Η Funimation Mεταδίδει Eπειδόδια Του ONE PIECE, Online

funimation-logoΗ πειρατεία, έχει πλήξει (λένε) για τα καλά την Αμερικάνικη βιομηχανία των anime, οι πωλήσεις των DVD έχουν αρχίσει να παίρνουν την κατηφόρα (όπως συμβαίνει, άλλωστε, και στην Ιαπωνία), οπότε η Funimation σκέφτηκε ότι αν μεταδίδει τα καινούρια επεισόδια του One Piece, για κάποιο λόγο αυτό θα μειώσει την πειρατεία. Έτσι, λοιπόν, οι πανευτυχείς κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, θα μπορούν να πηγαίνουν στο http://www.onepieceofficial.com και να βλέπουν κάθε εβδομάδα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, μία ώρα αργότερα από την ώρα μετάδοσής του στην Ιαπωνική τηλεόραση.

Παρατηρήσατε ότι μίλησα μόνο για τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, έτσι; Όπως πολύ σωστά υποψιαστήκατε, κανείς εκτός συνόρων δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή. Ο λόγος; Δικαιώματα. Αν είστε από τους βιαστικούς και ήδη επισκεφτήκατε το site της Funimation, θα βρήκατε ασφαλώς την επιλογή να παρακολουθήσετε επεισόδια on line, ενώ αν κάνατε κλικ θα σας έβγαλε το παρακάτω μήνυμα:

FUNimation® Entertainment manages a full spectrum of rights for anime series acquired from producers in Japan. These rights include broadcasting, licensing, production, home video sales and distribution, as well as internet. The rights agreed upon may vary per series or per region. If you are receiving this message, FUNimation does not have the internet rights for this series in your area.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ στεναχωριέμαι όταν διαβάζω κάτι τέτοιο. Ιντερνετικά δικαιώματα. Μου ακούγεται τόσο αστείο, γιατί δείχνει ότι οι εταιρείες είναι ακόμη προσκολλημένες στα παλιά δεδομένα της αγοράς. Μιλάμε για το Διαδίκτυο, τον Παγκόσμιο Ιστό, το Μέσο που ήρθε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας, να φέρει την επανάσταση και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο ακόμη. Και όμως, να που ξαναγυρίσαμε να μιλάμε για γεωγραφικές περιοχές και περιορισμούς που θυμίζουν εποχές DVD.

op_logo

Σαφώς και δεν κατηγορώ την Funimation, φαντάζομαι ότι αν οι Ιάπωνες είπαν “μονο Αμερική” οι επιλογές τους ήταν περιορισμένες και όπως και να ‘χει, αυτό δεν μειώνει το ευχάριστο νέο, ότι δηλαδή θα μεταδίδονται ολόφρεσκα επεισόδια. Δεν μπορώ, όμως, να μη  σχολιάσω το γεγονός των γεωγραφικών δικαιωμάτων, σε ένα Μέσο που φτιάχτηκε ακριβώς για να τα καταργήσει. Τη συγκεκριμένη πρακτική, χρησιμοποιούν και άλλες εταιρείες, όπως το Hulu, το οποίο μεταδίδει τηλεοπτικό περιεχόμενο online, ενώ έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο συχνό. Ελπίζω ότι, κάποια στιγμή, αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει. Μέχρι τότε, μπορώ να αναρωτιέμαι, αν είναι παράνομο ή όχι να ξεπερνάω αυτό τον περιορισμό…