8 Υπερ-Έμβρυα Και Ένα Ατύχημα

Από χθες νιώθω έξτρα γκρινιάρης. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε σκάσει το νέο για το θάνατο του Steve Jobs, διάβαζα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε στα ίντερνετς, άκουγα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε στη δουλειά και η υπομονή μου είχε αρχίσει να εξαντλείται. Αυτό που νομίζω ότι με αποτέλειωσε, ήταν όταν κάποιος μου είπε “ε, πες τα μικιμάου να καταλάβω τι εννοείς!”, σε κουβέντα μάλιστα που δεν τον αφορούσε. Θυμήθηκα όλες τις φορές που κάποιος μου έχει πει κάτι παρόμοιο, θυμήθηκα το αστείο με τους “manges” (πραγματικά κατάρα για επτά γενιές) και όλα τα “μα πότε θα μεγαλώσεις;”.

Ευτυχώς που έχω και την Τέχνη να μου υπενθυμίζει ότι και τα comics είναι Τέχνη. Σήμερα, θα σας δείξω τη δουλειά ενός Γάλλου καλλιτέχνη, του Alexandre Nicolas, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Τουλούζη. Ξεκίνησε με εφήμερα γλυπτά από πάγο και άμμο, αλλά κάποια στιγμή ανακάλυψε το συνθετικό κρύσταλλο. Με αυτό το υλικό, έφτιαξε την συλλογή “Prédestinés: Creation And Its Risks. 8 Superfoetus And One Accident” στην οποία πρωταγωνιστούν 8 γνωστοί μας υπερήρωες και ο Αδόλφος Χίτλερ!

Όπως αναφέρει στην σελίδα με το βιογραφικό του, στόχος του είναι να δώσει την δική του ερμηνεία σε σύμβολα και μύθους και να τους παρουσιάσει “παγωμένους” στο χρόνο.