ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ #32: Ελληνικά.. “Ακατάλληλα Για Ανηλίκους” [NSFW]

Μετά από παράταση δύο εβδομάδων, μιας και την προηγούμενη φορά δεν έβρισκα στο χαμό που γίνεται στο δωμάτιο με τα comics ένα βιβλίο, ήρθε ο καιρός να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε κάποια comics Ελλήνων δημιουργών με ερωτικό περιεχόμενο. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε δύο τέτοιες εκδόσεις comics (και θα αναφέρω ακόμα ένα), αν και ξέρω πως θα μπορούσαν να μπουν πολλά ακόμα, από webcomics (ΜΠΟΜ ΤΣΙΚΑ ΟΥΑ ΟΥΑ ), αυτοεκδόσεις (ΠΕΟΚΕΦΑΛΟΣ ΙΠΠΟΣ, PINEIADA BIBLES) και άλλα.

Scan-002Ξεκινάμε με ένα comic το οποίο είναι και λίγο σπάνιο να βρεθεί τις μέρες μας. Ο τίτλος του είναι ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΝΕ, σε σχέδιο του Πέτρου Ζερβού και κείμενα του Σωτήρη Κακίση και κυκλοφόρησε το 1991 από τις εκδόσεις του Ρόδου. Το άλμπουμ αυτό είναι μεταφορά του γνωστού ομότιτλου βιβλίου της συγγραφέως Έλσας Ροζάκη (πρώτες δύο εκδόσεις από Μια Βόλτα με το Περιοδικό το 1982 και 1983 και επανέκδοση από τις εκδόσεις Ερατώ, το 1984 και το 1993). Κάποια στιγμή μετέπειτα έγινε γνωστό πως η Έλσα Ροζάκη δεν υπήρξε ποτέ, αλλά το βιβλίο ήταν του ίδιου του Σωτήρη Κακίση και κυκλοφόρησε με αυτό το γυναικείο ψευδώνυμο. Το comic, που έγινε σε συνεργασία όπως είπαμε του Σωτήρη Κακίση και του Πέτρου Ζερβού, περιέχει δώδεκα τολμηρές ασπρόμαυρες ιστορίες. Οι ιστορίες αυτές είναι ολιγοσέλιδες, με πάρα πολύ όμορφο σχέδιο και πολύ γυμνό. Η όλη έκδοση είναι 76 σελίδες (μαζί με τα εξώφυλλα). Μία ακόμα πληροφορία που αξίζει να καταγράψω είναι πως μέσα στην τελευταία επανέκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις Ερατώ (1993), υπάρχουν και δύο comics του Πέτρου Ζερβού, από τα δώδεκα του άλμπουμ.

838214-luna1

Το επόμενο album που θα δούμε είναι το LUNA, σε κείμενο του Φώτη Γεωργελέ και σχέδιο του Φώτη Πεχλιβάνη. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2001, ενώ μεταφράστηκε και εκδόθηκε και στα αγγλικά από την Eros Comixxx, το 2003. Το εξώφυλλο που έχω ανεβάσει για την παρουσίαση είναι από την αγγλική έκδοση και το βρήκα στο διαδίκτυο, μιας και το άλμπουμ είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στο scanner μου. Οι διαστάσεις του είναι 24,5×40,5 cm, έχει σκληρό εξώφυλλο και είναι όλο έγχρωμο. Η ιστορία έχει να κάνει με τον κόσμο των μοντέλων που για κάποιο χρηματικό ποσό το βράδυ πάνε με διάφορους “πελάτες”. Έτσι είναι και η πρωταγωνίστρια του comic, η Λούνα. Πρωταγωνιστής, επίσης, στην ιστορία είναι και ο δημοσιογράφος Άρης Σάρτας, ο οποίος προσπαθεί να ξεσκεπάσει αυτό το κύκλωμα, όμως μπλέκει με τη Λούνα και στο τέλος την πατάει, με αποτέλεσμα να γίνεται και αυτός ακόμα ένας “πελάτης”. Ωραίο album και πολύ καλό ως έκδοση. θυμίζει όμως σε πάρα πολλά, comics του Milo Manara.

Scan-002 Τέλος, να κάνω μία αναφορά σε ένα ακόμα comic, ενός από τους αγαπημένους μου underground Έλληνες δημιουργούς, που άνετα θα μπορούσε να μπει εδώ, μιας και είναι σίγουρα “Ακατάλληλο για Ανηλίκους” :P. Μιλάω για το ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ του Ηλία Πολίτη, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ο Σκύλος Που Κλαίει του Τεό Ρόμβου. Βάζω εδώ το εξώφυλλο να υπάρχει, αλλά όποιος θα ήθελε να του ρίξει μια ματιά, μπορεί να το διαβάσει ολόκληρο σε αυτό το link. όπου είναι ανεβασμένο. Στο τέλος του comic υπάρχει ανακοίνωση και για τα επόμενα δύο τεύχη της Χριστίνας, τα οποία όμως (δυστυχώς) δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Σίγουρα ο Η. Πολίτης δεν είναι για τα γούστα όλων, όμως, επειδή δεν είναι και πολύ γνωστός, κάντε έναν κόπο να του ρίξετε μια ματιά – πιστεύω πως αξίζει.

Αυτό ήταν και το σημερινό μας θέμα, με comics Ελλήνων δημιουργών με ερωτικό περεχόμενο. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να δούμε και να πούμε περισσότερα. Σε κάποια φάση ίσως να γίνει και αυτό με ένα νέο post πάνω στην ίδια θεματολογία. 😉 Εμείς θα τα ξαναπούμε σε δύο βδομάδες. Να έχετε έναν καλό μήνα.