Tokyo Ghoul Volume 7

Ghoul ή Άνθρωπος;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Volume 7

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Ο Kaneki βρίσκεται αιχμάλωτος του σαδιστή βασανιστή Yamori (ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Aogiri Tree) και, για να ξεφύγει, πρέπει να παραδοθεί στον ghoul εαυτό του, κάτι που ίσως τον απομακρύνει για πάντα από την ανθρώπινη πλεύρα του. Ταυτόχρονα, η Aogiri Tree έχει να αντιμετωπίσει την CCG (κυβερνητική οργάνωση για την “αντιμετώπιση” των ghouls), η οποία επιτίθεται με πλήρη ισχύ, αλλά και τα ghouls Anteiku, που θέλουν να σώσουν τον Kaneki.

Το συγκεκριμένο volume περιλαμβάνει πολλές μάχες. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τον Sui Ishida από το να μας ταξιδέψει στο ψυχικό κόσμο και στο παρελθόν του Kaneki, αλλά και να μας δείξει την εσωτερική πάλη με τον εαυτό του για το αν θα γίνει ghoul ή θα παραμείνει άνθρωπος. Ο τρόπος που το επιτυγχάνει αυτό είναι πολύ ενδιαφέρων, με τις αναδρομές και τη συζήτηση με την Rize, όλα αυτά στην φαντασία του ίδιου. Πολύ ενδιαφέρων είναι και ο μυστηριώδης και εκκεντρικός επιθεωρητής Yuzo, ο οποίος καταφέρνει ολομόναχος να νικήσει την πολύ δυνατή front line της Aogiri Tree. Περιμένω με ανυπομονησία να δω μέχρι ποιο σημείο φτάνει η δύναμη του.

Η πλοκή εξελίσσεται χωρίς κενά και ασάφειες, κάτι που κάνει πολύ εύκολη και ευχάριστη την ανάγνωση του τόμου, ενώ το σχέδιο του Ishida είναι, για άλλη μια φορά, εξαιρετικό. Είναι λεπτομερές, σκοτείνο και καταφέρνει να αποδώσει πιστά τα έντονα συναισθήμτα των χαρακτήρων.

Ίσως το καλύτερο volume της σειράς, εως τώρα, αποτελεί σημείο καμπής για την πλοκή του TOKYO GHOUL, αφού ο Kaneki παύει να είναι το φοβισμένο αγόρι, έρχεται σε συμβιβασμό με τον εαυτό του και μας προετοιμάζει για μια συγκλονιστική συνέχεια.