Δύο Ακόμη Workshops Στο CCA 2015

Δύο ακόμη workshops προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2015! Ο Peter Snejbjerg αναλύει τις καλλιτεχνικές και αφηγηματικές επιλογές που πρέπει να κάνει ένας σχεδιαστής στην εικονογράφηση ενός σεναρίου και ο Ulises Farinas παραθέτει μια σειρά διλημμάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι καλλιτέχνες, προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ηθική και την προσωπική επιτυχία.

workshop_snejbjerg_2Peter Snejbjerg: Αφηγηματικές Επιλογές – Μετατρέποντας Το Σενάριο Σε Ιστορία Comics

(Παρασκευή 24 Απριλίου, 19:00, Seminar Room 6ος Όροφος)

Όσο λεπτομερές και περιγραφικό και αν είναι ένα σενάριο, υπάρχουν πάντα αρκετά σημεία στα οποία ο καλλιτέχνης που το εικονογραφεί θα πρέπει να πάρει προσωπικές αποφάσεις και να χρησιμοποιήσει τη δική του κρίση, σε σχέση με το πώς θα αποδώσει στο χαρτί αυτά που ζητάει ο συγγραφέας.

Ο βετεράνος Δανός σχεδιαστής, Peter Snejbjerg, χρησιμοποιεί τη δική του δουλειά στο THE LIGHT BRIGADE, για να μας εξηγήσει τις επιλογές που έκανε σε κάθε σκηνή στο κομμάτι του layout και της αφήγησης της ιστορίας.

workshop_farinas1Ulises Farinas: Γίνε Ανήθικος Και Εγωιστής Για Να Πετύχεις Στα Comics

(Κυριακή 26 Απριλίου, 16:00, Seminar Room 6ος Όροφος)

Πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως μικρότεροι σε ηλικία, αντιμετωπίζουν διαρκώς ποικίλα ερωτήματα και διλήμματα. “Να αναλάβω αυτή τη δουλειά, παρ’ όλο που δεν είμαι βέβαιος αν συμφωνώ με την πολιτική του εκδότη;” “Πληρώνει καλά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει το project.” “Μήπως θα έπρεπε να χρεώσω παραπάνω;” “Να κάνω αυτή τη δουλειά τζάμπα;” “Να συμμετάσχω σε αυτή την ανθολογία;” κ.λπ. κ.λπ.

Προσπαθώντας να είμαστε συνεχώς φιλικοί με όλους, κάποιες φορές καταλήγουμε να δουλεύουμε με γνώμονα όχι το δικό μας όφελος, αλλά αυτό των άλλων, κάτι που, συνολικά, έχει ως αποτέλεσμα κανείς να μην προοδεύει πραγματικά.

Για κάποιον που θέλει να επιτύχει ως καλλιτέχνης, είναι θεμιτή επιλογή το να είναι απολύτως ξεκάθαρος και αμετακίνητος με τους στόχους του, ακόμη και αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται ελαφρώς ανήθικος;

Για να εγγραφείτε στα workshops του Comicdom Con Athens 2015, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr