THE DOUBLE LIFE OF MIRANDA TURNER #1

Turner1Writer: Jamie S. Rich
Artist: George Kambadais
Monkeybrain Comics

Θα ξεκινήσω να μιλάω για το THE DOUBLE LIFE OF MIRANDA TURNER, λέγοντας το εξής βασικό: Μπορείτε – και θα σας πρότεινα – να αγοράσετε αυτό το comic στο Comixology, δίνοντας μόλις $0.99. Αφού το έβγαλα αυτό από τη μέση, λοιπόν, ας πάω παρακάτω. Το THE DOUBLE LIFE OF MIRANDA TURNER είναι από τα πιο απολαυστικά και πολλά υποσχόμενα indie superhero comics που έχω διαβάσει. Έχει την ελαφρότητα, τον ρυθμό και κυρίως την αισθητική, που θα ζήλευαν πολλά comics του είδους του, και όχι μόνο αυτού.

Η Miranda Turner δεν είναι υπερηρωίδα! Αυτό είναι σαφές από την πρώτη στιγμή. Η Miranda είναι ηθοποιός που υποδύεται την υπερηρωίδα, The Cat. Η πραγματική Cat, η αδερφή της Miranda, είναι νεκρή, και το φάντασμά της καθοδηγεί τη Miranda, ώστε να εξιχνιάσουν τον φόνο της. Αυτό βάζει την Miranda στη δεινή θέση να πρέπει να αντιμετωπίσει τους Blockheads, δύο σατανικά στιλιζαρισμένους κακούς, με την υπερδύναμη να πετάνε βουνά ολόκληρα από τουβλάκια Lego, και σκοπό να κατακτήσουν την πόλη, ενώ κρύβεται από τους υπόλοιπους υπερήρωες, για να μην καταλάβουν πως δεν είναι αυτή που λέει ότι είναι, και φυσικά, προσπαθεί να μάθει τι συνέβη στην αδερφή της, την οποία, σημειωτέον, είναι η μόνη που βλέπει! Και όλα αυτά, χωρίς υπερδυνάμεις!

turner2Η ιστορία, αρχικά, μην πω ψέμματα, δεν με εντυπωσίασε. Για να μην παρεξηγηθώ, μου φάνηκε καλή, αλλά ασύμμετρα απλή, σε σχέση με το σχέδιο. Στην πορεία, όμως, η αρχική μου εντύπωση ανατράπηκε εντελώς, αφού χωρίς να διακόπτεται καθόλου η κεντρική πλοκή, αρχίζει σχεδόν να υπονοείται, μέσα από τους διαλόγους, ένα πολύ πλούσιο back story, τόσο έξυπνα δοσμένο, που δεν μοιάζει να περισσεύει από κάπου, ούτε να παρεμποδίζει ή να επιβραδύνει καθόλου την δράση. Αυτή η φαινομενική απλότητα, λοιπόν, δίνει στο THE DOUBLE LIFE OF MIRANDA TURNER τη χάρη και την παιδικότητα που το κάνουν να ξεχωρίζει, δεν στέκεται, όμως, εμπόδιο στο να φτιαχτεί κάτι πιο πλούσιο και περίπλοκο.

Έχοντας πλέξει ήδη ένα mini εγκώμιο στον Jamie S. Rich, προχωρώ να μιλήσω για τον αστέρα της βραδιάς, τον George Kambadais (Γιώργος Καμπάδαης, για όσους τον αγάπησαν από τις δουλειές του σε ελληνικά fanzines, περιοδικά και webcomics), ο οποίος, θα το πω χωρίς περιστροφές, είναι καταπληκτικός. Το σχέδιο του THE DOUBLE LIFE OF MIRANDA TURNER έχει εξαιρετική πλαστικότητα και καθαρότητα στις γραμμές, παραπέμποντας στην αισθητική των cartoons, αλλά και στη βελγική και τη γαλλική σκηνή comics, που, πριν τους υπερήρωες, έκανε τους περισσότερους από εμάς να αγαπήσουμε τα comics. Οι δε χαρακτήρες έχουν εντυπωσιακό – παρά την αφαιρετική αισθητική του όλου πονήματος – design, από τους “electronic duo” κακούς Blockheads, μέχρι τον Zebra, τον άλλο υπερήρωα, που κάνει την εμφάνιση του σε αυτό το πρώτο τεύχος, ο οποίος – και δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο – είναι ντυμένος ζέβρα!

Αν δεν πειστείτε να διαβάσετε αυτό το comic για το έξυπνο σενάριο, που υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια, και το σχέδιο, για το οποίο δεν χρειάζεται να πω κουβέντα παραπάνω, αν δεν πειστείτε να το διαβάσετε για να ανακαλύψετε πώς είναι ένας υπερήρωας ντυμένος ζέβρα, ή για να νιώσετε πάλι την συγκίνηση των παιδικών σας αναγνωσμάτων, τότε κάντε το για τα Lego. Κάντε το για τα Lego!