PREVIEWS PICKS (May 2015)

Ο καιρός έφτιαξε για τα καλά, το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι φτάνει, οι μέρες μεγάλωσαν και η υπερένταση από το πρόσφατο Comicdom Con Athens 2015 παραμένει σε ενοχλητικά επίπεδα. Παρά τις εντελώς αντίξοες αυτές συνθήκες, όμως, δύο ήρωες του Comicdom, ο συντάκτης Νίκος Λάμπρης και ο συν-αρχισυντάκτης Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, βρήκαν το κουράγιο να ξεφυλλίσσουν το τρέχον PREVIEWS και σας παρουσιάζουν τις επιλογές τους…

BLUE PAGES (Νίκος Λάμπρης)

Οι επιλογές για το PREVIEWS PICKS είναι πάντα δύσκολες μετά από ένα Comicdom Con (επειδή μεγάλο μέρος του disposable income έχει ξοδευτεί), και αυτή τη φορά θα δυσκολέψουμε τις επιλογές σας ακόμη περισσότερο, μια και πρέπει να κρατήσετε χρήματα για το επερχόμενο Comicdom Bazaar. Choose wisely.

Marvel

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Marvel έχει ελάχιστες αξιόλογες επιλογές, και το trend αυτό συνεχίζεται και εδώ…

SECRET WARS: OFFICIAL GUIDE TO THE MARVEL MULTIVERSE (pg. M5, $4.99)
Για όσους ενδιαφέρονται ακόμα για τα τεκταινόμενα στο Marvel Universe, αυτός είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός. Για κάποιους άλλους, το πραγματικό SECRET WARS έγινε πριν από 30 χρόνια, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post…

LandoSTAR WARS: LANDO #1 & #2 (pg. M77-78, $3.99)
To Star Wars είναι αγαπημένο franchise για πολλούς (όπως φάνηκε και από τις πωλήσεις του Star Wars #1), και o Alex Maleev στο artwork φαίνεται πολύ καλός…

IDW Publishing

Συνεχίζουμε με IDW (sorry, no DC this time), και με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Δώστε την προσοχή σας, γιατί ο Ιούλιος είναι “EC Cover Month” με πολλά covers tributes σε κλασσικά covers της EC.

STAR TREK/GREEN LANTERN #1 (pg. 159, $3.99)
To cross-over τραβάει την προσοχή ως concept και θυμίζει πολύ τα 90s, με αντίστοιχες προσπάθειες (BATMAN/PREDATOR και άλλα).

Thunder50thT.H.U.N.D.E.R. AGENTS 50TH ANNIVERSARY SPECIAL (pg. 171, $7.99)
Αν παραγγείλετε κάτι αυτό το μήνα, this is it! Η συλλογή αυτή, με έργα μερικών από τους σημαντικότερους comic artists, όπως οι Wally Wood, Dave Cockrum και George Perez, είναι κάτι που κάθε true comic book fan θα ήθελε στα χέρια του.

THE COMPLETE JUNIOR AND SUNNY BY AL FELDSTEIN – GIFT EDITION (pg. 194, $75.00)
Για πιο ψαγμένους συλλέκτες/αναγνώστες (και για γερά πορτοφόλια). Όσοι ενδιαφέρονται για τις παλαιότερες εποχές των αμερικάνικων comics, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό.

Image Comics

WE STAND ON GUARD #1 (pg. 198, $2.99)
To creative team των Brian Vaughan & Steve Skroce και το sci-fi concept, φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα και πολλοί φαντάζομαι ότι θα επιλέξετε να το δοκιμάσετε.

GREEN PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Το να ψάχνεις σημαντικά ή καλά comics στο PREVIEWS που παρουσιάζει τις κυκλοφορίες του Ιουλίου, μοιάζει λίγο με το να ψάχνεις να βρεις χαρτονομίσματα στην παραλία – οι πιθανότητες να βρεις κάτι είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεις κάποιο κέρμα, ανάμεσα στους κόκκους άμμου, τα φύκια και τα σκουπίδια.

