Straight From The Talbot’s Mouth

grandville_front_coverΓια το GRANDVILLE του Bryan Talbot, το οποίο θα κυκλοφορήσει κάπου στα τέλη Οκτωβρίου από τη Dark Horse (παρ’ όλα αυτά, είναι pre-solicitated στo PREVIEWS αυτού του μήνα, οπότε καλά θα κάνετε να βιαστείτε), είμαι σίγουρος πως έχετε ακούσει.

Είτε επειδή μας επισκέπτεστε συχνά και πέσατε πάνω σε αυτό ή αυτό, είτε επειδή τα διεθνή comic-related sites έχουν ήδη στρώσει με ροδοπέταλα το δρόμο που θα σημάνει την επιστροφή του Talbot, μετά από δύο και κάτι χρόνια (τελευταίο του “comic” το ALICE IN SUNDERLAND), είτε επειδή μάθατε πως το GRANDVILLE θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και στα ελληνικά, μέσω της Jemma Press.

Όπως λένε, όμως, και οι Άγγλοι, there’s nothing better than to hear it straight from the horse’s mouth. Σας προτείνω, λοιπόν, να ρίξετε μια ματιά στη συνέντευξη που έδωσε ο Talbot στο CBR. Εκεί, ο δημιουργός μιλά για τις επιρροές του στο συγκεκριμένο έργο, την επιλογή των χαρακτήρων και των εναλλακτικών πραγματικοτήτων (που θίγει, για ακόμη μια φορά, σε μικρότερη κλίμακα, όμως, σε σχέση με τα LUTHER ARKWRIGHT), αλλά και το μέλλον του GRANDVILLE, το οποίο θα ολοκληρωθεί, όπως είπε, σε τέσσερα ή πέντε βιβλία.

grandville_pg_003_wrk2