PREVIEWS PICKS (FEB 2011): The “Blue” Pages

Μην τρομάζεις, αναγνώστη, μπροστά στις μπλε σελίδες του PREVIEWS, όπου οι “κολοσσοί” της ταπεινής τέχνης που αγαπάμε και υπηρετούμε, συγκεντρώνουν τις επικείμενες κυκλοφορίες τους. Θα προσπαθήσω να αποβάλω για λίγο τον ελιτισμό που πολλές φορές με χαρακτηρίζει και να αποφύγω κακεντρεχή σχόλια, ώστε να διακρίνω τις πιο ενδιαφέρουσες ή/και σημαντικές κυκλοφορίες του μήνα. (Μια δυο μπηχτές, δεν αντέχω, θα τις ρίξω σε κάθε περίπτωση…)

FEAR ITSELF #1 (Marvel, pg M1, $3.99)
Ο κατάλογος της Marvel ανοίγει με το πρώτο τεύχος του νέου event της. Σύμφωνα με το solicitation, ο νέος Red Skull ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα σοκάρει το Marvel Universe και θα φέρει τους ήρωες αντιμέτωπους με τους χειρότερους φόβους τους. Το σενάριο γράφει ο Matt Fraction, ενώ το artwork έχει αναλάβει ένας από τους καλύτερους (κατά τη γνώμη μου) artists που δουλεύουν αυτή τη στιγμή για τη Marvel, ο Stuart Immonen. Το συγκεκριμένο limited series το συνοδεύουν κάμποσα ακόμη limited series, one shots και tie-ins, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Την Παρασκευή, η Marvel αποκάλυψε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους. (Όχι αυτό που εμφανίζεται στο PREVIEWS αλλά αυτό που βλέπετε δίπλα…)

THE MIGHTY THOR #1 (Marvel, pg M29, $3.99)
Με την ταινία του να είναι προ των πυλών, ο Thor είναι στα πολύ hot… Από τη μια (και από όσο μπορώ να ξεχωρίσω από τα solicitations), μοιάζει να είναι μπροστάρης στο event του μήνα (και να έχει “ξαπλώσει” μπρούμυτα  στο εξώφυλλό του) και από την άλλη, αποκτά άλλο έναν ongoing τίτλο, με συγγραφέα (και σε αυτή την περίπτωση) τον Matt Fraction. Εδώ αναζητά ένα αντικείμενο πέρα από το χώρο και το χρόνο και προσελκύει την προσοχή του Silver Surfer, με τον Galactus να ακολουθεί κατά πόδας.

HERC #1 (Marvel, pg M46, $3.99)
Οι Greg Pak και Fred Van Lente αναλαμβάνουν να γράψουν αυτόν τον τίτλο, όπου ο Ολύμπιος Θεός, εξοπλισμένος με την αρματωσιά του Άρη, βγαίνει στους δρόμους, στο δικό του ongoing τίτλο. Από τη μια, το όλο setting μου φαίνεται πολύ κακό, αλλά, από την άλλη, οι δυο συγγραφείς είναι από τους πιο ικανούς τεχνίτες που έχει η Marvel και νομίζω πως μπορούν να παραδώσουν ένα, τουλάχιστον, αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Στα collected editions της Marvel, μπορεί κανείς να βρει κάτι για κάθε γούστο: Από Thor-related εκδόσεις (ανάμεσά τους και το δεύτερο trade του THOR: THE MIGHTY AVENGER), μέχρι κλασικές και αγαπημένες ιστορίες της Marvel, όπως το hardcover του SPIDER-MAN: THE DEATH OF JEAN DEWOLF.

DARK HORSE PRESENTS #1 (Dark Horse, pg 26, $7.99)
Το Pick of the Month από τις μπλε σελίδες, κατά την ταπεινή μου άποψη. Η θρυλική ανθολογία επιστρέφει σε έντυπη μορφή και μάλιστα περιλαμβάνει νέα ιστορία CONCRETE (νούμερο 8 και 10 στα top 100 των 90΄s και 00’s αντίστοιχα), απόσπασμα από το XERXES του Frank Miller (το prequel του υπερεκτιμημένου 300). Πέρα από αυτά, μπορείτε σε αυτή να βρείτε νέα ιστορία της Carla Speed McNeil, νέο MR. MONSTER από τον Michael T. Gilbert, ένα short story του Neal Adams, ένα διήγημα του Harlan Ellison, David Chelsea, Richard Corben και πολλά άλλα καλούδια.

SOLOMON KANE (Dark Horse, pg 46, $3.50)
Το ότι η Dark Horse έχει πλέον μια ολόκληρη σειρά από comics με θέμα ήρωες του Howard, το ήξερα. Εδώ έχουμε ένα limited series με τον (μάλλον) δεύτερο πιο γνωστό, τον Solomon Kane. Στο πρώτο τεύχος, θα δούμε μια διασκευή της ιστορίας του Howard, SKULLS IN THE STARS. Φαίνεται καλό, δεδομένου, μάλιστα, ότι τη διασκευή έχει αναλάβει ένας εξαιρετικός συγγραφέας, όπως ο Bruce Jones.