ARCHIE vs. SHARKNADO (Archie Comics, pg. 289, $4.99)
Και ιδού το πρώτο σκουπίδι! Προσπεράστε το, με ήσυχη συνείδηση. Τα crossovers του ARCHIE με άλλα franchises πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και το επόμενο κεφάλαιο σε αυτή την πονεμένη ιστορία αφορά σε μια από τις χειρότερες ταινίες του κόσμου: το SHARKNADO, στο οποίο ένας τυφώνας σηκώνει τους καρχαρίες από τη θάλασσα και τους πετά σε κατοικημένες περιοχές. Εξ ου και ο τίτλος. (Shark και tornado – το πιάσατε; Τρομερά έξυπνο, ε; Τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από τα λογοπαίγνια που χρησιμοποιούν εδώ και μερικά χρόνια στο όνομά τους τα περισσότερα γυράδικα…) Προφανώς, μια από τις περιοχές είναι και το Riverdale.

spire-1THE SPIRE #1 (of 8) (Boom! Studios, pg. 294, $3.99)
Oι Si Spurrier (Χ-ΜΕΝ LEGACY) και Jeff Stokely (BATMAN ACADEMY) παρουσιάσουν έναν δυστοπικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι ζουν σε έναν τεράστιο λόφο από μπάζα, σκουπίδια και υπόγεια τούνελ. Στον κόσμο αυτό, η πρωταγωνίστρια καλείται να λύσει ένα φόνο και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το εξαιρετικό σχέδιο του Stokely. Ελπίζω να κρύβει κι άλλα θετικά στοιχεία αυτό το comic – το σχέδιο, πάντως με ωθεί να του δώσω μια ευκαιρία.

ΤΗΕ ART OF MOUSE GUARD 2005-2015 (Boom! Studios, pg. 298, $59.99)
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομα του MOUSE GUARD (ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι ο πρώτος, αλλά όχι ο μοναδικός που μου έρχεται στο μυαλό) και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Ένας από αυτούς είναι και το εξαιρετικό σχέδιο του David Petersen, ο οποίος δημιούργησε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο για τα μαχητικά τρωκτικά του. Και σε αυτήν εδώ την (ακριβή μεν, τεράστια δε) έκδοση, έχουμε την ευκαιρία να δούμε σχέδια από αυτόν τον κόσμο και τους χαρακτήρες του – μεταξύ των οποίων και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις στον υπολογιστή.

TNSpirit01CovAPowellWILL EISNER’S THE SPIRIT #1 (Dynamite Entertainment, pg. 318, $3.99)
Mε αφορμή τα 75α γενέθλια του Spirit, η Dynamite επαναφέρει τον ήρωα του Will Eisner στο προσκήνιο, με μια νέα ongoing σειρά. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Matt Wagner (GRENDEL, MAGE), ενώ το σχέδιο έχει αναλάβει o Dan Schkade. Τα credits της σειράς υπόσχονται καλύτερη μεταχείριση του ήρωα από αυτή που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αλλά γιατί εμένα η Dynamite δε μου εμπνέει και πολλή εμπιστοσύνη;

BERLIN #19 (Drawn & Quarterly, pg. 349, $5.95)
Mια σύντομη αναφορά είναι απαραίτητη για το εξαιρετικό comic του Jason Lutes και για το νέο τεύχος που κυκλοφορεί τον Ιούλιο. Και η σύντομη αυτή αναφορά μόλις τελείωσε.

18DaysCovNotFinalGRANT MORRISON’S 18 DAYS (Graphic India, pg. 362, $1.00)
O Grant Morrison (THE MULTIVERSITY) στέλνει σενάρια σε δέκα μεριές αυτή την εποχή και δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που παραπονιούνται για αυτό. Στα αρχεία word του υπολογιστή του βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό και το σενάριο της δικής του ματιάς πάνω στο ινδικό έπος της Mahabharata, στο οποίο επικεντρώνει στον πόλεμο των 18 ημερών. Έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη θεματολογία μπορεί να αποτελέσει παγίδα για τον Morrison και να τον προκαλέσει να ξεφύγει περισσότερο απ’ ότι συνήθως, αλλά μια ματιά αξίζει τον κόπο. Πόσο συχνά βρίσκουμε, άλλωστε, comic του Grant Morrison με 1 μόλις δολάριο;

BOOK OF DEATH #1 (Valiant Entertainment, pg. 414, $3.99)
To επόμενο event της Valiant μας ταξιδεύει στο χρόνο και μας περιγράφει 1.000 χρόνια ιστορίας, καταλήγοντας στους θανάτους των μεγαλύτερων ηρώων της: του X-O Manowar, του Bloodshot και των υπολοίπων. Κορμός του event είναι αυτό εδώ το mini series τεσσάρων τευχών που γράφει ο Robert Venditti (X-O MANOWAR) και σχεδιάζουν οι Robert Gill (ARMOR HUNTERS: HARBINGER) και Doug Braithwaite (ARMOR HUNTERS). Αν και η λέξη “event” έχει πλέον χάσει την αξία της, εξαιτίας των Big Two, η Valiant διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα, ακόμη και στο πλαίσιο τέτοιων εμπορικών τρικ.