Sakuma Drops

Όποιος αναγνώρισε τον τίτλο, είμαι σίγουρος ότι έχει ξοδέψει μια περιουσία σε χαρτομάντιλα και παγωτό βλέποντας το GRAVE OF THE FIREFLIES. Θα σου πω κάτι για την ταινία αυτή: Είναι συμφωνία που έχει κάνει το Studio Ghibly με το Σατανά! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι είναι τόσο μα τόσο θλιβερή και, ταυτόχρονα, τέτοιο αριστούργημα που θες να το ξαναδείς και να το ξαναδείς, μέχρι η ψυχή σου να στα βροντήξει κάτω και να σηκωθεί να φύγει.

Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, εξηγούμαι στα σύντομα: Το GRAVE OF THE FIREFLIES αφηγείται την ιστορία του Seita και της μικρής του αδελφής, Setsuko, στην Ιαπωνία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τον αγώνα που καταβάλλουν για να επιβιώσουν. Δε θεωρώ ότι σας κάνω spoiler, τονίζοντας το πόσο τραγική είναι αυτή η ταινία, για δυο λόγους: Πρώτον, όλοι το λένε παντού, οπότε θα πέφτατε πάνω του έτσι κι αλλιώς. Δεύτερον, το κάνω για το καλό σας, γιατί αν είστε απροετοίμαστοι, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε παρέα στον Jack Nickolson στη ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της ταινίας (ή, όπως τα λένε οι φίλοι μας, key elements) είναι ένα κουτάκι καραμέλες, το οποίο κουβαλάει η μικρή Setsuko και το φυλάει σα να είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός. Οι καραμέλες αυτές λέγονται Sakuma Drops και, όπως έμαθα πρόσφατα, υπάρχουν και παράγονται από το 1908! Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε μερικά από τα στιγμιότυπα του κουτιού. Το τελευταίο είναι, όπως καταλάβατε, η επετειακή έκδοση για το GRAVE OF THE FIREFLIES.

Εάν έχετε κανένα γνωστό που να μένει Ιαπωνία ή σκοπεύετε να πάτε οι ίδιοι, πάρτε ένα κουτί.

Πηγή: Kirai