Fire Punch Volume 1

Μέσα σε έναν ψυχρό κόσμο, η φλόγα της εκδίκησης καίει για πάντα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fire Punch Vol. 1

Writer/ArtistTatsuki FujimotoPublisherViz Media

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο, ο οποίος έχει καλυφθεί από απόλυτο ψύχος. Οι άνθρωποι τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, με πάρα πολλούς να πεθαίνουν λόγω πείνας, ή εξαιτίας κάποιας αρρώστιας. Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι “ευλογημένοι” με ειδικές ικανότητες, όπως, για παράδειγμα, γρήγορη ανάρρωση σε τραύματα, ή να εκπέμπουν ηλεκτρισμό.

Το FIRE PUNCH πραγματεύεται το ταξίδι για εκδίκηση από τον Agni, έναν “ευλογημένο”, ο οποίος, πέραν της ικανότητάς του να αναρρώνει αστραπιαία, είναι τυλιγμένος, ύστερα από ένα συμβάν, σε φλόγες που δεν σβήνουν με τίποτα. Ο Agni αναζητά, μέσα σε αυτόν τον ψυχρό κόσμο, τον Doma, τον δολοφόνο της αδερφής του και τον άνθρωπο που τον έθεσε στις φλόγες.

Όταν είδα για πρώτη φορά το FIRE PUNCH, οφείλω να πω ότι ήμουν αρκετά διστακτικός. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο manga και ο τρόπος που ο Tatsuki Fujimoto παίζει με την ψυχολογία των χαρακτήρων είναι πολύ ενδιαφέρων. Είμαστε σε έναν κόσμο, όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν – πολλοί παρουσιάζονται ως καλοί, αλλά, εν τέλει, αποδεικνύονται απαίσιοι. Το γενικότερο πλαίσιο που έχει χτίσει ο δημιουργός για να εκτυλίσσει την ιστορία του, του δίνει πολλά περιθώρια για να ασχοληθεί με την ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών.

Επίσης, το σχέδιο είναι ρεαλιστικό και λεπτομερές και αναδεικνύει και αυτό τον ψυχισμό των χαρακτήρων. Το μόνο που, ίσως, έλειπε από το αυτό το πρώτο volume είναι η δράση, μέσω μαχών ή εντάσεων. Αλλά αυτό είναι λογικό, καθώς αποτελεί το εισαγωγικό volume και ενδεχομένως θα διορθωθεί στη συνέχεια.