COMICDOM SPRING 2013: Άνοιξη Γεμάτη Comics!

Το Comicdom υποδέχεται την Άνοιξη με μια σειρά events που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με φυσική κορύφωση, το Comicdom Con Athens 2013 στις 19, 20 και 21 Απριλίου. Μάθετε περισσότερα για τις εκθέσεις, τα εργαστήρια και τις ανοιχτές συζητήσεις του Comicdom Spring 2013, και ακολουθήστε μας για δύο μήνες γεμάτους comics που θα οδηγήσουν στο Comicdom Con Athens, την καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτή της 9ης Τέχνης!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMICDOM SPRING 2013

Comicdom Spring 2013 Logo & Illustration by Tomek

Comicdom Spring 2013 Logo & Illustration by Tomek

  • 2 Μαρτίου: Εργαστήριo «Το Μεγαλύτερο Ψέμα Του Κόσμου» στο Hive Athens

Η Comicdom Press Junior συμμετέχει στο πρώτο Hive Athens που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. To Hive Athens προωθεί τη βιωματική μάθηση, μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων.

Στο εργαστήριo «Το Μεγαλύτερο Ψέμα Του Κόσμου» επινοούμε, αναμιγνύουμε και συνθέτουμε τις δικές μας αφηγήσεις μέσα από comics! Η τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό μέσο, που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο, με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς κώδικές και τις τεχνικές της. Αυτούς τους κώδικες και τις τεχνικές εξερευνούμε και με αυτούς παίζουμε και δημιουργούμε ιστορίες comics παίρνοντας έμπνευση από το μεγαλύτερο ψέμα του κόσμου!

http://www.facebook.com/HiveAthens
www.hiveathens.org

Συντελεστές: Βασιλεία Βαξεβάνη – Αφηγήτρια, Μιχάλης Διαλυνάς – Δημιουργός comics, Λήδα Τσενέ – Επιμέλεια

  • 6 Μαρτίου-13 Απριλίου: Το Comic και η Κρίση – Έκθεση και στρογγυλά τραπέζια στο Iνστιτούτο Θερβάντες

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι δύο από τις χώρες που υφίστανται την επίθεση της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και το Ινστιτούτο Θερβάντες, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και τον ισπανόφωνο κόσμο, ανοίγει το διάλογο πάνω σ’ αυτό το θέμα μεταξύ καλλιτεχνών του comic από τα δύο ευρωπαϊκά άκρα της Μεσογείου και από την Αργεντινή, η οποία είναι μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που υπέφερε πρόσφατα κι αυτή μια βαθιά κρίση.

Οι καλλιτέχνες Μπερνάρντο Βεργκάρα και Μανέλ Φοντεβίλα από την Ισπανία, Μπερνάρντο Έρλιχ από την Αργεντινή και Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιχάλης Διαλυνάς και Πέτρος Χριστούλιας από την Ελλάδα, απαθανατίζουν στο χαρτί με τα σχέδια και τις ιστορίες τους, τις απόψεις τους για την κρίση, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές.

Επιμελήτρια: Λήδα Τσενέ, καλλιτεχνική διευθύντρια του Comicdom Con
Athens.

http://atenas.cervantes.es/

Εγκαίνια: Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 19:30
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 13:30 και 16:00 – 21:00, Σάββατο: 10:00 – 13:30
Κλειστά: Τις Κυριακές και στις 18 και 25 Μαρτίου.
Διεύθυνση: Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται δύο στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς στο comic
και την επικοινωνία:

20 Μαρτίου – 19:30Η αναλογική τέχνη στην ψηφιακή εποχή, με τον Μιχάλη Αρφαρά, εικαστικό, καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και διευθυντή του Τομέα Χαρακτικής, τον δημιουργό comics, Θανάση Πέτρου και τον συγγραφέα και σεναριογράφο comics, Δημήτρη Βανέλλη.

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

10 Απριλίου – 19:30

Το comic και οι κρίσεις, με τους Γιάννη Κουκουλά, ιστορικό τέχνης, Σπύρο Δερβενιώτη, σκιτσογράφο και Γιώργο Μπότσο, δημιουργό comics.

Συντονίστρια: Λήδα Τσενέ.
Στα ελληνικά

Σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens, την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Διεύθυνση: Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη

  • 10 Μαρτίου & 14 Απριλίου: Γράφοντας Με Τον Απίθανο Κύριο Escher – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας στο Μουσείο Ηρακλειδών

Οι παράδοξες εικόνες του M.C. Escher δεν είναι στατικές. Οι μέλισσες γίνονται πουλιά και τα πουλιά ψάρια καθώς οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως ακριβώς σε ένα comic!

