Comicdom Con Athens 2016

Τα Δύο Πρώτα Workshops!

Ο σχεδιαστής του THE WALKING DEAD, Charlie Adlard, μοιράζεται συμβουλές και κόλπα για να μη χάνετε τα deadlines σας, ενώ δημοφιλής Κροάτης καλλιτέχνης, Goran Sudzuka, αναλύει τεχνικές και τεχνοτροπίες μελανώματος, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη δουλειά του, αλλά και από έργα ορισμένων άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Όλα αυτά μόνο για όσους δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα δύο πρώτα workshops του φετινού Comicdom Con Athens!

Goran Sudzuka: “The Art Of Inking”

Σάββατο 16 Απριλίου, 12:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Ένας από τους πιο παραγνωρισμένους τομείς της δημιουργίας ενός comic, είναι αυτός του inking. Οι περισσότεροι αναγνώστες αγνοούν την Τέχνη που κρύβεται πίσω από το μελάνωμα ενός comic, ενώ αρκετοί το υποβιβάζουν σε απλό “ξεπατίκωμα” των μολυβιών.

Ο δημοφιλής σχεδιαστής Goran Sudzuka εξηγεί πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι! Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη δική του δουλειά, αλλά και από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών του χώρου, παρουσιάζει και αναλύει τις διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις στο inking, και αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα πραγματικά ζωτικό κομμάτι της δημιουργίας ενός comic.

Charlie Adlard: “The Walking Deadlines”

Σάββατο 16 Απριλίου, 13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σχεδιαστών comics (αλλά και των δημιουργών γενικότερα) είναι η τήρηση των deadlines και η διαχείριση του χρόνου που έχουν μέχρι να παραδώσουν ένα project.

Ο σχεδιαστής του THE WALKING DEAD, Charlie Adlard, έχει αποδείξει ότι “το ‘χει” να δουλεύει γρήγορα και μεθοδικά, κατορθώνοντας να συνδυάζει υψηλή ποιότητα και συνέπεια. Μοιράζεται, λοιπόν, με όσους παρακολουθήσουν το workshop, όλα τα κόλπα και τα short cuts που επιστρατεύει, ώστε να μπορεί να παραδίδει ένα εξαιρετικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να “κρεμάσει” τους συνεργάτες και τους εκδότες του.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.