Previews Picks

March 2019

Ο Μάρτιος δε φέρνει μόνο την Άνοιξη, αλλά και τα πιο ζεστά Previews Picks των τελευταίων μηνών! Δείτε τις προτάσεις των Αντώνη Αντωνιάδη και Πάνου Παπαγεωργίου και ταξιδέψτε σε ακόμη πιο ζεστούς μήνες!

Blue Pages

Ο Μάρτιος μπήκε, το Comicdom Con Athens 2019 πλησιάζει, αλλά η Άνοιξη ακόμη φαίνεται να αργεί. Οπότε κι εμείς με τη σειρά μας μεταφερόμαστε στον (σίγουρα ζεστότερο) Μάιο και σας παρουσιάζουμε τα comics από τον κατάλογο της Diamond που παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Savage Avengers #1

$4.99 page M2 Marvel Comics

Όλα μου φαίνονται λάθος στο συγκριμένο comic, το οποίο ποντάρει στην αισθητική της Marvel των 00s, βάζοντας παράλληλα στο παιχνίδι και τον Conan, ώστε να πιάσει και τους fans του χαρακτήρα. Και, φυσικά, ο Σουμέριος πολεμιστής αποτελεί απλά το κερασάκι της τούρτας, σε μια υπερβολικά ανομοιογενή ομάδα που υποπτεύομαι ότι φαντάζει τρομαχτικά edgy, ακόμη και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές της εκδοτικής. Από την άλλη, βέβαια, ο Mike Deodato είναι πολύ ικανός και υπερβολικά δημοφιλής σχεδιαστής. Θα το διαβάσω, αλλά εξακολουθεί να μου φαίνεται μια κακή ιδέα.

War Of The Realms Strikeforce: The Land Of Giants

$4.99 page M10 Marvel Comics

Ουφ… Μέσα στον κακό χαμό που θα δημιουργήσει το νέο event της Marvel, υπάρχουν αρκετά πρώτα τεύχη, όμως, αυτό μου τράβηξε την προσοχή. Καταρχάς, ο Tom Taylor είναι καλός συγγραφέας. Κατά δεύτερον, βρίσκω το roster της ομάδας αρκετά ενδιαφέρον, καθώς φέρνει στο μυαλό τους New Avengers, μια ομάδα που, είτε απολαύσατε είτε μισήσατε, πρέπει να αποδεχτείτε ότι σημάδεψε την προηγούμενη δεκαετία. Και μπορεί το σχέδιο του Jorge Molina να μην με ενθουσιάζει, όμως, σίγουρα δεν λειτουργεί και αποτρεπτικά, κάτι που δεν είναι και δεδομένο στις μέρες μας.

War Of The Realms: New Agents Of Atlas #1 (of 4)

$3.99 page M14 Marvel Comics

“Ωπ! Αυτό φαίνεται καλό”, πας να πεις, βλέποντας τον τίτλο. Όσο, όμως, προχωράς στην ανάγνωση, αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι πως η ομάδα αποτελείται από τους Amadeus Cho, Shang-Chi, Silk, Jimmy Woo και μερικούς άσχετους χαρακτήρες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που αρχικά φανταζόσουν. Όπως και να έχει, το όνομα του Greg Pak ίσως είναι αρκετό για πολλούς ώστε να δώσουν μια ευκαιρία στο συγκεκριμένο limited series. Εγώ θα το σκεφτώ…

X-Men: Grand Design - X-Tinction #1

$5.99 page M69 Marvel Comics

Ναι! Ναι! Ναι! Τα X-MEN GRAND DESING είναι απλά υπέροχα. Φυσικά, αν με ρωτούσατε πέρυσι τέτοια εποχή ποιος θα μας χάριζε τα καλύτερα X-MEN της δεκαετίας, σίγουρα δεν θα σας απαντούσα ο Ed Piskor. Όμως, ο δημιουργός απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να χωράει χρόνια ιστοριών μέσα σε λίγες σελίδες, ενώ το σχέδιό του δίνει την κατάλληλη vintage ατμόσφαιρα, μετατρέποντας την ανάγνωση κάθε τεύχους σε μια πραγματικά απολαυστική διαδικασία. Το μόνο comic της λίστας για το οποίο ανυπομονώ.

