I Need More Glue!

Η κόλλα είναι μια ουσία που συνδέει δυο αντικείμενα. Ανάλογα τη φύση και τα συστατικά της κόλλας, τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι ομοιογενή, μπορεί και όχι. Παρεμπιπτόντως, η πιο απλή συνταγή για κόλλα, που μπορείτε να φτιάξετε και στο σπίτι, έχει μόλις τέσσερα συστατικά. Αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Κάποιες φορές, η κόλλα χρησιμοποιείται μεταφορικά. Πώς λέμε ότι η κόλλα του γάμου είναι ο κουμπάρος; Πώς είπατε; Δεν το λέμε αυτό; Τέλος πάντων, ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που θα δούμε σήμερα, είναι μια πλατφόρμα, η οποία αναλαμβάνει να φέρει κοντά αυτούς που φτιάχνουν περιεχόμενο και αυτούς που το καταναλώνουν. Σε άπταιστα Ελληνικά, content providers και content consumers.

Το Moglue, λοιπόν, είναι μια πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στον οποιονδήποτε να φτιάξει και να δημοσιεύσει ένα διαδραστικό ebook, με όσο το δυνατόν απλούστερες διαδικασίες και χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις προγραμματισμού.

Η πλατφόρμα αυτή αποτελείται από δύο εφαρμογές: Την κυρίως εφαρμογή (την οποία λένε Builder), μέσα από την οποία μπορεί ο χρήστης να φτιάξει το βιβλίο του και να το δημοσιεύσει και την εφαρμογή μέσα από την οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει την δουλειά σας και να την κατεβάσει το τηλέφωνο, ή το tablet του.

Δείτε το παρακάτω video, για να καταλάβετε πόσο απλό είναι:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v_YNeNS0AoY[/youtube]

Η εφαρμογή διατίθεται για Windows και Mac, ενώ ο client, προς το παρόν, είναι διαθέσιμος μόνο στο Apple Store, αν και όπου να ‘ναι αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στο Android Market.

Μπορεί να αναρωτιέστε τι σας ενδιαφέρει εσάς αυτό. Εάν είστε απλοί χρήστες, μπορεί να σας ενδιαφέρει, μπορεί και όχι. Δυστυχώς, στο Android, το οποίο και διαθέτω, δεν υπάρχει ακόμη η εφαρμογή και έτσι δεν μπορώ να σας πω αν οι τίτλοι οι οποίοι υπάρχουν εκεί, έχουν κάποια αξία ή όχι. Κάποιος με iPhone/iPad μπορεί, αν θέλει, να του κάνει ένα test drive και να μας πει στα σχόλια.

Εάν, όμως, φτιάχνετε comics, τότε μάλλον σας ενδιαφέρει λίγο περισσότερο, αφού είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξετε τη δουλειά σας. Δεν χάνετε τίποτα να του ρίξετε μια ματιά.