Aquaman #25

Ιδανικό jumping on point

Στο 25o τεύχος του πιο πρόσφατου volume με πρωταγωνιστή τον Aquaman, έχουμε το πρώτο μέρος του καινούργιου arc με τίτλο “Underworld”, νέο status quo και νέο σχεδιαστή!

Μετά τα γεγονότα των δύο προηγούμενων τευχών, ο Arthur, που θεωρείται από φίλους και εχθρούς νεκρός, έχει καθαιρεθεί από τον θρόνο της Ατλαντίδας και τη θέση του έχει πάρει ο εξτρεμιστής Corum Rath. Αλλά ο ομιλών με τα ψάρια ήρωας τη σκαπούλαρε και κάνει την επανεμφάνισή του (μαζί με τη γενειάδα του) στην περιοχή ninth tride, κοινωνικά και κυριολεκτικά στο χαμηλότερο σημείο της Ατλαντίδας, καταφύγιο για τους ανεπιθύμητους, τους παραμελημένους, αλλά και τους εγκληματίες. Εκεί, παρότι ακόμα πικραμένος από την απόρριψη του ονείρου του να βγάλει την Ατλαντίδα από την απομόνωση και να την φέρει στο παγκόσμιο προσκήνιο, αποφασίζει να προστατέψει τους αθώους κατοίκους από τα εγκληματικά στοιχεία και τη βλέπει vigilante, με μια προσέγγιση αντιγραμμένη από τον Batman.

Παρόλο που το νέο status quo σίγουρα δεν είναι υποψήφιο για βραβείο πρωτοτυπίας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Aquaman χάνει τον θρόνο του, το τεύχος δεν απογοητεύει, χάρη στην προσέγγιση του Dan Abnett. Αποφεύγοντας το βαρετό exposition, με ικανοποιητικούς διαλόγους, ο συγγραφέας στρέφει τον προβολέα στα ενδότερα της Ατλαντίδας. Αυτό είναι μια ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την δομή και οργάνωση της Ατλαντίδας και δίνει ένα αέρα φρεσκάδας στη σειρά, που μέχρι τώρα είχε επικεντρωθεί στην προσπάθεια του Arthur να γεφυρώσει την Ατλαντίδα με τον κόσμο της στεριάς.

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή που έρχεται με αυτό το τεύχος είναι ο καινούργιος σχεδιαστής. Ο Stjepan Sejic των SUNSTONE και DEATH VIGIL φαίνεται να είναι ο ιδανικός σχεδιαστής για αυτή την επικέντρωση στα ενδότερα της Ατλαντίδας. Η αρχιτεκτονική της μυθικής πόλης, που φαίνεται να έχει ένα πάντρεμα μαγείας και επιστήμης, σε συνδυασμό με τις εναλλαγές φωτεινών  χρωμάτων και σκιών, κάνουν την Ατλαντίδα του AQUAMAN πιο επιβλητική και ενδιαφέρουσα από ποτέ. Ο Sejic δεν πάει πίσω και στον σχεδιασμό των χαρακτήρων. Ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα εκφραστικά πρόσωπα, καθώς και οι σκηνές δράσης, όπου σε κάνει να πιστεύεις ότι το νερό θα πεταχτεί από τις σελίδες του comic. Μπορώ να πω ότι η σειρά AQUAMAN είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο καλοσχεδιασμένες της DC.

Άλλη μια αλλαγή που έρχεται για τη σειρά με αυτό το τεύχος είναι ότι πλέον θα κυκλοφορεί ένα τεύχος το μήνα, αντί  για δύο που είχαμε από την έναρξη του Rebirth της DC και μέχρι τώρα. Αλλά, αν αυτό είναι το τίμημα για να απολαμβάνουμε τη δουλειά του Sejic, τότε μικρό το κακό.

Εν ολίγoις, το παρόν τεύχος AQUAMAN σηματοδοτεί αρκετές ενδιαφέρουσες αλλαγές για τη σειρά, με την προσθήκη του Stjepan Sejic να ξεχωρίζει. Αν ποτέ θέλατε να δώσετε μια ευκαιρία στον Aquaman, αυτό το τεύχος είναι ένα ιδανικό jumping on point!