Το Παιδικό Πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2010

Μετά την περσινή επιτυχία του σεμιναρίου εξοικείωσης των παιδιών με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, το Comicdom Con Athens 2010 εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα workshop για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ένα ακόμη για παιδιά δημοτικού. Επίσης στο πλαίσιο του παιδικού προγράμματος, θα προβληθεί η ταινία WALL-E.

  • Kamishibai: Εικόνες Και Παραμύθια Για Παιδιά

Χρησιμοποιώντας την τεχνική “Kamishibai”, μια ιαπωνική αφηγηματική τέχνη που συνδυάζει εικόνα και λόγο και αποτελεί τον πρόδρομο των manga, η παραμυθού Βασιλεία Βαξεβάνη θα αφηγηθεί παραμύθια και ιστορίες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να φτιάξουν τη δική τους ιστορία, με τους δικούς τους ήρωες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Α, Β και Γ τάξης δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

(Σάββατο 17 Απριλίου, 11:30, Θέατρο)

  • Παίζουμε Comics;

Τί είναι τα comics; Ποια είναι τα βασικά τους συστατικά; Πώς διαμορφώνεται η σχέση λόγου και εικόνας; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δημιουργήσεις τη δική σου ιστορία comic;

Ο εικονογράφος Κώστας Κυριακάκης ξεναγεί τα παιδιά στον κόσμο της ένατης τέχνης και μαζί διερευνούν τα μυστικά της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

(Κυριακή 18 Απριλίου, 11:00, Θέατρο)

  • Προβολή: Wall-E

Οι άνθρωποι έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη μολυσμένη Γη κι έχουν αφήσει πίσω τον Γουόλ-Υ, ένα μοναχικό ρομπότ, που επί 700 χρόνια μαζεύει σκουπίδια. Όταν στέλνουν την Ιβ, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ, για να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι κατοικήσιμος, ο Γουόλ-Υ την ερωτεύεται και την ακολουθεί στο ταξίδι της επιστροφής…

Παραγωγή 2008. Διάρκεια: 98 λεπτά.

Η προβολή της ταινίας είναι μια ευγενική προσφορά της Audiovisual.

(Κυριακή 18 Απριλίου, 13:00, Θέατρο)