DEAN MOTTER’S MISTER X: THE BRIDES OF MISTER X AND OTHER STORIES
Υποθέτω πως μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για το εξαιρετικό Mister X του Dean Motter και να αναρωτιέστε για το αν αυτή εδώ η συλλογή είναι ο ιδανικός τρόπος για την πρώτη σας προσέγγιση με τον χαρακτήρα. Απάντηση δε μπορώ να σας δώσω, αφού τις ιστορίες αυτές δεν τις έχω διαβάσει, αλλά μπορώ να σας ενημερώσω πως στον τόμο συγκεντρώνονται τα τεύχη #1-12 (όχι όμως και το #13… γιατί άραγε;) του δεύτερου volume του MISTER X, που εκδόθηκε από τη θρυλική Vortex, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές αυτής του ’90 (μαζί με κάποιες επιπλέον ιστορίες).  Οι περισσότερες από τις σελίδες της συλλογής είναι γραμμένες από τον Jeffrey Morgan, ενώ artwork σε αρκετές από αυτές είχε αναλάβει ο εξαιρετικός (και καλεσμένος πέρυσι στο Comicdom Con Athens) D’Israeli.

ACTION COMICS #900 (DC Comics, pg 74, $5.99)
Oh my, how time flies… Το ACTION COMICS έφτασε στο τεύχος 900 και η DC το γιορτάζει με ένα έξτρα ενισχυμένο τεύχος και τη συμμετοχή ενός πλήθους από δημιουργούς που δεν έχω ξανακούσει ποτέ, καθώς προέρχονται από το χώρο του cinema και του online gaming… Στην κεντρική ιστορία, πάντως, ο αρχετυπικός υπερήρωας αντιμετωπίζει τον Lex Luthor, σε μια μάχη που πρόκειται να καθορίσει το μέλλον του τίτλου (μέχρι το καλοκαίρι, τουλάχιστον).

BATWOMAN #1 (DC Comics, pg 79, $5.99)
Το πρώτο τεύχος της BATWOMAN είχε ξαναβρεθεί στις σελίδες του PREVIEWS, αλλά δεν το είδαμε ποτέ στα ράφια των comic shops. Ας είναι. Το artwork του J. H. Williams αξίζει την αναμονή…

Φτωχή η νέα σοδειά στη DC… Δεν απελπίζομαι, όμως.  Στα collected editions της εταιρίας, αυτά που με συγκινούν περισσότερο είναι τα DC COMICS PRESENTS LEGION OF SUPER HEROES – LEGION OF THE DAMNED (γραμένο από τους Abnett και Lanning) και VERTIGO RESURRECTED: HELLBLAZER BAD BLOOD (του Jamie Delano), όπου συγκεντρώνονται, σε ένα σχετικά συμφέρον format ($7.99), τεύχη τα οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε (και τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να βρει κανείς πλέον σχετικά φτηνά), αλλά και τα reprints των comics του Joe Kubert (YOSSEL, DONG XOAI, JEW GANGSTER), τα οποία δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά είναι, αλλά σίγουρα θα είναι όμορφα σχεδιασμένα. Επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει και η πολύ όμορφη σειρά από hardcovers, με μια από τις καλύτερες δουλειές του Alan Moore, το SWAMP THING. Σε αυτό το PREVIEWS, μπορείτε να βρείτε το πέμπτο hardcover ($24.99).

BAT BOY THE COMPLETE WEEKLY WORLD NEWS STRIPS  BY PETER BAGGE (IDW, pg 162, $17.99)
Από τις κυκλοφορίες της IDW, ξεχωρίζω το ευφυές και αστείο ΒΑΤ ΒΟΥ, του Peter Bagge. Το συμπαθές νυχτεριδοαγόρι έκανε την εμφάνισή του στις σελίδες του WEEKLY WORLD NEWS, αλλά οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίσαμε στα HATE ANNUALS (περισσότερο ΗΑΤΕ στο πράσινο section αυτού του PREVIEWS). Στην επόμενη σελίδα, υπάρχει και το ARCHIE’S MAD HOUSE, που περιλαμβάνει artwork από κάποιους κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Dan DeCarlo και ο Wally Wood, αλλά και την κοφτερή ματιά (πιθανότατα με μια γερή δόση “δηθενιάς”) του Craig Yoe.

THE BULLETPROOF COFFIN TP (Image Comics, pg 186, $17.99)

Στις σελίδες της Image, για μια ακόμη φορά, βρίσκουμε μια πληθώρα από comics για τα οποία δε γνωρίζω τίποτε απολύτως και μπόλικες φιλότιμες απόπειρες του Kirkman να εξαργυρώσει την επιτυχία της τηλεοπτικής εκδοχής του WALKING DEAD. Αυτό που, όμως, θα βρεθεί στην παραγγελία μου, θα είναι η collected edition του limited series των David Hine και Shaky Kane, για το οποίο έχω διαβάσει εξαιρετικά λόγια.

Αυτά από τις μπλε σελίδες, όπου νομίζω πως κατάφερα να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου και τη φαρμακερή μου γλώσσα. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθεί η Μυρτώ Τσελέντη με τα manga picks της, ενώ νομίζω πως κάπου στο βάθος διακρίνω και τον Κώστα Λαμπρόπουλο, με την συγκλονιστική του αφοσίωση και συνέπεια στα δικά του Merchandise Previews Picks.