Gangsta Cursed Vol. 4

Το τέταρτο volume τα έχει όλα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gangsta Cursed Vol. 4

WriterKohskeArtistSyuhei KamoPublisherViz Media

Το τέταρτο volume αρχίζει με το τέλος της μάχης μεταξύ Spas και Striker, με τους δύο πρώην συμμάχους να παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης. Ωστόσο, ο Spas λυγίζει στο τέλος και δεν μπορεί να σκοτώσει τον παλιό του φίλο, δείχνοντας πως, όντως, έχει αλλάξει. Η δειλία του Spas δίνει την ευκαιρία στους αντιπάλους του να τον εξουδετερώσουν. Τη στιγμή, όμως, που θα του έδιναν το τελειωτικό χτύπημα, επεμβαίνει ο Luca Cristiano και τον σώζει. Με αυτόν τον απρόοπτο τρόπο, ο Spas γίνεται μέλος της φαμίλιας του Cristiano, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως δεν τον κυνηγά καθημερινά το παρελθόν του…

Η μάχη μεταξύ του Spas και των hunters διακατέχεται από πολύ έντονα και πρωτόγνωρα (για τους ήρωες) συναισθήματα, τα οποία αποτυπώνονται άψογα στο σχέδιο του Syuhei Kamo. Αυτό που τραβάει, όμως, τα βλέμματα, είναι η επιλογή της ένταξης του Spas σε μια φαμίλια με twilights. Αυτό είναι, ίσως, το σκληρότερο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί, μετά την φυγή του από τους hunters. Κανείς δεν τον εμπιστεύεται, τον χλευάζουν διαρκώς, ενώ του συμπεριφέρονται ως αρκετά κατώτερο. Όλα αυτά θα αλλάξουν, μετά από μια επίθεση των hunters στο μαγαζί που δούλευε, αφού ο Spas θα ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει την νέα του “οικογένεια”. Με αυτή την πράξη κερδίζει την εμπιστοσύνη του Cristiano και ορίζεται ως ο φύλακας της κόρης του, ενώ αποκτά και νέο όνομα, Marco Adriano, κάτι που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας ζωής του.

Αυτό το volume τα είχε όλα… Πολύ ωραία πλοκή με έμφαση στις συναισθηματικές καταστάσεις των χαρακτήρων, αλλά και πολύ δράση. Τέλος, το σχέδιο ήταν εξαίσιο και αποτύπωσε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την φαντασία του Kohske.