My Hero Academia: Vigilantes Vol 4

Υπάρχει ελπίδα γι’ αυτό το spin-off
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

My Hero Academia: Vigilantes Vol. 4

WriterHideyuki FurudashiArtistBetten CourtPublisherViz Media

Η τριάδα των “ερασιτεχνών” ηρώων συνεχίζει να αντιμετωπίζει μέρος της έξαρσης κακοποιών που παρουσιάζεται στην πόλη. Ωστόσο, το τέταρτο volume δεν αποτελείται μόνο από ωραίες μικρές ιστορίες, όπως τα προηγούμενα volumes της σειράς. Μαθαίνουμε για την οικογένεια του Knuckleduster, αλλά και τον ακολουθούμε στην προσπάθειά του να ξεσκεπάσει το κύκλωμα του Quirk-boosting φαρμάκου.

Παράλληλα, ο Koichi και η Pop Step ασχολούνται εντατικά με το μεγάλο event του Captain Celebrity, στο οποίο η Pop Step παίζει κεντρικό ρόλο. Τέλος, η μάχη του Knuckleduster και της Hachisuka φέρνει στο φως το σκοτεινό παρελθόν τους…

Οφείλω να ομολογήσω ότι τα προηγούμενα τρία volumes του spin-off δεν ήταν ισάξια του πρωτότυπου. Ωστόσο, το τέταρτο volume δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα για τη σειρά. Πλέον, πέρα από τις αστείες και ευφάνταστες ιστορίες, ο Hideyuki Furudashi παρουσιάζει και μια άλλη, πιο σοβαρή πλευρά της σειράς, και αρχίζει να δίνει έμφαση και στα backgrounds των χαρακτήρων, όπως του Knuckleduster.

Τέλος, το artwork μπορεί να είναι αρκετές φορές απλοϊκό, αλλά είναι ιδανικό για το συγκεκριμένο είδος και αποτυπώνει πιστά τους χαρακτήρες του πρωτότυπου, που παρουσιάζονται περιστασιακά στην σειρά.