Δημοπρασία “Tο Γήρας Με Χαμόγελο”

Με τη συμμετοχή 50 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο!

Την Πέμπτη 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος “θάλλω”. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Δημοπρασία με θέμα «Το γήρας με χαμόγελο»
50 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του κόσμου,
προσφέρουν το χαμόγελό τους στην Τρίτη Ηλικία

Όλα ξεκίνησαν από μία σκέψη: Ένα ανοιχτό κάλεσμα απευθυνόμενο σε εικαστικούς καλλιτέχνες. Τρεις μήνες μετά, με την ιδέα να έχει ταξιδέψει από την Ισπανία έως την Σιγκαπούρη και από την Πάτρα έως το Λονδίνο, η εταιρεία seveneleven που υλοποιεί το πρόγραμμα θάλλω οργανώνει δημοπρασία έργων τέχνης με στόχο την στήριξη του προγράμματος.

Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέγγισαν με τη δική τους οπτική το θέμα «Το γήρας με χαμόγελο» και δημιούργησαν αυθεντικά έργα τέχνης τα οποία θα δημοπρατηθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου στην έδρα του θάλλω, ένα νεοκλασικό επί της οδού Πρατίνου στο Παγκράτι.

Με όχημα την τέχνη και τον κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μέσα από τις ποικίλες εκφάνσεις της, το θάλλω έθεσε ως στόχο να αλλάξει την στερεοτυπική εικόνα που έχουμε για την Τρίτη Ηλικία και να ενθαρρύνει την εξωστρέφεια σχετικά με τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.

Σε αυτήν την προσπάθεια, στάθηκαν αρωγοί το Comicdom, η πρωτοβουλία που από το 2004 θέτει ως στόχο την προώθηση και τη διάδοση της 9ης Τέχνης στην Ελλάδα, αλλά και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενεργοποιώντας τα ισχυρά δίκτυα καλλιτεχνών τους.

Στο ανοιχτό κάλεσμα συμμετείχαν οι Martin Davis, Σοφία Γκαλή, Φίλιππος Φωτιάδης, Stacey Thomas, Άννα Δημητρίου, Σόνια Κεχαγιά, Λίζα Πενθερουδάκη, Νίκος Τσιρώνης, Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Δημήτρης Κασδαγλής, Γιώργος Κομιώτης, Ευγενία Κουμάκη, Μάνος Λαγουβάρδος, Αλεξία Οθωναίου, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Μαρία Βλασσερός, Αντριάνα Μαλτέζου, Gloria Keh, Εβίτα Κανέλλου, Donacio Cejas Acosta, Μελίνα – Ανδριάννα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Χαρά Καραγιάννη, Ελευθερία Νικολαίδου, Φαράντου Ευμορφία, Νίκος Γυφτάκης, Στρατής Προύσαλης, Ελπίδα Βουτσά, Ιωάννης-Αλέξανδρος Τοβας, Ευγενία Γαλανοπούλου, Μαρία Βουρβαχάκη, Νεκτάριος Θεοδώνης, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Βασιλική Κούκου, Έλενα Αντωνοπούλου, Ελένη Ζούμπα.

Το πρόγραμμα θάλλω αποτελεί μία πρωτοβουλία της seveneleven ομάδας θεάτρου και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες
Τύπος εκδήλωσης: Δημοπρασία
Τόπος: Πρατίνου 5, 11634, Παγκράτι
Ημερομηνία: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019
Έναρξη εκδήλωσης: 19.00
Έναρξη δημοπρασίας: 20.00
Λήξη εκδήλωσης: 22.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