ADVENTURE TIME WITH FIONA & CAKE #1

Writers: Natasha Allegri, Noelle Stevenson ATFC_1_TheGroup_001
Artists: Natasha Allegri, Noelle Stevenson
Boom! Studios/Kaboom!

Πριν από λίγες βδομάδες, η Ιλάειρα μας έπεισε να δούμε το ADVENTURE TIME. Οι διακοπές ήταν αρκετές… το είδαμε και αποφασίσαμε ότι μας αρέσει. Μετά από αυτό, όμως, τι; Όπως είναι γνωστό, κυκλοφορεί από την Kaboom! ο ομώνυμος τίτλος σε comic. Συγκρίνοντας το, όμως, θέλοντας και μη, με τη σειρά, βρίσκεις αρκετούς λόγους για να το αποφύγεις. Αλλά ακόμη και έτσι, υπάρχει λύση και έχει το όνομα “Fionna & Cake”.

Στην τρίτη season του ADVENTURE TIME, και για την ακρίβεια στο ένατο επεισόδιο, από το opening intro κιόλας, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν αντικατασταθεί με κάποιον παρόμοιο χαρακτήρα του αντίθετου φύλου. O Finn είναι Fionna, ο Jake-Cake, o Ice King- Ice Queen κ.λπ., χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι είναι πανομοιότυποι ως προσωπικότητες, ούτε ότι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό το καινούριο mini series έξι τευχών από την Kaboom!, λοιπόν, μας μεταφέρει σε αυτό το alternate universe (ναι, είναι της μόδας τελικά) του ADVENTURE TIME.

ATFC_1_TheGroup_010b

Αυτό που με κέρδισε από πολύ νωρίς στο FIONA AND CAKE, ήταν η εισαγωγή του. Σε τοποθετεί σε μία πραγματικά παραμυθένια ιστορία, με υφή πολύ διαφορετική από αυτή της σειράς. Ουσιαστικά, είναι ένα bedtime story της Cake για την Fiona, το οποίο, και για όσο προλαβαίνουμε να διαβάσουμε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει σχέση με την συνέχεια της ιστορίας. Κάτι σαν “Bedtime stories meet reality”. Κι όλα αυτά γίνονται στο ADVENTURE TIME – Ναι, σουρεάλ! Αυτή είναι η μία από τις δύο ιστορίες που υπάρχουν στο πρώτο τεύχος, η οποία, μάλιστα, δεν είναι αυτοτελής. Ναι, εννοώ ότι τελειώνει πάνω στο καλύτερο, κρατώντας την συνέχεια για το επόμενο – ή τα επόμενα τεύχη. Κάτι που, ομολογουμένως, δεν περίμενα να δω σε ένα ADVENTURE TIME.

ATFC_1_TheGroup_026bΗ δεύτερη ιστορία θυμίζει πολύ περισσότερο το κλασσικό ADVENTURE TIME, έχοντας το ίδιο “καμένο” χιούμορ, και η υπόθεση αφορά στο quest για την εύρεση των φούτερ που έκλεψε ο Sweater Bandit. Εντάξει, ευχάριστο, αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

Μου άρεσε πως και οι δύο ιστορίες, σχεδιαστικά, έχουν αρκετά διαφορετικό feel από τη σειρά. Λιγότερο ψηφιακό, λιγότερο “πλακάτο”. Και στα άλλα comics του ADVENTURE TIME, έχω δει να γίνονται καλλιτεχνικά πειράματα, αλλά εδώ νομίζω ότι υπάρχει η απόλυτη αναλογία: Σου θυμίζει τη σειρά, χωρίς όμως να είναι μία απλή μεταφορά της σε comic. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και απόλυτα ταιριαστό στο χαρτί.

Το προτείνω; Ναι, το προτείνω! Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τα πολλά χρώματα, το λεπτό χιούμορ (και ίσως, λίγο πιο συγκεκριμένα, το ίδιο το ADVENTURE TIME) και θέλετε κάτι ελαφρύ για αυτές τις βαριές, κρύες νύχτες. Θα προειδοποιήσω, όμως, ότι αν βλέπει κανείς το ADVENTURE TIME (για οποιονδήποτε λόγο) ως ωδή στην αντρίλα, το FIONA AND CAKE είναι, μάλλον, πιο girly themed.

ATFC_1_TheGroup_017b