Comicdom Con Athens 2021

Τα τελευταία events για φέτος!!!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού Comicdom Con Athens ολοκληρώνεται με δύο ακόμα ενδιαφέροντα panels και ένα ξεχωριστό sketch event με θέμα τα Στρουμφάκια! Μη λείψει κανείς!

Η Επικαιρότητα Μέσα Από Την Πολιτική Γελοιογραφία

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου
16:30-18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε στην ειδησεογραφία. Ο χιουμοριστικός σχολιασμός από ένα σκίτσο δίνει το στίγμα της προσέγγισης των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Μια τέχνη που απαιτεί ευστροφία, εγρήγορση και αναλυτική ματιά.

Πόσο εύκολη είναι η απόδοση της επικαιρότητας; Υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται και θέματα που δεν γελοιογραφούνται; Καταφέρνει, τελικά, η λογοκρισία να αποτρέψει τον σατιρικό σχολιασμό, ή γελοιοποιείται; Αναζητούμε τις απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, μαζί με Έλληνες γελοιογράφους.

Συμμετέχουν: Πάνος Ζάχαρης (γελοιογράφος, δημιουργός comics), Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης (γελοιογράφος, δημιουργός comics), Ίωνας Αγγελής (Smassing Culture, Comic Cultura)

Συντονισμός: Πάνος Παπαγεωργίου


Continuity Vs Relaunch

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
19:30-20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

– Από τότε που ξεκίνησαν τα διάφορα relaunch και reboot, χάθηκε η χαρά του να διαβάζεις comics.
– Ναι, ενώ πριν που έπρεπε να έχεις διαβάσει 867 διαφορετικές ιστορίες για να καταλάβεις τι συμβαίνει, ήταν καλύτερα!
– Μα, υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις τους αγαπημένους σου χαρακτήρες να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν;
– Τί να ωριμάσει; Εδώ δεν μιλάμε για κρασιά, κύριε! Όταν αγοράζεις ένα τεύχος, πρέπει να ξέρεις τι θα διαβάσεις και όχι να μην αναγνωρίζεις κανέναν από τους ήρωες!
– Τον κακό σας τον καιρό, κύριε!
– Παρομοίως, κύριε!

Κάπως έτσι, αλλά με περισσότερα επιχειρήματα, ιστορικές αναφορές και αναλύσεις πάνω στα comics, οι Δημήτρης Σακαρίδης και Αντώνης Αντωνιάδης θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα κάθε αναγνώστη. Τελικά είναι καλύτερο να υπάρχει μια συνέχεια στην εκδοτική πορεία του κάθε χαρακτήρα, ή αυτό τελικά οδηγεί αναπόφευκτα σε έναν κορεσμό, που επιβάλλει την ανάγκη ενός relaunch;

Σας περιμένουμε για να ακούσουμε και τη δική σας γνώμη!

Παρουσίαση: Αντώνης Αντωνιάδης & Δημήτρης Σακαρίδης


Sketch Event: The Smurfs!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
18:00-20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Powered by Wacom

Το sketch event του επετειακού 15ου Comicdom Con Athens έχει θέμα τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια μικρών και μεγάλων – τα Στρουμφάκια! Καλλιτέχνες από το Comicdom Con Athens και το νέο φεστιβάλ εικονογράφησης illustradays, σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό, με μέρος των εσόδων από την αγορά λαχνών για την απόκτηση των μοναδικών αυτών σχεδίων, να διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εκτός, όμως, από τα υπέροχα σκίτσα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, όσοι αγοράσουν λαχνούς θα μπουν και σε κλήρωση για να κερδίσουν δύο εκπληκτικές ταμπλέτες σχεδίασης, προσφορά της Wacom! (Wacom Intuos Ctl-4100wlk-N Bluetooth, Small, Black & Wacom Intuos Ctl-6100wlk-N Bluetooth, Medium, Black).

Όσο περισσότερους λαχνούς αγοράσετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε και παράλληλα να ενισχύσετε έναν αξιόλογο φιλανθρωπικό σκοπό.

Συμμετέχουν: Νικόλας Στεφαδούρος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Ραφαέλα Κόνη, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Σοφία Κυρίμη, Truc Louise, Dan Pap, Μαρία Σωτηροπούλου


Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα events και panels του Comicdom Con Athens 2021 απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).