Batman: Last Knight On Earth #1

$5.99 page DC2 DC Comics

Snyder και Capullo. Δύο δημιουργοί που συνέδεσαν το όνομα τους με τα comics του Σκοτεινού Ιππότη όσο κανένας άλλος την τρέχουσα δεκαετία. Στην νέα τους ιστορία, μια νεότερη εκδοχή του Bruce Wayne ξυπνά στο Arkham Asylum και ανακαλύπτει ότι δεν ήταν ποτέ ο Batman. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, ο χαρακτήρας ξεκινάει να συνδέει τα κομμάτια του παζλ, προκειμένου να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Αν και η αρχική ιδέα μου φαίνεται λίγο τετριμμένη, σίγουρα θα διαβάσω τουλάχιστον το πρώτο από τα τρία τεύχη της σειράς.

DC’s Year Of The Villain

$0.25 page DC5 DC Comics

Ο Lex Luthor, η Legion of Doom και ο Batman Who Laughs πρωταγωνιστούν σε αυτό το one-shot που, όπως υποστηρίζει η εκδοτική, αποτελεί την βάση για μια ανατρεπτική ιστορία που θα εκτυλιχθεί μέσα στη χρονιά. Brian Michael Bendis, Scott Snyder και James Tynion IV στο σενάριο. Jim Cheung, Alex Maleev και Francis Manapul στο σχέδιο. Και όλα αυτά μόνο με $0.25. Όσο, λοιπόν, εγώ προσπαθώ να αποφασίσω αν με ενδιαφέρει πραγματικά το συγκεκριμένο τεύχος, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί ήδη πανηγυρίζετε και πολύ καλά κάνετε!

DCeased #1

$3.99 page DC6 DC Comics

Σε πολυπράγμονα έχει εξελιχθεί ο Tom Taylor, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει τα ζόμπι στο σύμπαν της DC. Ένας ιός εξαπλώνεται, μολύνοντας περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε νεκροζώντανες φονικές μηχανές.

Πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Batman, ο οποίος, όπως φαντάζεστε, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και να σώσει τον κόσμο. Δεν είμαι fan του είδους, όμως, έχω περιέργεια να δω τι τελικά θα είναι όλο αυτό.

Batman And The Outsiders #1

$3.99 page DC8 DC Comics

Στα Previews Picks του Οκτωβρίου του 2018, ο σύντροφος Άρης Κώτσης μας μίλησε για το relaunch της κλασσικής σειράς, το οποίο όμως τελικά καθυστέρησε μερικούς μήνες. Και για να πω κι εγώ την αλήθεια μου, καθόλου δεν έχω ενθουσιαστεί με το concept, παρόλο που κι εγώ συμπαθώ πολύ το run του Mike W. Barr.

Από την άλλη, βέβαια, διαβάζω τόσες χαζομάρες μέσα στο μήνα, που οπωσδήποτε υπάρχει χώρος και χρόνος για να ρίξω μια ματιά στη νέα αυτή σειρά. Από εκεί και πέρα, θα δείξει…

Excellence #1

$3.99 page 46 Image Comics

Ο Spencer Dales είναι ένας νεαρός μάγος που αποφασίζει να αλλάξει όσα εντοπίζει ως δομικά λάθη στην μαγική κοινωνία, μέσα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αυτή του, όμως, η απόφαση θα τον φέρει σε σύγκρουση με τον πατέρα του, αλλά και με την παλιότερη γενιά μάγων.

Μια ιστορία πατέρα-γιού σε ένα μαγικό κόσμο, όπου οι δύο δημιουργοί προσπαθούν παράλληλα να εξερευνήσουν τη δική μας κοινωνία και τα στερεότυπα που κουβαλάει ο καθένας μας. Αν δεν είναι ενοχλητικά διδακτικό, ίσως να έχει ενδιαφέρον.

