The Belfry

Ένα επιτυχημένο horror πείραμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Belfry

Writer/ArtistGabriel HardmanPublisherImage Comics

Ίσως γνωρίζετε τον Gabriel Hardman από τις άλλες δουλειές του στην Image, στη Marvel ή στη DC. Ίσως πάλι να τον ξέρετε από τη συμμετοχή του στα σενάρια γνωστών και επιτυχημένων ταινιών όπως το INTERSTELLAR, το INCEPTION και άλλες. Από όπου και να τον ξέρετε πάντως, το THE BELFRY δεν θυμίζει τις προηγούμενες δουλειές του. Όπως μας εξομολογείται και ο ίδιος στο τέλος του τεύχους, αυτή η horror ιστορία αποτελεί έναν πειραματισμό σε ένα είδος που ο ίδιος δεν έχει συνηθίσει.

Το story είναι απλό και εκτυλίσσεται γρήγορα μέσα σε λίγες σελίδες. Ένα αεροπλάνο προσγειώνεται αναγκαστικά σε ένα άγνωστο μέρος με πυκνή βλάστηση. Ενώ επιβάτες και πλήρωμα προσπαθούν να βρουν τρόπο διάσωσης, δέχονται επίθεση από μυστηριώδη φτερωτά βαμπιροειδή πλάσματα. Έχουν άραγε ελπίδες ή η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη;

Αν και το plot δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, η ιστορία έχει έντονα τα στοιχεία του horror και, για τα δεδομένα του πειραματισμού, έχει αποδοθεί επάξια. Υπήρχαν, βέβαια, αρκετές προοπτικές για κάτι ίσως μεγαλύτερο, αλλά και πάλι είναι ένα καλό και σύντομο σενάριο ιστορίας τρόμου. Όμως, η απόδοση της αγωνίας, του μυστηρίου και του τρόμου είναι προσεγμένη και κλιμακούμενη ως το τέλος.

Τις εντυπώσεις, όμως, κλέβει πραγματικά το artwork! Έντονο και τραχύ, μεταφέρει την αίσθηση του σκοτεινού περιεχομένου της πλοκής στον αναγνώστη, καθιστώντας αχρείαστη την ανάγνωση του κειμένου.

Σε γενικές γραμμές, το πείραμα του Hardman μάλλον πέτυχε, οπότε αξίζει της προσοχής σας.