Η Digital Manga Inc Ανακοινώνει 23 Τίτλους

Θυμάστε που λέγαμε πρόσφατα για την Digital Manga Publishing που, εκτός από το γεγονός ότι έχει απλώσει πιο πολλά δίχτυα στον επιχειρηματικό κόσμο κι από αράχνη, φαίνεται ότι κυνηγάει τις ψηφιακές πλατφόρμες με μεγάλη επιμονή; Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, η Digital Manga Incorporated (η μαμά εταιρεία της DMP), ανακοίνωσε στην Anime Expo, 23 τίτλους οι οποίοι θα δημοσιευτούν ψηφιακά. Οι τίτλοι οι οποίοι ανακοινώθηκαν είναι οι παρακάτω:

TIRED OF WAITING FOR LOVE
RULE OF STANDING ON TIPTOE
AGAIN TOMORROW
SECOND NIGHT OF A THOUSAND NIGHTS
YOU AND TONIGHT
STEADFAST CANDY HEART LOVE
NECK-TIE
I LOVE LOVE TOO
ONLY THE FLOWER KNOWS
MY SEMPAI
COURTESAN KINGS
THE REASON WHY HE LOVES HIM SO MUCH
THE FAITHFUL DOG WAITS FOR FLOWERS
CHIRP CHIRP
MAD CINDERELLA
BLOOMING DARLING
FULL BLOOM
THE KNEELING BUTLER
THE SONG OF RAINFALL
A PASSION OF ORANGES
INTERVAL
DOKIDOKI CRUSH
CURVE

Εκτός από όποιο ενδιαφέρον μπορεί να έχετε για κάποιον από τους παραπάνω τίτλους, το πραγματικό νέο είναι ότι οι τίτλοι αυτοί θα δημοσιευτούν στα πλαίσια ενός πάρα πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος που ξεκινάει η DMI, το οποίο ονομάζεται Digital Manga Guild. Σε περίπτωση που δεν ψηθήκατε να κάνετε κλικ στον προηγούμενο σύνδεσμο, το Digital Manga Guild είναι ένα κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο για lettering, editing και μετάφραση. Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί όποιος θέλει, να κάνει αίτηση για μία από τις παραπάνω ιδιότητες και να αναλάβει κάποιον από τους τίτλους της DMI που θα δημοσιευτούν ψηφιακά (τουλάχιστον από αυτά που κατάλαβα, δεν αναφερόταν στις έντυπες εκδόσεις). Από τη στιγμή που το όνομα κάποιου θα μπει στα credits, αυτός θα έχει να λαμβάνει πληρωμή, ανάλογα με τις πωλήσεις. Το ενδιαφέρον δε, είναι ότι και οι Ιαπωνικοί εκδοτικοί οίκοι που έχουν τα δικαιώματα για τις εν λόγω σειρές, θα πληρώνονται και αυτοί με το ίδιο σύστημα.

Προσωπικά, νομίζω ότι είναι μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση από πλευράς DMI, καθώς έτσι μπορεί να βγάλει τίτλους στην αγορά με σχεδόν μηδενικό κόστος. Εάν κάποιος τίτλος πάει καλά, τόσο η εταιρία όσο και αυτοί που δούλεψαν για αυτόν, θα έχουν κέρδος. Εάν όχι, ε, καλά να είμαστε.

Πάντως, σε περίπτωση που έχετε όρεξη και γνώσεις, δεν είναι κακή ιδέα να το τσεκάρετε. Ποιος ξέρει; Μπορεί να δουλέψετε σε κάποιον τίτλο που να πάει πολύ καλά.