The Zombie Post!

Οφείλω να ομολογήσω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, αρκετούς μήνες πριν, όταν αποφασίστηκε η νέα μορφή του comicdom.gr, ήταν πως θα έχω περισσότερη ελευθερία σε αυτά που θα έγραφα. Όχι ότι λογοκρίθηκα ποτέ (αν και τα “editor’s notes” του Σακαρίδη, στα reviews μου για comics με zombies, αποτέλεσαν μια μορφή ψυχολογικού πολέμου), απλά, με τη νέα μορφή, θα μπορούσα να γράφω οτιδήποτε θέλω – όχι μόνο reviews. Την ίδια εκείνη στιγμή, συνειδητοποίησα ότι θα μπορώ να γράφω όσα zombie related posts τραβάει η ψυχούλα μου.

zombies_1

Κάτι τέτοιο, όμως, δε συνέβη (προς τέρψη των πολεμίων των απέθαντων, είμαι σίγουρος), καθώς τα άξια αναφοράς νέα που αφορούσαν τους ζωντανούς-νεκρούς μειώθηκαν μυστηριωδώς (και για αυτό υποπτεύομαι δάκτυλο Σακαρίδη, αλλά δυσκολεύομαι να το αποδείξω) τους τελευταίους μήνες.

Κι όμως, η νεκρανάσταση (pun intended) αυτών των νέων είναι γεγονός! Και το σημαντικότερο από αυτά είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας έκδοσης του νέου πονήματος του Max Brooks. Ποιος είναι αυτός; Αν με ρωτάτε κάτι τέτοιο, κατά πάσα πιθανότητα, όταν ο κόσμος αντιμετωπίσει το μεγάλο ξέσπασμα της απέθαντης επιδημίας, εσείς ΔΕΝ θα επιζήσετε!

zombies_2Ο Max Brooks είναι ο συγγραφέας του βιβλίου THE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE, ενός καθ’ όλα νορμάλ οδηγού επιβίωσης, ο οποίος δίνει συμβουλές για το πώς να μη γίνετε, αρχικά, δείπνο και, έπειτα, επίτιμο μέλος της ορδής των zombies. Έχει, επίσης, γράψει και το follow up του ZOMBIE SURVIVAL GUIDE, το WORLD WAR Z, την αληθινή ιστορία του παγκοσμίου πολέμου ανάμεσα σε ανθρώπους και zombies, το οποίο αναμένεται να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, σε screenplay του J. Michael Straczynski.

Επίσης, ο Max Brooks εκτελεί χρέη σεναριογράφου στην τηλεοπτική εκπομπή SATURDAY NIGHT LIVE και είναι (κρατηθείτε…) γιος του τρισμέγιστου Mel Brooks (SPACEBALLS, BLAZING SADDLES, YOUNG FRANKENSTEIN)!

“Καλά όλα αυτά”, θα μου πείτε, “έβγαλες το απωθημένο σου για τα zombies, μας είπες και για τον γιο του Mel Brooks, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα comics;”

recorded-attacks

Ο Max Brooks, λοιπόν, ανυπόμονοι αναγνώστες, έχει έτοιμο το τρίτο zombie related έργο του, με τίτλο THE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE: RECORDED ATTACKS, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Random House, σε μορφή graphic novel. Η ημερομηνία που ανακοινώνεται είναι η άνοιξη του 2009 και για το σχέδιο (δείγματα του οποίου είδατε πιο πάνω) είναι υπεύθυνος ο ανερχόμενος Βραζιλιάνος Ibraim Roberson.

Και αυτό εδώ είναι το trailer του.