COMICDOM RESURRECΤED #30: Weavers of the Web

Ναι, αυτή τη φορά η στήλη είναι αφιερωμένη στον πιο δημοφιλή ήρωα της Marvel, τον Spider-Man! Ένας χαρακτήρας που μπορώ να πω ότι στα 50 χρόνια του εκδοτικού του βίου, έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι. Δυστυχώς, τα χάρτινα βάσανα του, τα μοιραζόμαστε μαζί του και εμείς οι αναγνώστες, ακόμη και όταν έχουν να κάνουν με αδιέξοδα storylines, ακατανόητες και περιττές επεμβάσεις στην ιστορία που κουβαλά στην ράχη του, ενώ, φυσικά, δεν παραλείπω και το μεταφυσικής φύσεως “διαζύγιο” του! Αξέχαστο!

Εντελώς συμπτωματικά, όλη αυτή η απίστευτη κακοδιαχείριση του Spidey, έγινε την τελευταία δεκαετία! Λες και δεν ήξεραν οι συγγραφείς και οι editors τι να κάνουν με τον χαρακτήρα. Καημένε Peter Parker…

Δυστυχώς, στο αρχείο μας,  δεν έχουμε και τόσες πολλές αναφορές στις εκατοντάδες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αξιαγάπητο web-slinger, αλλά κάτι έχουμε κάνει.  Τα THE DEATH OF GWEN STACY και  THE DEATH OF JEAN DEWOLFF, σίγουρα, δεν είναι ό,τι πιο χαρούμενο και ευχάριστο μπορεί να διαβάσει κανείς, αλλά έχουν φαρδιά-πλατιά την στάμπα του κλασσικού πάνω τους, οπότε, αν τις έχετε παραλείψει, μπορείτε να επανορθώσετε άμεσα.

Για το FEARFUL SYMMETRY – KRAVEN’S LAST HUNT, ότι και αν πω είναι λίγο. Εξάλλου, αν ακολουθήσετε το αμέσως προηγούμενο link, θα διαπιστώσετε ότι ο  Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου διαθέτει μεγαλύτερη ευφράδεια, περισσότερη άνεση με τον γραπτό λόγο, και, φυσικά, ολοκληρωμένες σκέψεις και προβληματισμούς. Ακόμη εδώ είστε;

Τέλος, δεν μπορώ να παραλείψω και το ξεκίνημα του Spider-Man, τότε που υπεύθυνος ήταν ο Steve Ditko. Το AMAZING FANTASY #15, καθώς και τα AMAZING SPIDER-MAN #1-38, παρουσιάζουν έναν ήρωα διαφορετικό από αυτόν που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους του αναγνωστικού κοινού. Ένας Spider-Man που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής του σχολείου, ένας μοναχικός έφηβος, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, σε ιστορίες γεμάτες υπόγεια θλίψη, που έρχεται συχνά στην επιφάνεια.

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: MANILLA ROAD: Weavers of the Web