Comicdom Con Athens 2022

Τo poster του φετινού φεστιβάλ!

Το Comicdom CON Athens επιστρέφει για τη 16η διοργάνωσή του, στις 15-17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος και αυτό είναι το επίσημο εικαστικό του, δημιουργία του φετινού τιμώμενου καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη.

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε με Μaster of Arts In Design στον ΑΚΤΟ – Μiddlesex University. 

Είναι σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το 2010 όπου δημοσιεύει καθημερινά. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα περιοδικά ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και BOOKS’ JOURNAL, και το SoComic.gr, κάνοντας comics και εικονογραφήσεις.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Athens Video Art Festival 2008 και 2010, Μilano Film Festival 2008, Leskovac Comics Festival 2013, όπου κέρδισε το β΄ βραβείο για την καλύτερη σύντομη ιστορία comics στα Βαλκάνια.)

Το 2017 η ΕΡΤ1 αφιέρωσε ένα επεισόδιο της εκπομπής ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ στη δουλειά του. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και, το 2019, το σχέδιο του επιλέχθηκε να κοσμήσει την αφίσα και τον κατάλογο της ετήσιας έκθεσης τους στο Σύνταγμα. 

Θα βρείτε βιβλία και comics του με τους ακόλουθους τίτλους: ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ: ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, THE COMIXTAPE, ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Η συγκεντρωτική έκδοση της τριλογίας του, ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό Comicdom CON Athens 2022.