5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.16

Αυτή τη φορά, τα 5 Νέα… δεν προέρχονται από το πληκτρολόγιο του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, αλλά από το δικό μου, μιας και είχα μέρες να ασχοληθώ με την comics επικαιρότητα και βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστώ μαζί σας.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Η νέα κυκλοφορία από τον Peter Kuper αποτελεί το ημερολόγιο κάποιων όχι και τόσο ήρεμων οικογενειακών διακοπών, το cover του Jim Lee για τo IMAGE UNITED ολοκληρώθηκε και είναι – αν μη τι άλλο – εντυπωσιακό, στο βρετανικό eBay απαγορεύουν την πώληση μιας συλλογής έντονα πολιτικοποιημένων strips, ο ιδρυτής του San Diego Comic-Con δε βρίσκεται πια μαζί μας και ο Rufus Dayglo μιλά στο CBR, δίνοντάς μου την ευκαιρία να πω για ακόμη μια φορά πόσο μου αρέσει το σχέδιό του στους πρόσφατους τίτλους του TANK GIRL.

  • 1. Το ημερολόγιο του Peter Kuper

diario kuper coverΑν και μας έχει συνηθίσει σε αυτοβιογραφικές δουλειές και πολιτικά σχόλια, ο Peter Kuper (WORLD WAR 3 ILLUSTRATED, SPY vs SPY) δοκιμάζει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διαφορετικό: ένα ημερολόγιο, με τον τίτλο DIARIO DE OAXACA. Το DIARIO… ισορροπεί κάπου ανάμεσα σε όλα όσα έχουμε συνηθίσει απ΄τον Kuper, το sketchbook και το ημερολόγιο, καθώς περιέχει τι εμπειρίες του από τον ένα χρόνο που ο ίδιος και η οικογένειά του πέρασαν στην πόλη Oaxaca στο Μεξικό. Μην περιμένετε, όμως, την εξιστόρηση των διακοπών της οικογένειας Kuper – την εποχή εκείνη, η συγκεκριμένη πόλη υπέφερε από απεργίες και επεισόδια, γεγονός που προσφέρει ένα τεράστιο τερέν για το πολιτικό σχόλιο του Kuper. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στο CBR.

diario kup inside

  • 2. Το cover του Jim Lee για το IMAGE UNITED

Του ρίξατε μια… μισοτελειωμένη ματιά σε προηγούμενο post του Ηλία, τώρα ήρθε η ώρα να το δείτε ολοκληρωμένο! Ο λόγος για το cover του IMAGE UNITED που σχεδίασε ο Jim Lee και το οποίο αποτελεί τη μοναδική προσφορά του δημιουργού στο mini series της Image. Δείτε το παρακάτω, προσφορά της Image, αλλά και του CBR, το οποίο το παρουσίασε αποκλειστικά.

image united jim lee

  • 3. Λογοκρισία στο eBay;;;

Δεν ήξερα καν ότι τίθεται τέτοιο θέμα για ένα site όπως το eBay, στο οποίο κυκλοφορούν ελεύθερα ένα σωρό σκατά. Κι όμως…

Πρόκειται για ένα αντίτυπο του THE LOG OF THE IRISH NΑVY – τη συλλογή των strips του Ιρλανδού Dan O’Neill, πολιτικού ακτιβιστή που έχει εκφράσει κατά καιρούς (ιδιαίτερα στα εν λόγω strips) τη γνώμη του για “ευαίσθητα” γεγονότα μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, παίρνοντας το μέρος της δεύτερης. Ο Dan Donahue της Apex Novelties έβαλε προς πλειστηριασμό το εν λόγω booklet για να λάβει την εξής ειδοποίηση από τους υπεύθυνους του eBay.co.uk.:

Our offensive materials policy does not permit listings that promote or glorify hatred, violence, racial, sexual or religious intolerance. Or promote organizations with such views, including any item relating to a terrorist organization. This listing referenced the Irish Republican Army, a group seen as a terrorist organization.

  • 4. Απεβίωσε ο ιδρυτής του San Diego Comic-Con

sheldorfΣε ηλικία 76 ετών απεβιωσε ο Sheldon Dorf, ιδρυτής του καλύτερου ίσως comic related event παγκοσμίως: του San Diego Comic-Con. Ο Dorf έπασχε από διαβήτη, ο οποίος ευθύνεται για τη νεφρική ανεπάρκεια που έθεσε τέλος στη ζωή του.

Το SDCC ξεκίνησε το 1970, χάρη στον Dorf, και πριν φτάσει στο σημερινό του status αποτελούσε μια μικρή συγκέντρωση των κομιξόφιλων. Είμαι σίγουρος πως του χρόνου, η γιορτή των comics  θα τιμήσει τον ιδρυτή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • 5. Λεπτομέρειες για το TANK GIRL: DARK NUGGETS

tank girl dark nuggetsΤο ξέρω πως ίσως έχετε βαρεθεί να διαβάζετε τους διθυράμβους μου για κάθε κυκλοφορία που φέρει το όνομα TANK GIRL, ειδικά όταν αυτή φέρει στα credits της το όνομα του Rufus Dayglo, αλλά δε κουράζομαι να φωνάζω πως αυτός ο τύπος συνεργάζεται με τον Alan Martin καλύτερα κι από τον original artist και co-creator, Jamie Hewlett. Και αυτό πιστεύω ότι θα αποδειχθεί και με το DARK NUGGETS, το one-shot της Image που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CBR, ο Dayglo μιλάει για τη σχέση του με την ηρωίδα, το ασπρόμαυρο (μετά από πολλά χρόνια στο TANK GIRL) σχέδιο, την πρόκληση του να αποτυπώσει σε εικόνες τα σενάρια του Martin και τα σχέδια των δύο για το μέλλον.