Comicdom Con Athens 2016

Τα τέσσερα τελευταία workshops!

Ανακοινώθηκαν τα τέσσερα workshops που κλείνουν τον κύκλο των φετινών εργαστηρίων του Comicdom Con Athens. Ο Ted Benoit, ο Chris Thompson, η Λήδα Τσενέ, η Ελένη Μάρκου, και η ομάδα iOS develop της Warply σας περιμένουν για να σας μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Ταξίδι Στο Χρόνο Με Τον Λέοντα Και Τη Μελίτη

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Παρουσίαση της καινούριας Μουσειοσκευής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με τίτλο “Η Καθημερινή Ζωή Στην Αρχαία Ελλάδα”.

Ακολουθήστε τον Λέοντα και τη Μελίτη στις καθημερινές τους περιπέτειες και μάθετε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τα comics σαν εκπαιδευτικό εργαλείο μάθησης και δημιουργίας, με αφορμή την καινούρια Μουσειοσκευή του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, και το βιβλίο για τα comics, το οποίο επιμελήθηκε η Comicdom Press.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση της Μουσειοσκευής και ένα mini βιωματικό εργαστήριο.

Εμψυχώνουν, η Λήδα Τσενέ, Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press, και η Ελένη Μάρκου, Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Κυκλαδικής.

kykladikis

Creating Apps For Storytelling

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 19:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Η ομάδα iOS develop της Warply παρουσιάζει πώς μπορεί ένας δημιουργός, με απλό και δημιουργικό τρόπο, να προβάλλει τη δουλειά του μέσω των mobile εφαρμογών για iOS.

Με την υποστήριξη της iStorm.

istorm_1

Ted Benoit & Madeleine DeMille: Ideas Come At Night

Κυριακή, 17 Απριλίου, 12:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Ένα workshop που θα αποπειραθεί να εξηγήσει το πώς ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικής δουλείας μπορεί να συμβαίνει όταν δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι δουλεύουμε.

O Ted Benoit και η Madeleine DeMille θα αναφερθούν στον David Lynch, ο οποίος πιστεύει πώς είναι σημαντικό να είναι κανείς προετοιμασμένος για την άφιξη των ιδεών και να μένει πιστός σε αυτές όταν τελικά τον επισκεφθούν, περνάει στον Hitchcock, ο οποίος διαφωνεί με αυτή τη θεωρία, και αναλύει το πολυσυζητημένο “δεν αναζητώ, βρίσκω” του Pablo Picasso.

benoit_workshop1

Chris Thompson: So You Want To Be Involved In Comics?

Κυριακή, 17 Απριλίου, 15:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Δεν γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι με καλλιτεχνικές δεξιότητες, αλλά είναι πάντα φυσικό να θέλεις να εμπλακείς ενεργά με αυτό που αγαπάς. Τί μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

Όσο ο κόσμος των comics μεγαλώνει, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως πραγματικά απευθύνονται σε όλους. Αλλά πως μπορείς να εμπλακείς ενεργά με το αντικείμενο, αν δεν διαθέτεις κάποιο ξεκάθαρο καλλιτεχνικό ταλέντο; Με ποιούς άλλους τρόπους μπορείς να αφοσιωθείς στα comics;

Παρακολουθήστε το workshop του διεθνούς καλεσμένου του φεστιβάλ, Chris Thompson, στο οποίο θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους το Internet και η τεχνολογία έχουν ανοίξει νέους δρόμους και έχουν δημιουργήσει καινούργιες προοπτικές για να εξερευνήσει κάποιος τον κόσμο των comics και να συνεισφέρει σε αυτόν.

thompson_workshop_1

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!