Discover Roger Langridge

Όσοι με έχουν γνωρίσει έστω και για λίγο, έχουν βαρεθεί να ακούν πως ο Roger Langridge είναι ένας σπουδαίος και τρομερά παραγνωρισμένος καλλιτέχνης. Τις τελευταίες ώρες λοιπόν,  σχεδόν σε όλα τα comic related sites έχουν εμφανιστεί δυο υπέροχες σελίδες του Langridge  αφιερωμένες στον Jack Kirby

kirby-alphabetkirby-planet

Αν αυτό σας φάνηκε ενδιαφέρον, προτείνω να δείτε και τα SPONGEBOB SQUAREPANTS strips που δημιούργησε δανειζόμενος το ύφος κάποιων από τα πιο γνωστά comic strips όλων των εποχών (PEANUTS, KRAZY KAT, TERRY AND THE PIRATES κ.ο.κ.)

spongeblog-2spongeblog-3

spongeblog-4

Αυτόν τον καιρό ο Langridge ασχολείται με τη νέα σειρά MUPPET SHOW που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη BOOM! (διαβάστε και μια σχετική συνέντευξη) ενώ κάποια στιγμή αναμένεται να κυκλοφορήσει και από τη Marvel η συλλογή των ιστοριών FIN FANG FOUR που έχει κάνει σε διάφορες εκδόσεις τα τελευταία χρόνια.

muppetshowcoverboomfin-fang-four-cover-pencils

Κάθε βδομάδα μπορείτε να διαβάζετε το online comic του MUGWHUMP THE GREAT στο ACT-I-VATE (το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας μόλις ολοκληρώθηκε) ενώ περισσότερες πληροφορίες και πάαααρα πολλά free comics μπορείτε να βρέιτε στο site του και το blog του

Η καλύτερη του δουλειά μέχρι στιγμής είναι το εξαίσιο FRED THE CLOWN που έχει κυκλοφορήσει από τη Fantagraphics και όπου ο Langridge κάνει απιστευτα πράγματα με το Μέσο φτιάχνοντας πανέξυπνα και διασκεδαστικά comics.

Ο Roger Langridge είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες και ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των comics. Ένας πραγματικά σπουδαίος, ευφυέστατος δημιουργός ο οποίος καταφέρνει να φτιάχνει comics πρωτοποριακά που μπορούν να διαβάζονται εξίσου εύκολα με τις ιστορίες του Carl Barks.

bookcover_fredc