Gogor #1

$3.99 page 52 Image Comics

O Κen Garing, δημιουργός του PLANETOID, επιστρέφει με μια νέα σειρά που μας ταξιδεύει στην Altara, ένα νησί που αιωρείται στον ουρανό. Εκεί κοιμάται ο Gobor, ένα μαγικό πλάσμα, το οποίο θα προσπαθήσει να ξυπνήσει ο Armano, ένας νεαρός μαθητής, προκειμένου να τον βοηθήσει να σώσει το νησί από τους στρατιώτες του Dormus.

Το σχέδιο, αν και λίγο τραχύ σε σημεία, μου τράβηξε την προσοχή, ενώ ο δημιουργός αποκάλυψε ότι πρόκειται για μια ιστορία που εμπνέεται από τα 70s και κυρίως από τις δουλειές των Moebius, Richard Corben και Jack Kirby. Μεγάλες κουβέντες; Θα μάθουμε σε λίγους μήνες.

Stranger Things Six #1

$3.99 page 104 Dark Horse Comics

Ήταν θέμα χρόνου η επιτυχία του STRANGER THINGS να εξαργυρωθεί και μέσω μεταφορών σε άλλα Μέσα. Το νέο comic αποτελεί prequel της πετυχημένης σειράς και μας αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία γύρω από τους ανθρώπους με υπερδυνάμεις και τα μυστικά κυβερνητικά πειράματα.

Στο creative team συναντά κανείς τα ονόματα των Jody Houser και Edgar Salazar και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν σας ενδιαφέρει ή όχι η νέα αυτή σειρά.

They Called Us Enemy

$19.99 page 147 IDW Publishing

Ο George Takei δεν χρειάζεται συστάσεις. Όμως τώρα, ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας μεταφέρει σε μορφή comic μια πολύ προσωπική ιστορία. Σε αυτή, μας περιγράφει την εμπειρία του ως ένα τετράχρονο αγόρι που βρέθηκε ξαφνικά σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στις ΗΠΑ, μαζί με άλλα 100.000 άτομα, την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σχέδιο φαίνεται πολύ όμορφο, η ιστορία πιστεύω θα είναι καλογραμμένη, οπότε μένει τώρα να δούμε και αν το συνολικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.

Green Pages

Πάει καιρός που είχαμε να τα πούμε από αυτήν εδώ τη στήλη. Για μια ακόμη φορά, ντουέτο με τον σύντροφο καταναλωτή Αντώνη Αντωνιάδη στο ξεκοκάλισμα των φορτωμένων σελίδων των καταλόγων PREVIEWS. Με κριτήριο κυρίως τις εντελώς νέες κυκλοφορίες ακολουθεί μια σειρά προτάσεων. Δεδομένου ότι δεν είναι νέα έκδοση, αλλά επανεκτύπωση, το THE ART OF JIM STARLIN A LIFE IN WORDS AND PICTURES δεν θα το βρείτε μέσα, αλλά αξίζει να μάθετε ότι βγήκε σε τιμή φθηνότερη απ’ αυτή που βλέπω στο Amazon.

Stalingrad: Letters From Volga

$19.95 page 308 PublisherDead Reckoning

H πιο αιματηρή μάχη του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποτυπώνεται, από την αρχή μέχρι το τέλος, στα γράμματα δυο στρατιωτών, ενός Ρώσου κι ενός Γερμανού. Αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη της τέχνης και της ιστορίας, με αμφίπλευρη αφήγηση, σε έναν τόμο 120 σελίδων. Οι δημιουργοί ειδικεύονται στο είδος της στρατιωτικής ιστορίας και μάλιστα αυτής της περιόδου, συνεπώς ενδέχεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και να αξίζει τα λεφτά της.

