Faith And The Future Force #1

Δεν απογοητεύει τους fans της ηρωίδας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Faith And The Future Force #1

WriterJody HouserArtistsStephen Segovia, Barry KitsonPublisherValiant

H Faith, μετά τα τελευταία γεγονότα της ongoing σειράς της, έχει πάρει αναγκαστική άδεια από τα υπερηρωιλίκια. Εκεί που βαριέται τη ζωή της, τσουπ, εμφανίζεται η νέα Timewalker (κάτι σας τον Doctor Who, για όσους αναρωτιούνται) και της ζητά να τη συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, με σκοπό να σώσουν την Ιστορία.

Στην αρχή του τεύχους, η άμεση σύνδεση με την πρόσφατα ολοκληρωμένη σειρά FAITH, με έκανε να αναρωτηθώ γιατί το τεύχος δεν έχει τίτλο FAITH #13. Προς το τέλος, όμως, γίνεται εμφανές ότι αυτό το mini series θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό από χαρακτήρες της Valiant, γεγονός που δικαιολογεί την αυτοτέλειά του. Η Houser συνεχίζει την πολύ ικανοποιητική δουλειά της με τη Faith, διατηρώντας το μείγμα περιπέτειας, χιούμορ και pop culture αναφορών, στο οποίο οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, η μέχρι στιγμής επιτυχία των solo περιπετειών της Faith.

Στο σχέδιο έχουμε γερό upgrade σε σχέση με την ongoing σειρά, με τους Segovia και Kitson. Μη φοβηθείτε από την παρουσία δύο σχεδιαστών (και εμένα μου τη σπάει αυτό γενικώς), καθώς το σχέδιό τους σε αυτό το τεύχος είναι πολύ παρόμοιο. Σε συνδυασμό με το χρώμα του Ulises Arreola, είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι το παρόν τεύχος έχει δύο σχεδιαστές και το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο.

Εν κατακλείδι, το πρώτο τεύχος του νέου mini series της αγαπημένης ιπτάμενης psiot, δεν θα απογοητεύσει τους υπάρχοντες fans της Faith και είναι μια καλή εισαγωγή για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν από τους πιο upbeat χαρακτήρες που εμφανίζονται στα superhero comics τα τελευταία χρόνια!