήμα Σκηνοθεσίας). Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση σε Ελληνικά και ξένα παιχνίδια ρόλων, εξώφυλλα βιβλίων και εξώφυλλα δίσκων. Επίσης, έγραψε και εικονογράφησε παιδικά παραμύθια. Λατρεύει και εμπνέεται από το φανταστικό στη λογοτεχνία, το σινεμά και τα κόμικς. Όταν δεν δουλεύει τη συνέχεια αυτού εδώ του κόμικ που διαβάζετε ή δεν κάνει παλαβές εικονογραφήσεις, γράφει τραγούδια και παίζει μουσική για την επική μπάντα Bittero.

Ο κόσμος της ΑΛΩ, όπως και οι χαρακτήρες Τέμπους, Αρανύιλ, Μυστάρα, Λαθάνιελ, Μέγιστος Αντίπαλος, Βασιλιάς του Κέλενον, Ντολμάν, Μυρριάν και Έλιον είναι δημιουργίες του Χρήστου Σταυρόπουλου και τον ευχαριστώ που μου τους εμπιστεύθηκε για να πω την ιστορία μου.