Golden Kamuy Volume 3

Νέοι ανταγωνιστές στο κυνήγι του χρυσού
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Golden Kamuy Volume 3

Writer/ArtistSatoru NodaPublisherViz Media

Ο Sugimoto βρίσκεται αιχμάλωτος από τους στρατιώτες της 7th Division. Παρά τα βάναυσα βασανιστήρια, καταφέρνει να αποδράσει με την βοήθεια των Asirpa και Shiraishi. Παράλληλα, κάνει την εμφάνισή της μια νέα ομάδα που κυνηγάει το χρυσό, με αρχηγό τον πανίσχυρο samurai Nagakura Shinpachi. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι καινούργιοι αντίπαλοι του Sugimoto. Στο παιχνίδι του θησαυρού μπαίνει και ο θρυλικός κυνηγός Tetsuzo Nihei, ο οποίος πέρα από τον θησαυρό κυνηγάει και τον λύκο που συντροφεύει την Asirpa. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Tetsuzo και ο Sugimoto έρχονται αντιμέτωποι σε μια πολύ αμφίρροπη μάχη.

Η εισαγωγή των νέων ανταγωνιστών κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και πιο δύσκολη, την αναζήτηση των κομματιών του χάρτη. Ο Nagakura είναι ένας αδίστακτος samurai, ενώ ο Tetsuzo ένας κυνηγός που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φύση. Επίσης, το artwork του Volume 3 είναι εξαίσιο, με πολλή λεπτομέρεια στον περιβάλλον, αλλά και ένταση στις σκηνές δράσης. Το μόνο αρνητικό του είναι τα διαρκή tips επιβίωσης, που ενώ δίνουν βάθος στο manga και το κάνουν πιο ρεαλιστικό, κουράζουν πολύ στην ανάγνωση και πολλές φορές την καθιστούν σχετικά βαρετή σε κάποια σημεία.