It’s About The Attendance, Stupid

Attention 80% of U.S. comic book conventions, you just got your ass kicked by Greece

or

It’s about the attendance stupid.

Έτσι ξεκινάει το review του Douglas Paszkiewicz για το Comicdom Con Athens 2012. Κι επειδή δεν έχω καμία, μα καμία όρεξη να με πλακώσει το σπίτι μου, λέω να το παινέψω λιγάκι, πάντα με την άδειά σας. Για όσους δεν ήταν εκεί και δεν έχει τύχει να περάσουν από εδώ τον τελευταίο καιρό, ο Douglas Paszkiewicz (ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ) ήταν καλεσμένος των εκδόσεων Jemma Press, στο φετινό Con.

Για να έχετε ένα πιο πλήρες background, ο Douglas Paszkiewicz έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά conventions, τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά πρώτη φορά επισκέφθηκε κάποιο εκτός Αμερικής. Σε ένα εκτενέστατο post, λοιπόν, στο blog του, γράφει για τις εντυπώσεις του από την ταπεινή μας διοργάνωση (παινεύω, μεν, το σπίτι μου, αλλά πάντα με μετριοφροσύνη) και ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει σε μια μεγάλη μερίδα Αμερικανών διοργανωτών αντίστοιχων εκδηλώσεων, πως μια μικρή χώρα, στην άλλη άκρη του κόσμου, τους έβαλε τα γυαλιά.

Η προαναφερθείσα μετριοφροσύνη μου, μου επιβάλει να πω ότι, μάλλον, ο Douglas γράφει όσα γράφει, από τον ενθουσιασμό του που βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων. Δεν μπορώ, όμως, να μην χαρώ και ελπίζω ότι κι εσείς που μας επισκεφθήκατε χαίρεστε όταν διαβάζετε τέτοια πράγματα.

Εκ μέρους όλων μας, που κάθε χρόνο αγωνιζόμαστε προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις αυτής της διοργάνωσης, υποσχόμαστε στον Douglas, αλλά και σε εσάς, ότι θα στοχεύσουμε ακόμα ψηλότερα. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θα συνεχίσουμε (πάντα με μετριοφροσύνη) να χαμογελάμε, όταν διαβάζουμε τόσο καλά λόγια.