Με αφορμή τα εκθέματα του M.C. Escher που φιλοξενούνται στο Μουσείο, μιλάμε για την αφήγηση και τα comics. Στη συνέχεια, καλούμε τα παιδιά να εμπνευστούν από το έργο του μεγάλου δημιουργού, να πλάσουν δικές τους μικρές ιστορίες και να τις αποτυπώσουν με την τέχνη των comics. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το έργο του M.C. Escher με τρόπο ευχάριστο και να αναπτύξουν τη δημιουργική σκέψη και γραφή τους.

Ηλικίες: Παιδιά σχολικής ηλικίας (7-11 ετών)
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
10 % έκπτωση σε αδέρφια
50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας
Ώρα: 11:30 – 13:30
Διοργάνωση: COMICDOM PRESS

www.junior.comicdom-press.gr

Συντελεστές: Βασιλεία Βαξεβάνη – Αφηγήτρια, Μιχάλης Διαλυνάς – Δημιουργός comics,
Λήδα Τσενέ- Επιμέλεια

  • 5 -14 Απριλίου: Ατομική Έκθεση Comics του Χρήστου Μαρτίνη στο Γκρι Καφέ

Η Comicdom Press παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση comics του Χρήστου Μαρτίνη. Σκοτεινό, στυλιζαρισμένο, αντιθετικό, εφιαλτικό, εμπνευσμένο… Οι χαρακτηρισμοί για το σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη μοιάζουν ανεξάντλητοι και η γνωριμία με αυτό αποτελεί την αδιάψευστη απόδειξη. Στην πρώτη ατομική έκθεση του δημιουργού, παρουσιάζονται σελίδες και εικονογραφήσεις από τα graphic novels ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, καθώς
και -μέχρι στιγμής- αδημοσίευτο υλικό από επερχόμενες δουλειές του.

Διάρκεια: 5 – 14 Απριλίου
Διεύθυνση: Γκρι Καφέ, Θεμιστοκλέους 80 (Πλατεία Εξαρχείων)

  • 12-28 Απριλίου: Ατομική Έκθεση Comics του Τomek στο THE BOX

Η ομάδα ΤΗΕ BOX παρουσιάζει σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens την πρώτη ατομική έκθεση comics του Τomek. Σουρεαλιστικές ιστορίες, επίπονες αναμνήσεις, αγχωτικά deadlines, θεϊκές παρεμβολές, αναλήθειες στηριγμένες σε επιστημονική έρευνα… Αυτές είναι μερικές από τις καταστάσεις που θα συναντήσετε κρεμασμένες στην πρώτη ατομική έκθεση comics του Tomek. Παρουσιάζονται οι πρωτότυπες σελίδες, προσχέδια και τελικές εκτυπώσεις που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια για το ΚΟΥΛΟΥΡΙ και το καινούργιο του comic ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

Εγκαίνια: Παρασκευή, 12 Απριλίου, 20.00
Διάρκεια: 12 – 28 Απριλίου
Ώρες: Δευτέρα- Πέμπτη, 12:00 – 20:00, Παρασκευή- Κυριακή, 11:00 – 23:00
Διεύθυνση: Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη
Επικοινωνία: 210 64 63 788

info@thebox-athens.org

  • 19-21 Απριλίου: Comicdom Con Athens 2013

cca2013_logo

H Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, με διεθνείς προσκεκλημένους τον βετεράνο Βρετανό σεναριογράφο John Wagner, συν-δημιουργό, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd, τον καταξιωμένο Βρετανό σεναριογράφο Jamie Delano (HELLBLAZER), τον ταλαντούχο Ιταλό σχεδιαστή Matteo Scalera, γνωστό για τη δουλειά του στα SECRET AVENGERS και DEADPOOL, και με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και τον ανερχόμενο Αυστριακό καλλιτέχνη Mahmud Asrar, μόνιμο σχεδιαστή αυτή την περίοδο στις σειρές SUPERGIRL της DC και ULTIMATE COMICS X-MEN της Marvel.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, την έκθεση “Η Ζωή και το Έργο του Hergé”, ένα αφιέρωμα στον Tintin (γνωστός στην Ελλάδα ως Τεντέν) και το δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει επίσης προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή Διαγωνισμό Cosplay, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου!

www.comicdom-con.gr
facebook.com/comicdom

Διάρκεια φεστιβάλ: Παρασκευή 19, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου 2013
Διεύθυνση: Μασσαλίας 22
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

 

Η Σοκοφρέτα μαζί με το www.socomic.gr θα βρίσκεται στο Comicdom Con Athens 2013 για τη μεγάλη γιορτή των comics! Υποσχόμαστε πλούσια δώρα, διαγωνισμούς, comics, events και φυσικά πολλές Σοκοφρέτες!
Η Σοκοφρέτα στηρίζει και ενισχύει καθημερινά το ελληνικό comic μέσα από το www.socomic.gr. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!