CCA 2013: Τα Comics Στις Βιβλιοθήκες & Παρουσίαση “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου”

Δύο ακόμη events προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013. Ένα εργαστήριο για την ένταξη και αξιοποίηση των comics στις δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες και μια παρουσίαση της νέας έκδοσης των Εκδόσεων Νέα Ακτίνα, “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θάνατου”, που φέρνει για πρώτη φορά στην ελλάδα, τα κλασικά strips του Floyd Gottfredson από τη δεκαετία του 1930.

  • Τα Comics Στις Βιβλιοθήκες

comics_in_librariesΤα comics αποτελούν πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα Μέσα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Σε δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες, σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσονται καθημερινά, νέα προγράμματα χρήσης της 9ης Τέχνης.

Τί συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να καταγράψει και να συζητήσει το πώς μπορούμε να εντάξουμε τα comics στις βιβλιοθήκες και να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το δημιουργικό αυτό Μέσο.

Συμμετέχουν:
— Μαριάννα Μίσιου (Επιστημονική Συνεργάτις Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό”)
— Λήδα Τσενέ: (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Comicdom Press)

(Παρασκευή 19 Απριλίου, 18.30, Βιβλιοθήκη Ελληνοαμερικανικής Ένωσης)

  • Παρουσίαση: “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” Του Φλόυντ Γκότφρεντσον

Mickey_Mouse_1Στην έκδοση αυτή των Εκδόσεων Νέα Ακτίνα, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρωμένο το έργο του πρωτοπόρου των κόμικς Ντίσνεϋ, Floyd Gottfredson.

Ο τόμος “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” περιλαμβάνει τα στριπ της περιόδου 1930-1931, πλαισιωμένα από κείμενα που εμπλουτίζουν τον θρύλο του Μίκυ, ρίχνουν φως στην προσωπικότητα του πρωτοπόρου Floyd Gottfredson, αλλά διευκρινίζουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν αυτές οι ιστορίες.

Ομιλητής: Στέλιος Νικολάου (Διευθυντής Σύνταξης περιοδικών Ντίσνεϋ)

(Σάββατο 20 Απριλίου, 16:00, Seminar Room)