PREVIEWS (SEP09) – PICKS #1

deathlokDEATHLOK #1 (of 7)
(Marvel, $3.99 – Mp29)

Μια από τις μεγάλες μου αδυναμίες στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας είναι οι δυστοπίες, καθώς και οτιδήποτε έχει να κάνει με αντιλήψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, με την οπτική να είναι διαστρεβλωμένη από αρνητισμό στο μέγιστο βαθμό. Κοινωνία σε κατάρρευση, ανθρωπότητα απογυμνωμένη από ηθική και άλλα “ωραία”, που συνθέτουν ένα εχθρικό περιβάλλον, μια εικόνα για το μέλλον τραβηγμένη από τους χειρότερους φόβους του παρόντος.

Επίσης, έχω ακόμα μια μεγάλη αδυναμία, σε αυτό το cyborg, τον Deathlok, ο οποίος μπορεί να μην σέρνει από πίσω του έναν απίστευτο όγκο από εμφανίσεις, αλλά πολλές από αυτές, ειδικά οι πρώτες, είναι – το λιγότερο – αξιομνημόνευτες. Μπορεί εδώ να έχουμε ακόμα ένα retcon (αργκχ!), μπορεί οι Charlie Huston και Lan Medina να μην μου λένε τίποτα, αλλά θα ήταν προδοσία απέναντι στον εαυτό μου, αν δεν φρόντιζα να προμηθευτώ τη συγκεκριμένη σειρά!

15_black_widow__deadly_origin_1_raney_cover_BLACK WIDOW: DEADLY ORIGIN #1 (of 4)
(Marvel, $3.99 – Mp25)

DARK X-MEN #1 (of 5)
(Marvel, $3.99 – Mp66)

Ναι και άλλη Marvel, σε μια Two-In-One πρόταση, με αφορμή το σεναριογράφο που υπογράφει και τις δύο σειρές, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Paul Cornell. Είναι ακόμα μικρό όνομα, αλλά τόσο το WISDOM, όσο και το CAPTAIN BRITAIN AND MI13 έχουν αποσπάσει θετικότατα σχόλια που δεν μετασχηματίστηκαν, όμως, σε υψηλές πωλήσεις, ώστε να διαφυλάξουν την ύπαρξη του τελευταίου. Επίσης, ο συγκεκριμένος συγγραφέας φέρει τη Σφραγίδα Έγκρισης του Σακαρίδη, γεγονός που προσάπτει επιπλέον κύρος, ειδικά όταν πρόκειται για αυτά τα μοντέρνα superhero comics, με τα οποία ο αγαπητός editor δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων.

Τι διάολο, ακόμα και να μη μου αρέσουν, το σχέδιο του Tom Raney (στο BLACK WIDOW) και του Leonard Kirk (στο άλλο) είναι αρκετά για να με αποζημιώσουν. Αν δεν μου αρέσουν, ξέρω ποιον να κυνηγήσω. Το ίδιο και εσείς.

IMAGE UNITED #1 (of 6)
(Image, $3.99 – p136)

Image_UnitedΔεν υπήρξα ποτέ μου φίλος της Image. Όταν αυτή έκανε τα πρώτα της βήματα, διάβαζα – ή μάλλον κοίταζα – κάποιους τίτλους της, αλλά σε γενικές γραμμές προτιμούσα να δίνω το μικρό μου τότε εφηβικό χαρτζιλίκι σε πιο ουσιώδη comics, όπως αυτά της Vertigo που το 93-94 ήταν πολύ στα πάνω της.

Παρόλα αυτά, έχω μια περιέργεια να δω αυτό το project. Οι Erik Larsen, Rob Liefeld, Todd McFarlane, Whilce Portacio, Marc Silvestri, Jim Valentino σχεδιάζουν ο καθένας τους το δικό του χαρακτήρα, ενώ ο Robert Kirkman προσφέρει το σενάριο. Ομολογώ ότι το 3-σέλιδο preview δε μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, θυμίζοντας την Image που απεχθάνομαι, αλλά η περιέργεια μου θα κυριαρχήσει, ελπίζοντας σε κάτι διασκεδαστικό – το λιγότερο . Μόνο μην ρωτάτε κανένα για το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η σειρά. Η Image ίσως τηρήσει και εκεί τις παραδόσεις της.

completeap-loresTHE MORE THAN COMPLETE ACTION PHILOSOPHERS! TP
(Evil Twin Comics, $24.99, p257)

Ο Fred Van Lente μπορεί να είναι τους τελευταίους μήνες απασχολημένος σε brainstorming meetings για το AMAZING SPIDER-MAN, ή ότι άλλο του ζητήσουν να γράψει εκεί στη Marvel, μην ξεχάσουμε, όμως, και το ένα εκ των δικών του “παιδιών”! Ένα comic που με χιουμοριστικό τρόπο παρουσιάζει τις ζωές μεγάλων μυαλών τις φιλοσοφίας. Μπορεί να ακούγεται βαρετό, από τα λίγα όμως που έχω διαβάσει, κάθε άλλο παρά αυτό είναι, αν και το σχέδιο είναι λίγο αδύναμο.

Μια έκδοση που είναι ό,τι πρέπει για ανθρώπους σαν εμένα, που ήθελαν να το διαβάσουν όταν το έβρισκαν στο ράφι, ποτέ όμως δεν έμπαιναν σε έξοδα για να το προμηθευτούν. Στις 320 σελίδες του, βρίσκονται και τα 9 τεύχη της σειράς, συν το απαραίτητο έξτρα υλικό/κράχτης για όσους έχουν ήδη τα τεύχη.

THE ART OF DITKO
(IDW, $29.99 – p273)

ditko_01Ό,τι και να γράψω για αυτή τη πρόταση πιστεύω ότι είναι πραγματικά περιττό. Ο τίτλος της έκδοσης τα λέει όλα από μόνος του. Αν δηλώνετε φίλος του έργου του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη και θεωρείτε ότι η καριέρα του δεν περιορίζεται στις ιστορίες του Spider-Man και του Dr. Strange, τότε μπορείτε να είστε τρισευτυχισμένοι, αφού θα  συναντήσετε υλικό που είχε να βγει χρόνια στην επιφάνεια, original art, καθώς και essays επωνύμων όπως οι P.Graig Russel, John Romita και Jerry Robinson.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο, Ditko-wise;