Comicdom Con Athens 2018

Τρία ακόμη panels στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

Τρία εξαιρετικά ενδιαφέροντα panels προστέθηκαν στο φετινό πρόγραμμα, τα οποία θα αποπειραθούν να απαντήσουν σε τρία καυτά ερωτήματα! Είναι καλό πράγμα η πολιτική ορθότητα; Αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τη δημοσιογραφία των comics; Και τι τρέχει, επιτέλους, με την Marvel; Μάθετε περισσότερα…

Κάτι Τρέχει Με Τη Marvel

Παρασκευή 20 Απριλίου
18:30-20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Η Marvel αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές στο χώρο των comics, ενώ πολλές ιστορίες της θεωρούνται σήμερα κλασικές. Η εξαγορά της από την Disney και η άνοδος του Marvel Cinematic Universe, άνοιξαν νέες προοπτικές, αλλά, παράλληλα, μια σειρά από επιλογές έφεραν την εταιρεία στο επίκεντρο κριτικής.

Εν όψει ενός ακόμη εκδοτικού reboot, με νέο editor-in-chief στο τιμόνι, τέσσερις έμπειροι γύρω από τα θέματα της Marvel ομιλητές, συζητούν μεταξύ τους, απαντούν σε ερωτήσεις που θα θέσει το κοινό, είτε νωρίτερα μέσω social media, είτε την ημέρα της εκδήλωσης, και προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο τι τελικά συμβαίνει με την Marvel.

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μινωτάκης (Smassing Culture), Θάνος Φιλάνης (Comicdom.gr), Σήφης Χαβρεδάκης (IGN), Λευτέρης Σταυριανός (Jemma Press)

Συντονισμός: Αντώνης Αντωνιάδης

Diversity Και Πολιτική Ορθότητα Στα Comics

Σάββατο 21 Απριλίου
15:45-17:15
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Auditorium

Πολλή ψηφιακή μελάνη έχει χυθεί σε blogs, fora και social media, γύρω από το θέμα. Οι υπερηρωίδες του Manara, τα εξώφυλλα του Frank Cho, οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Batwoman, η μουσουλμάνα Ms. Marvel, είναι κάποιες μόνο από τις αφορμές που έχουν ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων. Υπάρχει επαρκής αντιπροσώπευση όλων των ανθρώπων στον κόσμο των comics; Πώς απεικονίζονται σε σχέση με το φύλο τους, την προέλευσή τους και τις επιλογές τους; Είναι η πολιτική ορθότητα στοιχείο πολιτισμού, ή ένα είδος λογοκρισίας;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συζήτησης, για ένα θέμα δύσκολο στη διατύπωσή του, αλλά στο επίκεντρο του πώς αντιλαμβανόμαστε τα comics και την Τέχνη.

Συμμετέχουν: Μανώλης Βαμβούνης (σεναριογράφος comics, culture blogger), Έλενα Γώγου (δημιουργός comics), Δημήτρης Καμένος (δημιουργός comics), Ευγενία Κουμάκη (δημιουργός comics), Χρήστος Σταμπουλής (δημιουργός comics)

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

Comics Journalism: The Comicdom Way!

Σάββατο 21 Απριλίου
19:00-20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Υπάρχουν αυτοί που γράφουν comics και αυτοί που γράφουν για τα comics! H δημοσιογραφία των comics έχει πολλά κοινά με τον κλάδο εν γένει, αλλά έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες που φέρνουν διαφορετικές προκλήσεις σε όποιον θέλει να γράψει εμπεριστατωμένα για το αγαπημένο του comic, ή απλά να γκρινιάξει για το επόμενο event των μεγάλων εκδοτικών. Η συντακτική ομάδα του Comicdom ενημερώνει και τοποθετείται για τις εξελίξεις στα comics, τα τελευταία 22 χρόνια, όχι επειδή κατέχει κάποιο μεγάλο μυστικό, αλλά επειδή αγαπά αυτό που κάνει.

Αν κι εσείς αγαπάτε (ή πιστεύετε ότι θα αγαπήσετε) τη δημοσιογραφία των comics, ελάτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν, τις προκλήσεις, τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά της.

Παρουσίαση: Δημήτρης Σακαρίδης & Θωμάς Παπαδημητρόπουλος (αρχισυντάκτες Comicdom.gr)

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης