Νέες Κυκλοφορίες Και Signings Στο Περίπτερο Της Comicdom Press Στο CCA 2015

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τις νέες εκδόσεις που θα παρουσιάσει η Comicdom Press στο Comicdom Con Athens 2015, καθώς και για το πρόγραμμα των signings που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της εκδοτικής, το τριήμερο 24-26 Απριλίου.

Αστικό Κενό Cover.inddΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ

Σενάριο: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Σχέδιο: Aldo Shabani
40 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 7 €

Aστικό Κενό: Τοπίο που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της μετα-βιομηχανικής πόλης. Ανεπιθύμητη αστική περιοχή που έχει ανάγκη επανασχεδιασμού, “αντι-χώρος” με αρνητική συμβολή στο περιβάλλον ή τους χρήστες του.

ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ
Ο φωταγωγός μιας πολυκατοικίας μεταφέρει φωνές, και μας θυμίζει πόσο δύσκολο είναι τελικά να συνυπάρξουμε…

ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ (ΕΞΑΛΛΟΥ)
Ο Αντώνης δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί στην Αθήνα, οι φίλοι του, όμως, δυσκολεύονται να το δεχτούν, παρά τις καλές τους προθέσεις…

ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Σε μια εποχή που όλοι ψαχνόμαστε με το τι είναι διάκριση και τι όχι, ένας στρυφνός γέρος έχει τις δικές του απαντήσεις…

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου (ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΑΓΡΥΠΝΙΑ) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Aldo Shabani, ζουν στην Αθήνα. Οι τρεις ιστορίες που αποτελούν το άλμπουμ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, είναι η ματιά τους για τη ζωή στην πόλη. Η χειροποίητη αίσθηση που αποπνέει συνολικά η έκδοση δημιουργεί μια αντίθεση, σε σχέση με τη σύγχρονη θεματική των ιστοριών, που σίγουρα θα σας εκπλήξει.

PREVIEW

Αστικό Κενό Body.indd

Αστικό Κενό Body.inddΑστικό Κενό Body.indd

paragraph

  • O Aldo Shabani θα υπογράφει στο περίπτερο της Comicdom Press αντίτυπα από το άλμπουμ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, την Παρασκευή 24/4 – 17:00-19:00, το Σάββατο 25/4 – 17:30-19:30 και την Κυριακή 26/4 – 17:00-19:00.

Chemical Morpheus Cover.indd

CHEMICAL MORPHEUS

Σενάριο: Κυριάκος Μακρής
Σχέδιο: Αλέξια Οθωναίου
48 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 6 €

Έτος 2095. Εδώ και πέντε δεκαετίες, η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί από τον ιό Erase D. Έναν ιό, του οποίου η βασική παρενέργεια είναι η αδρανοποίηση του τμήματος του εγκέφαλου που ευθύνεται για τη δημιουργία ονείρων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι νεότεροι δεν έχουν δει ποτέ τους όνειρα, ενώ οι παλαιότεροι τα θυμούνται σαν μια ωραία ανάμνηση. Η φαρμακευτική εταιρεία CAPSULE XPRNC προσπαθεί χρόνια τώρα να επαναφέρει τα όνειρα στους ανθρώπους. Αυτήν τη φορά, όμως, είναι πολύ κοντά στο να το πετύχει, με επικεφαλής του προγράμματος Chemical Morpheus, τον δρ Έλιοτ Στερν. Αλήθεια, όταν δεν έχεις δει ποτέ σου όνειρα, πόσο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις τον εφιάλτη που έρχεται;

“Ο Κυριάκος Μακρής και η Αλέξια Οθωναίου, με λιτό και συμβολικό τρόπο, αφηγούνται μια ιστορία που στοχεύει στην αποτύπωση των σκέψεων και των συναισθημάτων που γεννά ένας τέτοιος κόσμος και που αναδεικνύονται μέσα από τις καθημερινές συνθήκες μια στραγγαλισμένης πραγματικότητας. Ενός κόσμου που σκιαγραφείται μέσα από τόνους του γκρί, μέσα από βιομηχανικά κτήρια και βιοχημικά εργαστήρια, μνημεία μιας αποστειρωμένης οπτικής ελέγχου και ολοκληρωτισμού”.

