The Wild Storm #4

Ικανοποιητικό slow burn που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wild Storm #4

WriterWarren EllisArtistJon Davis-HuntPublisherDC Comics

To τεύχος αρχίζει ακριβώς εκεί που τελείωσε το προηγούμενο, με την σύγκρουση των ομάδων που έστειλαν οι Miles Kraven και Jacob Marlowe, για να εντοπίσουν την Angela Spica, η οποία, μέσα στην αναμπουμπούλα της μάχης, ξεφεύγει. Αυτή η σκηνή δράσης κρατά τρεις σελίδες και για το υπόλοιπο του τεύχους έχουμε, σχεδόν αποκλειστικά, αρκετούς χαρακτήρες απλά να κουβεντιάζουν, χωρίς να μαθαίνουμε τίποτα το καινούργιο.

Αυτό ακούγεται σας τη συνταγή της αποτυχίας για ένα υπερηρωικό comic, αλλά το THE WILD STORM δεν είναι ένα τυπικό υπερηρωικό comic. Χάρη στο ικανότατο δημιουργικό δίδυμο, η επικέντρωση στους χαρακτήρες σε βάρος της δράσης, λειτουργεί παραπάνω από ικανοποιητικά. Από την μία, ο Ellis, με τους αριστοτεχνικούς διαλόγους του, συνεχίζει την ανάπτυξη των κατά κόρον super-cool χαρακτήρων του, που χαίρεσαι να τους διαβάζεις. Από την άλλη, έχουμε τον Jon Davis-Hunt, που συνεχίζει να παραδίδει εκπληκτικά σχέδια, είτε αυτά είναι πανοραμικά πλάνα του ήλιου να δύει στην θάλασσα, είτε κεφάλια που μιλάνε.

Το ότι, για ένα ακόμη τεύχος, έχουμε αργή εξέλιξη της πλοκής, με πείθει ότι και τα εναπομείναντα δύο τεύχη του εισαγωγικού arc του THE WILD STORM, θα κινηθούν σε αντίστοιχους ρυθμούς. Αν η ποιότητα της δουλειάς των συντελεστών παραμείνει στα μέχρι τώρα υψηλά επίπεδα, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά σίγουρα δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για μια δυναμική συνέχεια που θα αντισταθμίσει την απολαυστική μεν, αργή δε, εξέλιξη της πλοκής.