The Follies Of Richard Wadsworth

$21.95 page 310 PublisherDrawn & Quarterly

Ένα ακόμα έργο ιδιαίτερου χιούμορ και καταστάσεων από τον Nick Maandag. O σατιρικός δημιουργός με το καυστικό και σκοτεινό χιούμορ ξαναχτυπά. Καθηγητές και δάσκαλοι ωθούν τα όρια σε εξωφρενικές καταστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι και οι 200 σελίδες του νέου comic θα αξίζουν.

Grass

$29.95 page 310 PublisherDrawn & Quarterly

Ένα αντιπολεμικό έργο πάντα αξίζει να διαβάζεται. Εδώ μιλάμε για την ιστορία μιας νεαρής Κορεάτισσας και τις τραγικές καταστάσεις που βίωσε ως αιχμάλωτος του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στρατού. Πώς τις ξεπέρασε, αν τις ξεπέρασε, και πώς συνέχισε να ζει μετά από αυτό; Πολύ καλή τιμή για 496 σελίδες.

Island Book

$22.99 page 318 PublisherFirst Second

Η ιστορία της Sola, που αφού αντιστάθηκε μόνη και χωρίς φόβο στο Τέρας που ήρθε στο νησί της, έκτοτε όλοι την περιφρονούν, κι αυτή, προκειμένου να βρει απαντήσεις, αποφασίζει να ανοίξει πανιά και να φύγει από το νησί, ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας! Μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τα όρια, την αναζήτηση, την περιπέτεια και τα ανοιχτά μυαλά.

Luisa Now And Then

$29.95 page 326 PublisherHumanoids

Η Luisa είναι μια φωτογράφος που με κάποιον μαγικό τρόπο έρχεται σε επαφή με τον δεκατριάχρονο εαυτό της. Οι δυο γυναίκες θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους σταδιακά. Το έργο παρουσιάζεται ως μια παγκόσμια queer ιστορία αγάπης για τη σύγχρονη εποχή και σε κάθε περίπτωση φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

Dead Sonja #1

$6.66 page 330 PublisherKeenspot Entertainment

Μια zombie παρωδία των δημοφιλών σειρών RED SONJA, CONAN κλπ. Εντάξει, μόνο από την τιμή του τεύχους φαίνεται ότι η εκδοτική έχει διάθεση για χαβαλέ και πείραγμα. Το τεύχος αριθμεί 56 σελίδες, επομένως η σάτιρα θα είναι αρκετά χορταστική. Αν έχετε βαρεθεί (ή και όχι) τις επικές μάχες, ώρα να δείτε τους ήρωές τους να πολεμούν νεκροί, ή μάλλον νεκροζώντανοι.

Drawing Blood: Spilled Ink

$3.99 page 334 PublisherKevin Eastman Studios

Ο συνδημιουργός των TMNT σε ένα ημιαυτοβιογραφικό έργο τεσσάρων τευχών. Ένας δημιουργός που πέτυχε πολύ νωρίς την αναγνώριση, μετά από χρόνια παλεύει με τους δαίμονες αυτής της επιτυχίας, που τελικά τον έφερε στο χείλος της καταστροφής. Ένα σκοτεινό comic drama το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί, μια ιστορία πίσω από τις ιστορίες και τους δημιουργούς των comics. Ο Kevin Eastman το 2017 έψαξε την υποστήριξη του κοινού μέσω Kickstarter, προκειμένου να εκδοθεί το comic και τελικά πέτυχε τον στόχο του crowdfunding, κι έτσι, 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία των διάσημων χελώνων νίντζα, επιστρέφει στις αυτοεκδόσεις με τον συγκεκριμένο τίτλο.

The Book Of Weirdo

$39.95 page 336 PublisherLast Gasp

Ένας τόμος 270 σελίδων, συλλογή της ανθολογίας του περιοδικού WEIRDO του Robert Crumb. Αν η προηγούμενη πρόταση δεν φτάνει για να σας πείσει να δώσετε τα λεφτά σας, σηκώνω τα χέρια, παραδίνομαι, τέλος.