Πάνος Κρητικός (από την εισαγωγή της έκδοσης)

TRAILER

PREVIEW

Chemical Morpheus.inddChemical Morpheus.inddChemical Morpheus.indd

paragraph

  • Ο Κυριάκος Μακρής και η Αλέξια Οθωναίου θα υπογράφουν στο περίπτερο της Comicdom Press αντίτυπα της νέας δουλειάς τους, την Παρασκευή 24/4 – 15.00-17.00, το Σάββατο 25/4 – 19:30-21:30 και την Κυριακή 26/4 – 13:00-15:00.

 

ILIAS KYRIAZIS artwork 2015 [Comicdom Press]

ILIAS KYRIAZIS ARTWORK 2015

(CCA2015 Exclusive)

20 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 4 €

Σε 100 αριθμημένα αντίτυπα, που θα διατεθούν μόνο κατά τη διάρκεια του Comicdom Con Athens 2015, η σπάνια αυτή συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει artwork από δημοσιευμένες και αδημοσίευτες δουλειές του Ηλία Κυριαζή, κυρίως για εταιρίες του εξωτερικού.

O Ηλίας Κυριαζής θα υπογράφει στο περίπτερο της Comicdom Press αντίτυπα του ILILIAS KYRIAZIS ARTWORK 2015, και του art-print που σχεδίασε για το φετινό φεστιβάλ, την Παρασκευή 24/4 – 13:00-15:00, και το Σάββατο 25/4 –  13:30-15:30 

 

en_ethria_6ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ 6

Ανθολογία Comics & Εικονογράφησης
80 σελίδες | Τετράχρωμο & Ασπρόμαυρο | Τιμή: 8 €
Εξώφυλλο: Τάσος Παπαϊωάννου

Γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής comics συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα, παρουσιάζοντας αδημοσίευτα comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Δημήτρη Καμένο, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Δημήτρη Κάσδαγλη, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Άρη Λάμπο, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλία Κυριαζή, Τάσο Κυριακίδη, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνο Λαγουβάρδο, Malk, Τάσο Μαραγκό (Tasmar), Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Βάλια Καπάδαη, Γιώργο Μπότσο, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Θανάση Πετρόπουλο, Γιάννη Ρουμπούλια και Βασίλη Πάλιαν, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστή Τζωρτζακάκη, Tomek, Παύλο Παυλίδη και Γαβριήλ Τομπαλίδη, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση τα έργα να μην έχουν εκτεθεί, ή δημοσιευτεί, στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των comics, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2015.

Το επίσημο artwork της φετινής έκθεσης επιμελήθηκε ο δημιουργός comics και εκδότης της Giganto Books, Τάσος Παπαϊωάννου, ενώ για πρώτη φορά, οι στίχοι του Παύλου Παυλίδη γίνονται comic, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Έκθεσης, Γαβριήλ Τομπαλίδη, να εμπνέεται από το τραγούδι, “Η Μικρή Μας Πολιτεία”.

 

Η Μεγάλη Βδομάδα του Πρεζάκη [Εκδόσεις Τόπος]Τέλος, στο περίπτερο της Comicdom Press, θα φιλοξενείται το νέο graphic novel των Δημήτρη Βανέλλη και Θανάση Πέτρου, Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑΚΗ, μια μεταγραφή στο ομότιτλο διήγημα του Μ. Καραγάτση, από τις εκδόσεις Τόπος.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑΚΗ, είναι μια πρωτότυπη αλληγορική σάτιρα από τον πολυδιαβασμένο πεζογράφο Μ. Καραγάτση (1908-1960), με θέμα την πορεία ενός χρήστη ουσιών από την πτώση στη λύτρωση.

Ο Δημήτρης Βανέλλης και ο Θανάσης Πέτρου θα υπογράφουν στο περίπτερο της Comicdom Press αντίτυπα από τη νέα, αλλά και από παλαιότερες δουλειές τους, την Παρασκευή 24/4 – 19.00-21.00, το Σάββατο 25/4 –  15.30-17.30 και την Κυριακή 26/4 – 15.00-17.00.

XELIDONOU-exofyllo-100dpi-RGBTo πρόγραμμα των signings ολοκληρώνεται με τον Γιώργο Τσιαμάντα, ο οποίος θα υπογράφει αντίτυπα του υποψήφιου στην κατηγορία “Καλύτερο Εξώφυλλο” στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ, του graphic novel-μεταφοράς του ομότιτλου διηγήματος της Marguerite Yourcenar.

O Γιώργος Τσιαμάντας θα υπογράφει την Παρασκευή 24/4 – 17.00-19.00, το Σάββατο 25/4 –  12.00-13.30 και την Κυριακή 26/4 – 19.00-21.00.